8 C
New York
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Buy now

«Πολλά θέματα καρκινοβατούν, πηγαίνουν πίσω ή γίνονται λάθος και με ανάγκασαν να ανακατευτώ σε αυτές τις εκλογές»

Πολλά θέματα που καρκινοβατούν, ή πηγαίνουν πίσω ή γίνονται λάθος, με ανάγκασαν να ανακατευτώ σε αυτές τις εκλογές, να προσφέρω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου επεσήμανε ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης, υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Έργο τώρα» μιλώντας στον Alpha Radio. Ο κ. Χρυσανίδης ξεδίπλωσε και βασικά σημεία του προγράμματος του, με ναυαρχίδα την μετασκευή του παλιού Νοσοκομείου για κοινωνικές κατοικίες, ενώ απάντησε για την παλιά γέφυρα, την περιμετρική και το κυκλοφοριακό.

Πολλά θέματα καρκινοβατούν, ή πηγαίνουν πίσω ή γίνονται λάθος και με ανάγκασαν να ανακατευτώ σε αυτές τις εκλογές

«Δεν ξεχνιέται η πολιτική, αυτό είναι εμπειρία ζωής νομίζω, επανήλθα με διαφορετικό βέβαια θέμα, την Καβάλα, όπου ζω από το 1960 τα προβλήματα της πόλης από πολύ κοντά και σαν μηχανικός 47 χρόνια αλλά και σαν πολίτης, τα προβλήματα είναι μεγάλα και συνεχώς μεγαλώνουν και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο με παρακίνησε να ασχοληθώ με τα του Δήμου εδώ. Ειλικρινά αν έβλεπα ότι η διοίκηση Μουριάδη έκανε βήματα μπροστά, δεν θα είχα λόγο να εμπλακώ σε αυτή τη διαδικασία όμως επειδή βλέπω ότι πολλά θέματα καρκινοβατούν, ή πηγαίνουν πίσω ή γίνονται λάθος, με ανάγκασε, έχω βέβαια και το μεράκι, είναι μικρόβιο αυτό και δεν φεύγει εύκολα, να ανακατευτώ σε αυτές τις εκλογές, να προσφέρω την εμπειρία μου, τις γνώσεις μου, κάναμε έναν καλό συνδυασμό με άτομα με πολλά προσόντα και για αυτό ζητάμε την στήριξη του κόσμου».

Το μεγαλόπνοο σχέδιο για το παλιό Νοσοκομείο

«Σχετικά με την πρόταση μου για το παλιό Νοσοκομείο, πρέπει να αποφασίσουμε κάποια πράγματα για τους νέους, αυτός είναι ο στόχος αυτής της πρότασης που δεν είναι λόγια του αέρα, την έχουμε μελετήσει πάρα πολύ τη δυνατότητα χρηματοδότησης, υπάρχει και από το υπουργείο επειδή είναι συνιδιοκτήτης και βέβαια θεωρώ ότι θα είναι μια κυψέλη κοινωνικής φροντίδας, γιατί έχει πολλές δραστηριότητες μέσα και θα δώσει μία άλλη διαφορετική πνοή σε αυτό που λέμε κοινωνική μέριμνα. Τα διαμερίσματα που θα ενοικιάζονται με χαμηλό ενοίκιο και θα μειώνεται το ενοίκιο με τη γέννηση κάθε παιδιού και μετά από τα τρία παιδιά και πάνω θα είναι δωρεάν η διαμονή για την οικογένεια εφ όρου ζωής ή αν πεθάνουν οι γονείς νωρίτερα θα μπορούν να μένουν μέχρι να ενηλικιωθεί και το τελευταίο παιδί. Ο κανονισμός λειτουργίας θα συνταχθεί με ιδιαίτερη προσοχή από νομικούς και θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αν είμαστε εμείς η επόμενη διοίκηση, δε θα είναι τελείως ξεκάρφωτο κάτι που δε θα μπορεί ενδεχομένως να εφαρμοστεί αλλά σημασία έχει ότι θα είναι ένα κίνητρο πέρα από αυτά που δίνει η πολιτεία, και δεν είναι πάρα πολλά, για νέα ζευγάρια και νέα παιδιά, για γεννήσεις παιδιών. Είναι λιγότερο από 5 εκ. ευρώ το κόστος για την προσαρμογή του, εμείς θα το κάνουμε αφού αποκλείσαμε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ξενοδοχείο ή άλλες λύσεις. Βέβαια καμία παράταξη δεν πρότεινε τίποτα, αυτό το κουφάρι μένει 13 χρόνια τώρα, έχει λεηλατηθεί, δεν είναι κρίμα αυτό; Ποια διοίκηση και του κ. Μουριάδη μπορεί να υπερηφανευτεί για αυτή την κατάντια; Το γραφείο που προτείνει ο δήμαρχος, είναι ένα μεσιτικό γραφείο το οποίο θα κοιτάξει να βρει κάποιον που ενδεχόμενα να θέλει να επενδύσει σε αυτό, ξεχνάμε και την κοινωνική μέριμνα, ξεχνάμε και οτιδήποτε άλλο. Είναι κρίμα να καταρρέει μια τέτοια περιουσία».

