25.8 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού και τον αμολάνε όταν στριμώχνεται το σύστημα»

Ο λαός απαντά στις αντιλαϊκές πολιτικές τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και της Ε.Ε. πυκνώνοντας τις τάξεις του ΚΚΕ και με την ψήφο του επισημαίνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας. Ο κ. Ποτόλιας ανέλυσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μίλησε για τη νέα αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ, την σοβαρή απώλεια ψηφοφόρων για την κυβερνώσα παράταξη αλλά και το φαινόμενο της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων.

«Ήδη είμαστε στην τρίτη μέρα της μετά την Κυριακή των εκλογών με όλα τα προβλήματα που είχαμε και πριν την Κυριακή να παραμένουν εδώ, ζωντανά, επίκαιρα και να ταλανίζουν και να τυραννούν τον ελληνικό λαό. Επειδή λοιπόν τα προβλήματα παραμένουν γιατί έχουμε έναν πολύ αρνητικό συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων που όλες αυτές οι δυνάμεις βαράνε το σφυρί της αντιλαϊκής πολιτικής είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση με όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ψηφίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και μετά τους κάνουν ελληνικούς αντιλαϊκούς νόμους, επειδή λοιπόν ακριβώς συμβαίνει αυτό πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που λέει όχι στην Ε.Ε. του κεφαλαίου, των λίγων, της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας και των πολέμων και σε ένα βαθμό εισακούστηκε αυτό το κάλεσμα που έκανε το ΚΚΕ καταγράφοντας μία τρίτη συνεχόμενη αύξηση από τις ευρωεκλογές την προηγούμενη φορά το 2019, τις εθνικές εκλογές, τις δημοτικές κτλ».

«Δεν σημαίνει αυτό ότι τα προβλήματα λύθηκαν ή θα λυθούν ως δια μαγείας αλλά θεωρούμε ότι ο λαός μας έχει ψηλώσει με περισσότερο ενισχυμένο το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου αναπτύχθηκαν αγώνες και αυτό θα φανεί και στο επόμενο διάστημα γιατί το ΚΚΕ είπε ότι θα δώσουμε όσες δυνάμεις μας δώσει ο ελληνικός λαός στο δρόμο του αγώνα, γιατί εκεί λύνονται τα ζητήματα, με ενότητα των εργαζομένων ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν. Σχετικά με την αποχή, τα κόμματα πρώτον κάνοντας μία αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τον κόσμο στο αμήν και λέει ότι δεν περιμένω τίποτα από αυτούς και προεκλογικά με εκείνο τον σκυλοκαβγά τον απαράδεκτο που έγινε μεταξύ των δύο μονομάχων Μητσοτάκη Κασσελάκη για το ποιος έχει τα περισσότερα εκατομμύρια και τις περισσότερες βίλες με αποτέλεσμα ο κόσμος να σιχαθεί και να μην πάει να ψηφίσει».

«Την αποχή δεν πρέπει να την ερμηνεύσουμε μόνο ως εκείνον τον κόσμο ο οποίος δεν πήγε γιατί βαρέθηκε, γιατί ήθελε να πάει στη θάλασσα και λοιπά αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό το οποίο με αυτό τον τρόπο νόμιζε και νομίζει ότι μπορεί να στείλει το μήνυμα. Διαφωνούμε με αυτή τη λογική, ωστόσο το παίρνουμε υπόψη μας ότι μέσα σε αυτό τον κόσμο που δεν ψήφισε είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι το οποίο κινείται στη ρότα της λογικής που λέει το ΚΚΕ, της εναντίωσης σε αυτή την πολιτική και πραγματικά και τα ποσοστά του ΚΚΕ, ότι άρχισε ένα μεγάλο κομμάτι να αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική, άλλωστε το λένε και οι ίδιοι με τα γκάλοπ που κάνουν οι ίδιοι τους, ότι ένα 47% του ελληνικού λαού είναι αντίθετο με την πορεία της χώρας μας στην Ε.Ε. που κατά τα άλλα θα μας έδινε χρυσά κουτάλια, θα μας έδινε μία τεράστια αγορά 450 εκ. πολιτών για να πουλάμε τα αγροτικά προϊόντα μας και έγινε τον αντίθετο, η μεγάλη αγορά γίναμε εμείς με 10 εκατομμύρια για τα προϊόντα της Ευρώπης και όχι μόνο».

«Τα ποσοστά δείχνουν ότι η ΝΔ έπεσε σε αυτά τα ποσοστά και πρέπει λοιπόν να κατέβει από το καλάμι, οι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις την λογική της ΝΔ με το καλάμι την γύρισαν μπούμερανγκ και η ερμηνεία του Μητσοτάκη να επιταχύνει την πολιτική του, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντιλαϊκή πολιτική του τον έφερε εδώ. Αν έπιανε το 30% θα έλεγε επιβραβεύεται η πολιτική μου, τώρα που έπεσε λέει θα επιταχύνω την πολιτική μου στην λογική κορώνα κερδίζω γράμμα χάνεις. Οι ψήφοι στα δεξιά της ΝΔ είναι ένα φαινόμενο το οποίο τρέφεται το διάστημα αυτό και στην Ευρώπη και στη χώρα μας, η αντιλαϊκή πολιτική δίνει χώρο στα ακροδεξιά κόμματα να ανεβαίνουν και αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι ότι ο φασισμός χτυπιέται μονάχα από δυνάμεις οι οποίες είναι αντίθετες στο σύστημα γιατί ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού και τον αμολάνε όταν στριμώχνεται το σύστημα ή όταν περνάει κρίση. Αυτό αποδεικνύεται και ιστορικά, σήμερα η Ευρώπη περνάει μία ύφεση με την ύφεση αυτή να χτυπάει και την πρώτη ατμομηχανή της Ευρώπης που είναι η Γερμανία, βλέπετε τα φαινόμενα εκεί, άρα ο φασισμός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που το βγάζουν στην επιφάνεια προκειμένου ο κόσμος να στηρίξει τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες συνεχίζουν την ίδια πολιτική».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles