20.3 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Δεν απαιτούνται μόνον αλλαγές προσώπων αλλά κυρίως αλλαγές πολιτικών»

Δεν απαιτούνται μόνον αλλαγές προσώπων αλλά κυρίως αλλαγές πολιτικών σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας Μπάμπης Δράκος, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο ίδιος τοποθετήθηκε για τα σημεία που χτυπάνε τη ΝΔ, την υπουργοποίηση Παναγιωτόπουλου, την απουσία Θρακιώτη υπουργού αλλά και τις δηλώσεις Κακλαμάνη για τη λαϊκή δεξιά.

«Συχνά δεν απαιτείται να αλλάξεις τα πρόσωπα, αλλά την πολιτική, δεν άλλαξε το πρόσωπο στο ΥΠΟΙΚ, αλλά το νομοσχέδιο των ελευθέρων επαγγελματιών, τα τεκμήρια, πρέπει να κοιτάξουμε να αναθεωρήσουμε κάποιες διατάξεις. Έκανε πολύ κακό στην παράταξη το νομοσχέδιο εκείνο, αυτά τα βελτιωτικά βήματα κατά την προσωπική μου άποψη δεν αρκούν, αυτό το σύστημα το έλεγα πάντα πως είναι άδικο. Και άλλη φορά είχαμε τεκμήρια και τα καταργήσαμε γιατί δεν ήταν δίκαια και αποτελεσματικά. Το θέμα μας είναι ότι πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, θα ήθελα ενδεχομένως κι άλλες αλλαγές και σε άλλους τομείς οι οποίοι ταλανίζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Το θέμα της υγείας, υπάρχουν εκκρεμότητες εκεί οι οποίες πρέπει να γίνουν και εκεί αποτελεσματικά βήματα, δεν αρκεί η αλλαγή προσώπων αλλά αλλαγή πολιτικής».

«Σχετικά με την υπουργοποίηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, είναι ευχής έργον ότι έχουμε υπουργό από την Καβάλα, θα μπορούσαμε να έχουμε δεύτερο και τρίτο, το επιδιώξαμε αλλά δε το κατορθώσαμε. Είναι σημαντικό ότι τον έχουμε σε ένα υπουργείο νευραλγικό και συναφές με το προηγούμενο του υπουργείο, το μετανάστευσης υπήρχε μια συνάφεια και συνεργασία με το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Έχουμε προβλήματα και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε και ως κυβέρνηση και ως κοινωνία,  αλλά κυρίως το ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ορισμένα προβλήματα τα οποία έχουμε ιδιαίτερα στη Θράκη και στα νησιά μας, έτσι πρέπει να γίνει και θα γίνει».

«Για εμένα 100% θα έπρεπε να υπάρχει υπουργός από τη Θράκη,  και ο γεωγραφικός προσδιορισμός και η γεωγραφική κατανομή πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν αποφασίζω εγώ, εδώ δεν υπάρχει υπουργός από την Πελοπόννησο!».

«Άλλες οι φωνές στη ΝΔ και άλλες στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οι φωνές εκεί είναι θέμα ύπαρξης! Ενώ στη ΝΔ είναι λάθος κινήσεις κατά την άποψη του Κακλαμάνη, ήθελε πιο ευρύ ανασχηματισμό και ενδεχομένως να έχει δίκιο σε πολλά πράγματα, έχουμε όμως 3 χρόνια μπροστά μας να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε. Ισχύουν αυτά που είπε για τη λαϊκή δεξιά και τη ΝΔ, ο Νικήτας έχει πάντα δομημένο λόγο, είναι γέννημα θρέμμα της παράταξης και έχει συγκεκριμένες απόψεις. Δεν έχει κανένα λόγο να κρύβεται σε αυτή την παράταξη μετά από 60 χρόνια. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η παράταξη και συμφωνώ σε πολλά από όσα είπε ο Ν. Κακλαμάνης. Η επίθεση που δεχθήκαμε από τα δεξιά μας από αυτούς που προσπαθούσαν να μας διεμβολίσουν με πατριωτικές ή χριστιανικές ευαισθησίες, απαιτούσαν συγκεκριμένες πολιτικές, δεν τις κάναμε και το πληρώσαμε. Εγώ περίμενα και λίγο λιγότερο να πάρουμε, είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, γύρναγα το νομό, άκουγα τα στελέχη και το ότι κρατήσαμε αυτό το ποσοστό στη Καβάλα είμαι ευχαριστημένος»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles