Η συμφωνία με τη Μητρόπολη είναι δεδομένη και επικυρωμένη τόσο από το Δ.Σ. της Στέγης όσο και από το μητροπολιτικό συμβούλιο υποστηρίζει ο πρόεδρος της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Βαγγέλης Καμπουρίδης. Ο ίδιος μίλησε στον Alpha Radio για το χρονικό της διαπραγμάτευσης, το μέλλον της Στέγης, την αδιαφορία των μελών επι χρόνια αλλά και το λάθος που κυκλοφόρησε περί οριακής πλειοψηφίας 6-5 υπέρ της επιστροφής της Στέγης στο κτίριο μετά την ανακαίνιση.
«Δεν βλέπω τον λόγο να γίνεται όλο αυτό, την ανησυχία που μπορεί να εκφράσει κάποιος για το γεγονός ότι αλλάζουμε κτίριο ναι, αλλά αυτό ήταν γνωστό από τη στιγμή που το κτίριο δεν υπήρχε αυτή η άτυπη εγκατάσταση της Στέγης ελέω μη ύπαρξης του συλλόγου των καπνεμπόρων. Από την στιγμή που πέρασε στη Μητρόπολη ήταν λογικό ότι θα φτάναμε εδώ. Από τη στιγμή που έχεις άλλο ιδιοκτήτη και δεν είσαι εσύ ή δεν είναι ιδιοκτήτης ένα σύνδεσμος ο οποίος δεν υπάρχει πια εδώ και 30 χρόνια, επόμενο είναι ότι κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό, δεν καταλαβαίνω δηλαδή το λόγο. Από την άλλη η Στέγη δεν είναι στο δρόμο, αυτή τη στιγμή πετύχαμε μία συμφωνία με τον μητροπολίτη η οποία θεωρώ ότι είναι εξαιρετική, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία».
«Τίποτε υπογεγραμμένο δεν υπήρχε ποτέ, είμαι 10 χρόνια πρόεδρος και το έχω ψάξει με δικηγόρους, δεν υπήρχε ποτέ τίποτε, ο σύλλογος καπνεμπόρων ουδέποτε έγραψε κάτι, ουδέποτε έδωσε εγγράφως κάτι, ουδέποτε. Μη ξεχνάτε πως ο σύλλογος καπνεμπόρων το 2003 προχώρησε σε αλλαγή του καταστατικού του, έδωσε σε περίπτωση διάλυσης του -από κει που ήτανε σε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα το οποίο είχε ήδη διαλυθεί το 2003- έδωσε ότι με τη διάλυση του ότι με τη διάλυση του θα περάσει στη Μητρόπολη όπως και έγινε και διαλύθηκε στο 2003 και πέρασε στη Μητρόπολη. Να μην τα ξεχνάμε, έγινε Δ.Σ. το οποίο αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε, έγινε γενική συνέλευση η οποία επίσης πήρε απόφαση να μην κάνει νομικά τίποτα και έτσι πέρασε στη Μητρόπολη».
«Το να λέμε κάποια πράγματα δεν βλέπω τι νόημα, έχει θεωρώ ότι σαν Δ.Σ. έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι η Στέγη θα στεγαστεί κάπου για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της. Αυτό το πετύχαμε με τον καλύτερο τρόπο, από την άλλη η Στέγη είναι ένας μεγάλος πολιτιστικός και ιστορικός σύλλογος. Οι μεγάλοι σύλλογοι αυτοί διακρίνονται κυρίως για αυτά που έχουν κάνει και για αυτά που κάνουνε, είναι οι άνθρωποι τους, είναι το έργο που προσφέρουνε, είναι όλα αυτά. Δεν έχει σημασία τι διεύθυνση θα γράφει πάνω ότι έχουνε. Δεν έχω καταλάβει γιατί είναι τόσο φετίχ αυτό».
«Στη συζήτηση που είχαμε με τον καινούργιο Μητροπολίτη μας έδωσε το αμφιθέατρο πίσω που έχουμε ανακαινισμένο στο καινούργιο κτίριο, το θεατράκι, χωρίς του φουαγιέ μπροστά όμως γιατί θα γίνει κειμηλιαρχείο. Μας είπανε ότι θα κρατήσετε το θεατράκι και είπαμε ότι το θεατράκι μόνο δεν μας φτάνει για τις δραστηριότητες μας και λογικό είναι. Δεν μας φτάνει το θεατράκι, θέλαμε και το μπροστινό χώρο, όποιος έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ξέρει ότι στο μπροστινό χώρο γίνονται μαθήματα, γίνονται διάφορα πράγματα, τα οποία δε μπορούν να γίνουν πίσω, άρα στην διαπραγμάτευση προσπαθήσαμε να δούμε τι δυνατότητες έχουμε όταν ανακαινιστεί ο χώρος. Δεν ήτανε εφικτό να γίνει αυτό».
