25.8 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο ΠΑΣΟΚ δεν συζητήθηκαν στα όργανα, ήταν αποφάσεις της ηγεσίας και ενός στενού κύκλου»

Από πότε ένα κόμμα το οποίο συζητάει κανει χάρη στην δεξιά; Αυτό αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου σε συνέντευξη της για το εκλογικό αποτέλεσμα, τις φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τις επιθέσεις που δέχθηκε για το ότι υποστήριξε πως όλοι, τα πρόσωπα και οι στρατηγικές θα πρέπει να κριθούν και να συζητηθούν. Η ίδια τόνισε πως όσοι αντιδρούν παλεύουν και ονειρεύονται ένα ΠΑΣΟΚ που θα κυβερνήσει ξανά

«Αυτή την στιγμή έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο έχει απογοητεύσει ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης των ψηφοφόρο μας, γιατί τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έφαγε ένα ισχυρότατο χαστούκι χάνοντας ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 330.000 ψηφοφόρους, το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα μπορούσε να είναι και είχε κάθε δυνατότητα, ήταν απολύτως ρεαλιστικός στόχος να είναι η δεύτερη δύναμη και με ισχυροποίηση του ποσοστού, αυτό το οποίο είχε πει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, δυστυχώς έχασε 110.000 ψηφοφόρους! Αυτό λοιπόν έχει απογοητεύσει ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης μας, γιατί πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό».

«Άρα εδώ πέρα είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα, θα ωραιοποιούμε τις καταστάσεις ή θα δώσουμε απαντήσεις στην κοινωνία, σε όλο αυτό τον κόσμο που πιστεύει στο ΠΑΣΟΚ, που πιστεύει στο ΠΑΣΟΚ που έχει ελπίδα στο ΠΑΣΟΚ που έχει απαίτηση από το ΠΑΣΟΚ, που περιμένει το ΠΑΣΟΚ να γίνει κυβέρνηση απέναντι σε αυτό το οποίο βιώνουμε 5 χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα και σε καμία απολύτως περίπτωση όχι προσωπικό παίγνιο δημοσιότητας. Ξέρω πολύ καλά τι είπα, είπα αυτό που προβλέπεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ με την ιστορία του, με τις αρχές και τις αξίες του. Είπα ότι πρέπει να τα συζητήσουμε όλα, δηλαδή την φυσιογνωμία μας, την στρατηγική μας, τι πήγε λάθος, τι πήγε σωστά, τι κάναμε τέλος πάντων. Μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τον δημοκρατικό διάλογο; Με την κουλτούρα διαλόγου, με τον πολιτισμό διαλόγου;».

«Είπα το αυτονόητο για να μπορέσουμε να δούμε τι έφτιαξε, να το διορθώσουμε και να πάμε μπροστά και βεβαίως στα όργανα ενός κόμματος όλα είναι ανοιχτά, οι πολιτικές εκπροσωπούνται από πρόσωπα, της εκφράζουν πρόσωπα άρα ναι, αν τα όργανα αποφασίσουν ότι υπάρχει και τίθεται θέμα ηγεσίας και υπάρχουν οι πλειοψηφίες, υπάρχουν οι μειοψηφίες, βεβαίως θα συζητηθεί και αυτό γιατί οι πολιτικές εκφράζονται από πρόσωπα, πόσο μάλλον χαράζονται από πρόσωπα και μη κοροϊδευόμαστε τώρα τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν λειτουργούσαν όπως έπρεπε να λειτουργούν. Το πολιτικό συμβούλιο πόσες φορές είχε συνεδριάσει, μία δύο φορές; Οι αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν δεν συζητήθηκαν στα όργανα, ήταν αποφάσεις της ηγεσίας και ενός στενού κύκλου».

«Δέχτηκα ανοίκεια, ανήθικη και χυδαία επίθεση από συνάδελφο βουλευτή επικρατείας και αυτό το θεώρησα πραγματικά απαράδεκτο. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη αγνή αγωνία των βουλευτών που λιώσαμε -όσοι εκλεγόμαστε όχι διορισμένοι- παπούτσια, που ιδρώσαμε τη φανέλα, που είμαστε στο ΠΑΣΟΚ, εγώ είμαι στο ΠΑΣΟΚ από μικρό κορίτσι, όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Μιχάλης Κατρίνης κ.α. από το 2007 είμαστε υποψήφιοι βουλευτές, δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή, για το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα, στα πάρα πολύ δύσκολα, όχι σε ένα ΠΑΣΟΚ του 45%, σε ένα ΠΑΣΟΚ που με όλο αυτό το πιο επωμίστηκε δυστυχώς έφτασε και στο 5%».

«Πάει πάρα πολύ να δημιουργείται τέτοια δαιμονοποίηση απόψεων, ανθρώπων που διαχρονικά ήταν μπροστά στη μάχη για το ΠΑΣΟΚ, που εκφράζουμε την αγωνία του κόσμου, που θέλουμε να ξαναδούμε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους κομματικούς υπαλλήλους και τα πολιτικά στελέχη. Εγώ θεωρώ ότι το χρέος ενός υπεύθυνου πολιτικούς στελέχους είναι να βλέπει ποια είναι τα ζητήματα, να τα εκθέτει και να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κάνει τα πράγματα καλύτερα, για να τα βελτιώσει, για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό και μία άλλη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Αυτό είναι η αγωνία μου, αυτό είναι η έγνοια μου αποκλειστικά και μόνο, για αυτό και εγώ αλλά πιστεύω και όλοι οι συνάδελφοι που βγήκαν και μίλησαν για αυτό παλεύουμε».

«Όλα είναι καταγεγραμμένα και ο κύριος επίσης, καταγεγραμμένη, διάφανη, κρυστάλλινη είναι η πορεία μου αλλά και γνωστή είναι η πορεία όλων, δεν θα μπω σε αυτό γιατί δεν είναι αυτό η ουσία του ζητήματος. Η ουσία είναι το τι θα κάνουμε για να μπορέσουμε να σηκώσουμε το ΠΑΣΟΚ ψηλά, για να διορθώσουμε τα λάθη μας, για να μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτικές στους Έλληνες πολίτες που δεν αντέχουν άλλο αυτή την διακυβέρνηση και την αναποτελεσματικότητα της. Δυστυχώς ξέρετε υπάρχει μια δαιμονοποίηση, λένε ότι με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε υπηρεσίες στην Νέα Δημοκρατία! Σοβαρά μιλάνε τώρα; Από πότε ένα κόμμα το οποίο συζητάει κανει χάρη στην δεξιά;».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles