22.9 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Την καινούργια άνοδο που είχαμε στα ποσοστά μας θα την καταθέσουμε στα λαϊκά συμφέροντα και τους αγώνες»

Είναι μεγάλη δυσκολία για να ξεπεράσει την πίεση, τους εκβιασμούς, τους αποπροσανατολισμούς αλλά ο κόσμος, αυτή την στιγμή το 10% συμπαρατάσσεται με το ΚΚΕ τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Μιλώντας στον Alpha Radio ο κ. Παφίλης σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα, την συνεχή άνοδο των ποσοστών του ΚΚΕ αλλά και την σημαντική ενίσχυση της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.

«Θέλουμε να χαιρετίσουμε όλο τον κόσμο και στην Καβάλα που είχαμε άνοδο σημαντική που συμπαρατάχθηκε μαζί μας, και να του πούμε ότι δεν θα τον διαψεύσουμε με αυτή τη καινούργια άνοδο που είχαμε και είναι η τέταρτη κατά σειρά, θα την καταθέσουμε στα λαϊκά συμφέροντα, θα παλέψουμε στην πρώτη γραμμή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός σήμερα προσπαθώντας να τον κινητοποιήσουμε γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Το να βγάζεις λόγους στη Βουλή μόνο και να παριστάνεις δεν ξέρω ποιον, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ειδικά όταν συμφωνείς στα περισσότερα κι αυτό το λέω για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό που είναι σημαντικό για μας και είναι σοβαρό για το λαό, είναι ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Το ΚΚΕ λοιπόν είχε άνοδο, τώρα είχαμε 9,25% και στις προηγούμενες ευρωεκλογές που θέλουνε να συγκριθούμε είχαμε 5.35%, δηλαδή πάνω από 40% αύξηση. Στην Αττική είμαστε τρίτο κόμμα, σε πολλές συνοικίες είμαστε δεύτεροι, σε μεγάλα αστικά κέντρα και βιομηχανικές ζώνες με πρώτα από όλα τη ΛΑΡΚΟ είμαστε πρώτοι με συγκλονιστικά ποσοστά.

«Όπου έγιναν κινητοποιήσεις και αγώνες όπως στην Βόρεια Εύβοια, στη Θεσσαλία κλπ είχαμε μεγάλη άνοδο, τελικά είχαμε άνοδο σε όλη την Ελλάδα. Αυτό έχει μία μεγαλύτερη σημασία γιατί εμείς ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με όλους τους υπόλοιπους για να έχουμε μία διαφορετική πολιτική και ιδιαίτερα τώρα εδώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση που συμφωνούν όλοι, αντιπαρατεθόμαστε με το σύστημα και είναι μεγάλη δυσκολία για να ξεπεράσει την πίεση, τους εκβιασμούς, τους αποπροσανατολισμούς αλλά ο κόσμος, αυτή την στιγμή το 10% συμπαρατάσσεται με το ΚΚΕ».

«Χαμένη ψήφος είναι σε όλα τα άλλα κόμματα που συμφωνούν στα περισσότερα, τον κοροϊδεύουν και θα το πω απλά τσακώνονται για την καρέκλα, ενώ το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα το οποίο ήταν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης κοκορευόταν για τους 41% και το χρησιμοποιούσε αν επιχείρημα εμείς είπαμε ότι θα βρει τοίχο και ξεκινήσαμε κατευθείαν να οργανώνουμε το λαό, μπήκαμε μπροστά σε όλους τους αγώνες που έγιναν όταν οι προηγούμενοι περιμένανε μόνο την ψήφο τους. Ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος που ήθελε να μας ψηφίσει αλλά από κάτω από δυσκολίες πολλές και λοιπά είτε έκανε αποχή, είτε ψήφισε άλλα κόμματα. Εμείς όμως υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων του κεφαλαίου».

«Τα ονομαζόμενα ακροδεξιά κόμματα μπορεί να εισπράξανε κάποια διαμαρτυρία του λαού κατά του πολέμου και λοιπά και κάτω από τη δημαγωγία, αλλά να ξέρετε ότι είναι συνέταιροι του συστήματος. Όταν βγήκε η κ. Μελόνι στην Ιταλία όλοι έλεγαν ότι είναι κίνδυνος για την Ευρώπη γιατί είναι με τον Μουσολίνι κτλ. Τώρα η κ. Μελόνι έγινε μέλι και κάνουν διαπραγματεύσεις με ποιον θα πάει, τα ξεχάσανε όλα περί Μουσολίνι, αυτή μία χαρά υπηρετεί την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τώρα βρίσκονται και σε συζήτηση αν θα στηρίξει την Φον ντε Λάινεν. Πράγμα που αποδεικνύει ότι η επονομαζόμενη ακροδεξιά εκτός από κάποιες μικρές εξαιρέσεις είναι μία θα το πω έτσι εναλλακτική λύση, ένας συνέταιρος του συστήματος, μπορεί να εισπράττει την δυσαρέσκεια και τελικά την καταθέτει στην ίδια πολιτική που ακολουθείται γιατί δεν έχει καμία διαφωνία».

«Έπειτα το δεύτερο που θέλουμε να πούμε και δεν πρέπει να το ξεχνάει ο λαός είναι ότι η Ε.Ε. ήταν πρωταθλήτρια στον αντικομμουνισμό, ταυτίζοντας τον φασισμό με το κομμουνισμό. Ταυτίζοντας, έλεος δηλαδή την Σοβιετική Ένωση με τη χιτλερική Γερμανία που έδωσε 20 εκ. νεκρούς για να κερδίσει τον πόλεμο. Αυτοί ήταν που φιλοξένησαν τον Ζελένσκι και τους φασίστες στα τάγματα του Αζόφ και όλο αυτό το διάστημα διαστρεβλώνουν την ιστορία. Πώς να μη φουντώνουν σε όλη την Ευρώπη τα ακροδεξιά κόμματα όταν καταδικάζεις ανθρώπους που πάλεψαν τον φασισμό και τους εξομοιώνεις με τους φασίστες; Δε μπορεί να εξομοιωθεί η πιο απάνθρωπη, στυγνή θεωρία που είναι γέννημα του ίδιου του καπιταλισμού με την πιο προοδευτική ιδέα που γέννησαν τα μυαλά των ανθρώπων, ανεξάρτητα από παραλείψεις και λάθη. Όλα αυτά λοιπόν λειτούργησαν και στην τροφοδοσία των ονομαζόμενων ακροδεξιών κομμάτων τα οποία δεν πρόκειται να πολεμηθούν από διάφορες κραυγές που βγάζουν ορισμένοι».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles