Σύντομα θα ανοίξει η διαδικασία για να δέχεται η υπηρεσία νέες αιτήσεις με νέα δικαιολογητικά για τους δικαιούχους του παντοπωλείου τόνισε μιλώντας στον Alpha Radio η εντεταλμένη σύμβουλος με αρμοδιότητα στις σχολικές μονάδες και το κοινωνικό παντοπωλείο Ανθή Χατζηφραντζή. Η ίδια απέφυγε να απαντήσει στις ανακοινώσεις της κ. Βακιρτζή πως όποιοι δικαιούχοι κοινωνικών παροχών αρνούνται προσφερόμενη εργασία θα διαγράφονται ενώ μίλησε και για την δουλειά που γίνεται από τις σχολικές επιτροπές για την αναβάθμιση του κτιριακού δυναμικού των σχολείων της Καβάλας.
«Θα παραλάβουμε νέες αιτήσεις με νέα δικαιολογητικά για τους δικαιούχους του παντοπωλείου, γιατί τώρα παραμονές των εορτών δώσαμε σε όλους τους δικαιούχους τρόφιμα και δεν έμεινε κανένα τραπέζι χωρίς φαγητό μέσα στις γιορτές και τώρα θα συνεδριάσουμε, θα συσταθεί η νέα επιτροπή του κοινωνικού παντοπωλείου και θα παραλάβουμε νέες αιτήσεις με νέα δικαιολογητικά. Εμείς κοιτάζουμε να εκσυγχρονίσουμε το κοινωνικό παντοπωλείο, δηλαδή να έχει περισσότερη διαφάνεια για τους δικαιούχους που θα είναι μέσα σε αυτό. Τώρα εάν μπορούν κάθε μήνα να δίνονται τρόφιμα αυτό θα το συζητήσουμε».
«Αυτή την στιγμή τα τρόφιμα που δίνουμε είναι υπέρ αρκετά, δίνουμε 4 και 5 φορές στα χρόνια που εγώ ήμουν ήδη στο κοινωνικό παντοπωλείο. Το να δίνουμε τώρα κάθε μήνα δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι γιατί καταλαβαίνετε όλα αυτά εδώ πρέπει να υπάρξει ένας προϋπολογισμός, πρέπει να έρχονται τα τρόφιμα στις αποθήκες, πρέπει να βρίσκουμε και εθελοντές να βοηθάνε, να μπαίνουν σε σακούλες για να δίνουμε στους ανθρώπους. Θα το δούμε και θα αποφασίσουμε τι θα γίνει ακριβώς».
«Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε λίγο τα κριτήρια των ωφελούμενων, άνθρωποι οι οποίοι είχαν δουλειές τα προηγούμενα χρόνια και ξαφνικά κλείσανε τα μαγαζιά τους, έχουν μείνει άνεργοι και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα δηλαδή εκτός από τους δικαιούχους εμείς βλέπαμε ανθρώπους οι οποίοι ήτανε τα προηγούμενη χρόνια επαγγελματίες και τώρα μας χτυπούσανε την πόρτα και προβληματιζόταν και ζοριζόταν για τα προς το ζην. Όλα αυτά θα τα δούμε από μηδενική βάση».
«Εγώ θα προτιμούσα να μην τοποθετηθώ και να μην απαντήσω σε αυτά που λέει η κ. Βακιρτζή γιατί ξέρετε υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι και συγκεκριμένα δικαιολογητικά που ζητάει το κοινωνικό παντοπωλείο για να είσαι δικαιούχος στο κοινωνικό παντοπωλείο και πάμε βάση αυτών, δε μπορούμε να πούμε ούτε ποιος θα δουλέψει ούτε τίποτα. Τώρα αν βγουν νέα κριτήρια αυτό θα το δούμε».
«Εγώ τα 3 τελευταία χρόνια είμαι πρόεδρος στην δευτεροβάθμια επιτροπή εκπαίδευσης οπότε τα ξέρω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα των σχολείων. Όμως και το πιο καινούργιο κτίριο έχει σοβαρά κτιριακά προβλήματα, αυτά τα 3 χρόνια ως σχολική επιτροπή δίνουμε χρήματα στους διευθυντές κάθε σχολικής μονάδας για να μπορέσει να βγάζει την καθημερινότητα του, δε μπορεί ο κάθε διευθυντής να γίνεται επαίτης και να μη μπορεί να αλλάξει μία λάμπα και να ζητά από τις σχολικές επιτροπές. Τέσσερις φορές το χρόνο είναι οι κατανομές των σχολείων, μας έρχονται από υπουργείο εσωτερικων και εγώ τους τα μοιράζω, βάση τον αριθμό παιδιών, τον αριθμό αιθουσών, των τετραγωνικών των σχολείων, την παλαιότητα, βάσει αυτών παίρνει το κάθε σχολείο τα χρήματά του. Παρόλα όλα αυτά έχουμε παρέμβει στα σχολεία για τα κτιριακά προβλήματα, έχουμε αλλάξει κουρτίνες, έχουμε κάνει μονώσεις, έχουμε παρέχει μπογιές για να βαφτούν τα σχολεία, αλλάξαμε τα φωτοτυπικά σε όλα τα σχολεία. Από κει και ύστερα έχουνε γίνει ενεργειακές αναβαθμίσεις όπως και στο γυμνάσιο – λύκειο Κρηνίδων το οποίο τελειώνει σε λίγο, στο πρώτο ΕΠΑΛ, και θα μπει και το 2ο λύκειο – 7ο γυμνάσιο. Το ίδιο και το Αρρένων που είναι το παλαιότερο σχολικό κτίριο, πρέπει να μπει στο πρόγραμμα αναβάθμισης».
«Όλα αυτά τα έχουμε συγκεντρωμένα για να τα αναλύσουμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να δούμε τι λύσεις θα βρούμε. Τα κτίρια έχουνε σοβαρά προβλήματα, έχουνε προβλήματα με μονώσεις όμως παρόλα αυτά τα τρία χρόνια που είμαι εδώ έχουνε γίνει πολλές μονώσεις, έχουνε γίνει πολλές αλλαγές σε κάποια κτίρια αλλά δεν παύουν όμως να συνεχίζουν να υπάρχουνε προβλήματα τα οποία θέλουμε να λυθούν γιατί όλα ξεκινάνε από την παιδεία μας».