19.5 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Η παρέμβαση της πλατείας Καπνεργάτη δε πιάνει την υφιστάμενη πιάτσα ταξί, με αυτή τη λύση δεν θίγεται το χρηματοδοτούμενο έργο»

Η λύση που προτάθηκε από το σωματείο οδηγών ταξί είναι η πλέον ενδεδειγμένη υποστήριξε η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη. Η ίδια μίλησε για τις παλινωδίες της διοίκησης στο θέμα της πιάτσας μπροστά από τον ΟΤΕ και επεσήμανε ότι με αυτή τη λύση δεν θίγεται το χρηματοδοτούμενο έργο και άρα μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

«Η πρόταση για τα ταξί εκτυπωμένη και σε χαρτί από τη μηχανικό συζητήθηκε στην επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπου η διοίκηση έχει πολλά μέλη εκλεγμένους μέσα στην επιτροπή. Η συζήτηση όταν έγινε επί χάρτου, αναβλήθηκε το θέμα, προκειμένου να το μελετήσουν εκτενέστερα και να το συγκρίνουν με τις τρεις λύσεις που είχε προτείνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Έχω λοιπόν βάσιμες αμφιβολίες ότι δεν ήταν πλήρως γνώστες οι αρμόδιοι τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει στην περίπτωση αυτή για την πρόταση του σωματείου. Τώρα αν ήταν σε προσωπικό επίπεδο ενημερωμένος ο δήμαρχος εκτενώς για το θέμα αυτό εδώ αυτό, δεν μπορώ να το ξέρω, θα πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο της επιτροπής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τον  αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κτλ που πέρασε από τα χέρια τους η πρόταση αυτή».

«Θα μου επιτρέψετε ως πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και ως υπάλληλος πολεοδομίας και παλιότερα υπάλληλος τεχνικής υπηρεσίας, μου φαίνεται αδιανόητο ο επικεφαλής της διοίκησης για ένα τέτοιο θέμα που συζητείται εκτενώς, με ένταση και με δεσμεύσεις του ιδίου όπως είπανε τα μέλη του σωματείου ταξί από στις συζητήσεις που κάνανε στο γραφείο του δημάρχου, να μην είναι σωστά ενημερωμένος. Οφείλει να είναι σωστά ενημερωμένος, αλλά η ουσία του πράγματος αφού έγιναν όλα όσα έγιναν, είναι πραγματικά να σκύψει πάνω από αυτήν την πρόταση για να δει πως εξασφαλίζει πάνω από όλα αυτά τα οποία θέλουν οι επαγγελματίες οδηγοί που ξέρουν καλύτερα για την ασφάλεια τους, τόσο τη δική τους όσο και των πελατών τους. Είναι κατηγορηματικοί ότι η ασφάλεια αυτή δεν εξασφαλίζεται από την δημιουργία της πιάτσας ταξί επί της Βενιζέλου, ενός δρόμου που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου».

«Αυτή είναι μία λύση η οποία εντοπίστηκε από το 2018, επί αντιδημαρχίας μου, τότε έπρεπε να τρέξει η αναθεώρηση του σχεδίου κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών, είπαμε να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο για να μπορέσουμε να λύσουμε παραλήψεις τις οποίες δεν είχε προβλέψει η μελέτη. Να μην αναφερθώ στο πως είναι δυνατόν να παρέλαβαν μία μελέτη η οποία εξαφάνιζε απλά την πιο μεγάλη πιάτσα ταξί της πόλης, ας πούμε ότι έγινε αυτή η παράλειψη. Και όταν εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο της αναμονής για την αναθεώρηση του σχεδίου ασχοληθήκαμε πάρα πολλές φορές με πολλές συζητήσεις με το προεδρείο των ταξί. Και με αυτή την πρόταση πάρα πολλές φορές επί της προηγούμενης θητείας του κ. δημάρχου οι εκπρόσωποι του σωματείου είχαν κάνει επαφές στο γραφείο του και μου φαίνεται περίεργη η άγνοια ή μη σωστή ενημέρωση».

«Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε δημόσια και μου είπε πως αν με καλέσουν να είμαι και εγώ παρούσα δεδομένου ότι επί αντιδήμαρχίας μου είχε συζητηθεί αυτή η λύση και όποιος άλλος από οποιαδήποτε παράταξη, αλλά ασχέτως της παρουσίας μου καλό είναι να γίνει μια συζήτηση ακόμη στο γραφείο του δημάρχου και να έρθει μετά στο δημοτικό συμβούλιο για ψήφιση. Η παρέμβαση της πλατείας Καπνεργάτη δε πιάνει την υφιστάμενη πιάτσα ταξί, αν δείτε τα ταξί είναι σε μία εσοχή, για αυτό προτάθηκε ως μια λύση καλή γιατί επίσης δε θίγει το χρηματοδοτούμενο έργο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να είναι απρόσκοπτη η κίνηση των πεζών από το πάρκο μας προς το δείκτη των πεζοδρόμων που αναπτύσσεται μέσω του έργου, δε μιλάμε για διπλοπαρκαρίσματα, να σκουντιόμαστε ανάμεσα στα οχήματα, και θα πρέπει να το τηρήσουν και οι οδηγοί ταξί αυτό που είναι διατεθειμένοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι με αυτή τη λύση δεν θίγεται το χρηματοδοτούμενο έργο».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles