22.3 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ που να μη το έχουμε υπολογίσει»

Απαντήσεις σε ένα προς ένα τα ζητούμενα τα οποία έθεσε ως «κακοδιαχείριση από την πλευρά του δήμου» ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Χρυσανίδης, έδωσε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Ο κ. Χρυσανίδης κάνει λόγο για ζημιά 1 εκ. από κακοδιαχείριση ή μη είσπραξη εσόδων και ο δήμαρχος σήκωσε το γάντι απαντώντας στα θέματα και συμπληρώνοντας πως «δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ που να μη το έχουμε υπολογίσει».

«Ο καθένας στο δημόσιο βίο δείχνει τον χαρακτήρα του, ο κ. Χρυσανίδης έτσι ήταν και στο δήμο Παγγαίου όταν έχασε τις εκλογές και τέτοιες μεθόδους ακολουθεί και τώρα. Προφανώς δε μπορεί να παραδεχτεί ότι έχει χάσει τις εκλογές από έναν δήμαρχο –όπως το χαρακτηρίζει- του δικού μου επιπέδου. Δε πειράζει όμως θα του περάσει. Σωστά τα γράφει για τον Πράισνερ, αλλά είναι ένας μεγάλος συνθέτης όπως ξέρετε, είναι ένας σπυοδαίος καλλιτέχνης. Όταν μου τέθηκε από το μουσικό σχολείο η ιδέα για το Πράισνερ το θεώρησα πάρα πολύ καλή ιδέα για τα παιδιά μας, διότι είχε μεγάλη σημασία τα παιδιά του μουσικού σχολείου να είναι έστω και λίγο με τον καλλιτέχνη και να ακούσουν και έργα του στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων. Μιλούσε ο κ. Κακάρας με τη μάνατζερ του Πράισνερ, κανονίσανε ποιες παρτιτούρες θα έχουνε, ότι τα παιδιά του σχολείου θα πούνε δύο τρεις συνθέσεις του Πράισνερ, μεταξύ αυτών τον ύμνο της αγάπης που ήταν αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο. Από εκεί και πέρα με ορχήστρα και χορωδία επαγγελματική θα έδινε το υπόλοιπο του έργο. Έπρεπε να προπληρώσουμε για να έρθει γιατί είχε πρότερη κακή εμπειρία, αλλιώς δεν θα ερχόταν. Κανείς από μας δεν πίστευε ότι θα αθετούσε το λόγο του και όντως στο συμβόλαιο του έγραφε ότι τυχόν διαφορές θα επιλυθούνε στα Πολωνικά δικαστήρια. Ήρθε ο Πράισνερ και απαξίωσε τα παιδιά ότι δεν ήταν καλά και ότι αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους, τον παρακαλέσαμε να πουν έστω ένα κομμάτι γιατί ήταν παιδιά και από άλλες περιοχές και το αρνήθηκε και αυτό, του είπαμε ότι θα είναι μαθητές μουσικών σχολείων και όχι φτασμένοι μουσικοί και αυτό για μια δύο συνθέσεις μόνο. Αυτό λοιπόν για τα παιδιά δε μπορούσα να το σηκώσω. Άρα όντως το θέμα του θα λυθεί στα Πολωνικά δικαστήρια».

«Αυτά τα 80.000 ευρώ που δεν εισπράχθηκαν είναι στη φαντασία του κ. Χρυσανίδη, τα έχει εξηγήσει ο κ. Προμούσας, όλες οι πράξεις που γίνανε από στάσεις και γήπεδα που έχουμε, αυτά όλα έχουν εισπραχθεί. Ο κ. Χρυσανίδης προφανώς εννοεί τις 80 χιλιάδες από το κράτος διότι το κράτος δίνει λόγω των διαφημίσεων ποσά στους δήμους τα οποία δεν έχουμε εισπράξει γιατί το κράτος δε τα έχει δώσει, όλοι οι δήμοι δεν τα έχουν πάρει. Αλλά αν εννοεί διαφημίσεις 80 χιλιάδες από το δήμο δεν ισχύει».

«Για τον οφειλέτη των 500 χιλιάδων, το χρέος αυτό είναι από το 2014 και η επιχείρηση αυτή κάνει διακανονισμούς, πληρώνει μέχρι ένα σημείο, μετά σταματάει, ανεβαίνει το ποσό ξανακάνει διακανονισμό και το ίδιο πράγμα συνέβη και σε εμάς. Κάνει διακανονισμό, πληρώνει μέχρι ένα σημείο, μετά σταματάει να πληρώνει τον διακανονισμό και έτσι μαζεύτηκαν 500 χιλιάδες και κινήσαμε όλες τις διαδικασίες για να βγει από το κατάστημα αλλά και για να εισπράξουμε τα χρήματα αυτά».

«Για τις 300.000 στην Καλαμίτσα, εγώ θα έλεγα ότι ξοδέψαμε και 500! Το παίζει και μεγάλος μηχανικός ο κ. Χρυσανίδης αλλά δε ξέρει τι του γίνεται! Τα 300.000 δεν γίνεται, αυτά τα δύο χρόνια που λέει να ξοδέψαμε το πολύ 30 με 35 χιλιάδες και αυτό γιατί στην παραλία αυτή κάνουνε μπάνιο οι δημότες, αφετέρου χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια σε όποια μορφή και αν είναι και τα στέγαστρα και αλλιώς θα πήγαινε η ΕΤΑΔ για επικινδυνότητα να τα κλείσει. Θέλαμε να τα κλείσει; Προς όφελος των δημοτών γίνανε αυτές οι εργασίες και δε ξεπέρασαν τις 30-40 χιλιάδες, αν είχαμε 300 χιλιάδες θα τις βάζαμε στην ακτή Καλαμίτσας, σε κάτι που δεν το χουμε ακόμη; Δεν υπάρχει το ποσό που λένε. Έχω ζητήσει τη τεχνική υπηρεσία να μας βγάλει το κόστος μαζί με τις εργατοώρες από δικά μας συνεργία».

«Για τα 95.000 στον οικισμό των Φιλίππων, ήταν ένα σπίτι που ήταν κτισμένο στην άκρη του πρανούς, σκεφτείτε ότι ο κάτω ο δρόμος και το σπίτι επάνω είχανε μία υψομετρική διαφορά γύρω στα 4 μέτρα, αυτό ήταν ένα σαθρό έδαφος που άρχισε να πέφτει και υπήρχε κίνδυνος και για το σπίτι αλλά και για τον δρόμο από κάτω. Αυτό το τοιχίο το οποίο έγινε για να προστατεύσει τον δρόμο και δευτερευόντως το σπίτι. Έτσι έγινε αυτό το πετροντούβαρο αλλά ήταν μελετημένο και στατικά, δε το κάναμε κουτουρού».

«Για το σύνολο που τα βγάζει 1 εκ. ευρώ, να πω ότι και η γελοιότητα έχει όρια, τα χρήματα των δημοτών τα υπολογίζω πολύ περισσότερο από ότι φαντάζεται ή από ότι έκανε ο ίδιος ο κ. Χρυσανίδης όταν ήταν δήμαρχος. Γιατί και γω θα μπορούσα να πω για σταθμούς και υποσταθμούς που κάνανε στο Βρασίδα για να πάρει ρεύμα ένας συγκεκριμένος και πλήρωσε ο δήμος για να πάρει ρεύμα κάποιος αλλά αυτά τα ξεχνάμε όμως όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, εμείς τα κάνουμε όλα σωστά. Δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ που να μη το έχουμε υπολογίσει και ο κ. Χρυσανίδης μπορεί να προσφύγει όπου θέλει».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles