Για εμπλοκή της περιφέρειας ΑΜΘ στις εκλογές της ΔΙΑΜΑΘ ώστε να φύγει από την ευθύνη των τριών μεγάλων δήμων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής και να περάσει η προεδρία στο δήμο Δράμας έκανε λόγο στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Ο ίδιος μίλησε για το θέμα στον Alpha Radio, και ανέλυσε με λεπτομέρειες αυτές τις μεθοδεύσεις όσο και το έργο που έκανε η προηγούμενη διοίκηση.
«Οι «μαγκιές» δεν ήταν για τον κ. Τοψίδη οι οποίοι πιστεύω θα το καταλάβανε, δεν έχει σχέση με την περιφέρεια αλλά έχει να κάνει με συναδέλφους, ο νοών νοείτο δε χρειάζεται τώρα να πω περισσότερα. Επίσης έγινε μια συμφωνία ότι θα πάμε ενωμένοι όλη η περιφέρεια, στην ΠΕΔ θα ψηφίσουμε τον κ. Μιχαηλίδη όλοι και στα απορρίμματα θα πήγαινα εγώ για πρόεδρος. Αυτό συμφωνήσαμε με όλους τους δημάρχους. Από κει και πέρα ξεκίνησε ένας αγώνας για να βγει πρόεδρος ο δήμαρχος Δράμας που βγήκε τελικά, ο άνθρωπος ήθελε να γίνει πρόεδρος και καλά κάνει εγώ δεν τα βάζω μαζί του, ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει καλύτερα, μακάρι».
«Εμένα δεν με ενόχλησε ότι ο κ. Παπαδόπουλος θέλει να κατέβει για πρόεδρος, καλά έκανε. Εμένα με ενόχλησε που από το γραφείο του περιφερειάρχη παίρνανε τηλέφωνο σε συναδέλφους, -αν μου λένε ψέματα οι συνάδελφοι ψέματα σας λέω και εγώ- και οι άνθρωποι οι οποίοι θα ψήφιζαν υποτίθεται για την ΔΙΑΜΑΘ μας λέγανε τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στο περιφερειάρχη και διάφορα τέτοια. Μου λέγανε θα το ήθελα αλλά δε μπορώ να σε ψηφίσω, μετά άρχισε μια παραφιλολογία οι νεοδημοκράτες και οι πασοκτζήδες. Οι πασοκτζήδες ήμασταν ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Κομοτηνής και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, οι τρεις μεγάλοι δήμοι που κανένας από τους τρεις μας δεν έχουμε δείξει δείγματα πασοκτζήδων, συριζαίων ή δεξιών, είμαστε και οι τρεις δήμαρχοι οι οποίοι κοιτάζουμε το καλό της πόλη μας.
Για το γεγονός ότι κάθε δήμος έχει διαφορετική βαρύτητα στην ψήφο του στις εκλογές της ΔΙΑΜΑΘ και πως προέκυψε το αποτέλεσμα κόντρα στις ψήφους των μεγάλων δήμων σχολίασε: «Στις εκλογές εμφανίστηκε και ο κ. περιφερειάρχης, διότι οι εκλογές κρίθηκαν στο 0.6%, η περιφέρεια διατηρεί 1% στη ΔΙΑΜΑΘ σε ψήφο, που ποτέ μέχρι τώρα δεν χώθηκε στις εκλογές ο περιφερειάρχης. Αυτή την στιγμή οι 3 μεγάλοι δήμοι έχουν μείνει εκτός από την διαχείριση των απορριμμάτων, οι δύο δήμοι οι οποίοι θα σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης με τις ΜΕΑ, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα μείνανε εκτός και μπήκανε κάποιοι που φαντάζονται ότι θα πουλάνε τα σκουπίδια στην Βουλγαρία! Ας κάνουν ότι θέλουν υπάρχει νομοθεσία και θα τα δουν εκεί. Εμένα με ενόχλησε η εμπλοκή του κ. περιφερειάρχη του ιδίου σε αυτό, δηλαδή δεν κατάλαβα ξοφλάμε γραμμάτια εκλογικά;»
«Στη ΔΙΑΜΑΘ έγινε μια προσπάθεια τα προηγούμενα 4 χρόνια από την διοίκηση όπου ήμασταν εμείς με τον κ. Τσέπελη, όπου έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πάει να πάει μπροστά το καράβι που λέγεται διαχείριση απορριμμάτων διότι η διαχείριση απορριμμάτων δεν όπως μας κατέβει, γίνεται με βάση τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων και με βάση το τοπικό σχέδιο. Αυτό λοιπόν προσπαθήσαμε να το υλοποιήσουμε και φτάσαμε σε ένα καλό σημείο τόσο με τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη που ήδη λειτουργεί για να καλύψει όλο τον Έβρο και την Κομοτηνή, είναι πολύς όγκος 100 με 140 χιλιάδες τόνους το χρόνο. Έχουν μπει οι καφέ κάδοι ήδη στο συνοικισμό της Νεάπολης, έχουν έρθει οι κάδοι για να εφαρμοστεί και στην υπόλοιπη πόλη και περιμένουμε -έχουν πάρει μία παράταση τα απορριμματοφόρα- τα οποία είναι ειδικά απορριμματοφόρα τα οποία πλένουν ταυτόχρονα και τους καφέ κάδους».
«Μεγάλη προσπάθεια γίνεται και στην ανακύκλωση, έχουμε ένα πρόβλημα με την ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης, όπου υπάρχει μια κωλυσιεργία στο θέμα των κάδων όσον αφορά τους μπλε κάδους και τακτοποιείται. Σχετικά με τα χρήματα που πληρώνουμε στη ΔΙΑΜΑΘ να ξέρετε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ακριβή σε σχέση με αυτό που κάναμε κάποτε. Τότε πηγαίναμε τα θάβαμε επάνω στον ΧΥΤΑ και το κόστος μας το προσωπικό και τα μεταφορικά».