«Από κει ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση να βρούμε κάτι πιο πρόσφορο στον τρόπο με τον οποίον λειτουργούμε, επιπλέον μας έδωσε την διαβεβαίωση ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε το θεατράκι το ανακαινισμένο. Μας πρότεινε το κέντρο νεότητας στην οδό στην οδό βενιζέλου, έτσι προχωρήσαμε λοιπόν σε αυτό το κομμάτι το οποίο το θεωρώ προσωπικά μία πολύ καλή διαπραγμάτευση. Στο φινάλε κανένας δεν έχει υποχρέωση να μας δώσει οποιοδήποτε κτίριο. Σε αυτό το κτίριο που είμαστε νομικά δεν έχουμε κανένα έρισμα, σας διαβεβαιώ και ρωτήστε όποιον δικηγόρο θέλετε, ηθικά καταλαβαίνω όλο αυτό που λένε ότι έχουμε δικαιώματα από τη στιγμή που είμαστε 60 χρόνια εκεί, το κατανοώ. Νομικά επιχειρήματα όμως δεν έχουμε».
«Στα 10 χρόνια που είμαι πρόεδρος της Στέγης στις γενικές συνελεύσεις 19 και 20 και 25 άτομα ήταν, μη μου λέτε λοιπόν ότι αφορά τόσο πολύ κόσμο γιατί αν αφορούσε θα μπορούσε να εκφραστεί και με παρουσία του στις Γ.Σ. Δευτερον για να παρουσιάσω κάτι έπρεπε να έχουμε φτάσει στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης που δεν είχαμε φτάσει, τώρα ανταλλάσσουμε έγγραφα επίσημα και να λέμε ότι ξεκινάει η Μητρόπολη τα έργα εκεί. Εγώ χωρίς να έχω κάποια γραπτή δέσμευση τι να πω, ότι μπορεί να κάναμε τη διαπραγμάτευση αλλά και ο μητροπολίτης έπρεπε να το περάσει από μητροπολιτικό συμβούλιο, δεν είναι κάτι απλό, να βγω να πω τι; Κάτι που διαπραγματευτήκαμε αλλά δε πέρασε ούτε μητροπολιτικό συμβούλιο; Τώρα τα έχω με έγγραφα όλα, και έχει περάσει μητροπολιτικό συμβούλιο».
«Στη τελευταία Γ.Σ. που κάναμε και ήταν καταστατική, αλλάξαμε το καταστατικό για δεύτερη φορά και σε εκείνη τη συνέλευση ψηφίσαμε 19 άνθρωποι! Για να καταλάβετε είχαμε πάρει απόφαση στο Δ.Σ. να πάμε σε καταστατική συνέλευση γιατί 11μελες διοικητικό συμβούλιο δεν μπορούσαμε καν να βρούμε άτομα πια, υποψήφιους, καταλάβατε; Όσοι ήτανε παλαιότερα μέλη μπορούνε να πληρώσουνε και την συνδρομή τους και να έρθουν να ψηφίσουνε, αυτοί μόνο. Στο Δ.Σ. που αναφέρονται όλοι έχω εκδώσει ανακοίνωση, ήμασταν 8 άνθρωποι σε εκεινο το Δ.Σ., με 8 στους 11 σαφώς μπορείς να κάνεις Δ.Σ, ψηφίστηκε από αυτούς τους ανθρώπους, τωρα τι βγαίνει και λέει ο καθένας, μπορούν να δουν τα πρακτικά είναι υπογεγραμμένα. Είχαμε απόφαση του Δ.Σ. την οποία δημοσιοποίησα και έστειλα στην Μητρόπολη για να περάσει ότι κάναμε αποδοχή της πρότασης τους. Αυτοί που άλλαξαν άποψη και λένε όσα λένε θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τον Μητροπολίτη, δεύτερον έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να φύγουμε για 3-4 χρόνια, όσο θα κρατήσει η ανακαίνιση αυτού του κτιρίου.
«Δεν υπάρχει πλειοψηφία 6-5 που λένε, είναι 5 αυτοί που θέλουνε να επιστρέψει η Στέγη εκεί και 6 αυτοί που θέλουν να ισχύσει η συμφωνία με τη Μητρόπολη. Λάθος είναι αυτό που κυκλοφόρησε, και αυτό δεν έχει σημασία, θα βγει καινούργιο Δ.Σ. από τις εκλογές και θα έχει και την ευθύνη για το αύριο της Στέγης που έτσι όπως το περιγράφουν είναι αβέβαιο».