Η πεσμένη γέφυρα και η μεταμόρφωση στα Καλαφατιά

«Για την πεσμένη γέφυρα, μετά την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου εις βάρος του ακάλυπτου χώρου του νοσοκομείου όπου πλέον ο δρόμος είναι βατός, δεν έχει εκείνο το στένωμα που είχε παλιά, είναι περιττό να υπάρχει αυτή γέφυρα διότι αυτή θα διευκολύνει μόνο την κίνηση κατά 200 μέτρα γιατί πάλι μετά ξανά στενεύει. Δεν έχει νόημα και είναι κρίμα να σπαταλούνται τόσα λεφτά στις μελέτες, εάν είμαστε διοίκηση η πρώτη δουλειά που θα κάνουμε είναι να σταματήσουμε αυτή την μελέτη και να δούμε από κει και πέρα τα χρήματα που ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν για την επανακατασκευή, να μπορέσουμε να τα κρατήσουμε για να διαμορφώσουμε το καρνάγιο, όπως το έχουμε εμείς στο μυαλό μας δηλαδή σε έναν χώρο παραδοσιακής τέχνης ναυπηγικής, να μεταφερθεί εκεί το Ναυτικό Μουσείο που θα ταιριάζει πολύ καλύτερα και θα είναι συνυφασμένο και με την επισκεψιμότητα της Παναγίας, αυτοί δηλαδή που έρχονται από την Παναγία θα μπορούν να κάνουν τον κύκλο να το δούνε».

Το κυκλοφοριακό και η περιμετρική

«Σχετικά με την οδό Αβέρωφ θα κοιτάξουμε μία άλλη λύση, να υπάρχει κάποια ενδιάμεση πρόσβαση από την οδό Βενιζέλου στην οδό Ομονοίας γιατί καταλαβαίνετε τώρα όλοι αυτοί πάνε από τη Βενιζέλου στην πλατεία Ομονοίας, που έχει τα σταθμευμένα αυτοκίνητα πιάνοντας μια λωρίδα κυκλοφορίας καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η οποιαδήποτε διέλευση ενδεχόμενα σε ατύχημα ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού, πόσο δύσκολο θα είναι την ανάγκη αυτή. Το κυκλοφοριακό είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Καβάλας και στο Παληό και στην Παναγία, θα πρέπει ιδιαίτερα στο κέντρο της Καβάλας να δούμε το κυκλοφοριακό σαν ένα συνολικό πρόβλημα που εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, δεν είναι μόνον να κάνουμε ένα υπόγειο πάρκινγκ και λύσαμε το πρόβλημα. Θέλει πολλά είτε υπόγεια είτε υπέργεια πάρκινγκ, θέλει κυκλικούς κόμβους, όπως στο Φάληρο, στα δικαστήρια τα παλιά, κάτω στου Μπέλλου, υπάρχουν θέσεις που μπορεί να γίνει κεντρικός κόμβος και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία. Πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθεί η περιμετρική, γιατί σκεφτείτε όταν χτιστεί το Περιγιάλι, εκεί θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη κίνηση μέσα στο κέντρο. Θέλει αστυνόμευση και συνδυασμό της αστικής συγκοινωνίας με τακτά δρομολόγια για τις περιοχές που είναι δύσκολες».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles