18.6 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Το ότι ο κ. Χρυσανίδης μας στηλιτεύει, είναι μία τυχοδιωκτική πολιτική σκοπιμότητα, απλά και μόνο για να ωφεληθεί πολιτικά»

Ο κ. Χρυσανίδης δεν έχει καταφέρει να αφήσει το αντιπολιτευτικό του αποτύπωμα και προσπαθεί με κινήσεις εντυπωσιασμού να δείξει το ενδιαφέρον του στο κοινό της Καβάλας απαντά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών υπηρεσιών Γιάννης Προμούσας στην ανακοίνωση του επικεφαλής ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟ με την οποία υποστηρίζει πως ο δήμος Καβάλας έχει 1 εκ. ανείσπρακτα έσοδα από διάφορες πηγές. Ο κ. Προμούσας ανέλυσε τα δύο κύρια ζητούμενα που έθεσε ο κ. Χρυσανίδης, δηλαδή τα διαφημιστικά έσοδα αλλά και την υπόθεση του επαγγελματία που οφείλει στο δήμο 500.000 ευρώ σε μισθώματα.

«Ο κ. Χρυσανίδης ήταν ανενημέρωτος όταν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο αναφέροντας νούμερα πολύ μεγαλύτερα, δε γνώριζε καν αυτή την τακτική χρηματοδότηση η οποία αφορά ένα τέλος που πληρώνουν οι επιχειρήσεις όταν διαφημίζονται είτε σε ΜΜΜ, είτε σε φυλλάδια τουριστικά και τα λοιπά είδη, και αυτά διανέμονται μετά στους δήμους.  Το νούμερο των 80 χιλιάδων είναι εντελώς αυθαίρετο, εμείς ως δήμος έχουμε ορίσει τις θέσεις διαφήμισης που είναι μέσα σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπου παίρνουμε ένα τέλος, όχι μεγάλο για να στηρίξουμε τον αθλητισμό, και το άλλο τέλος είναι αυτό που υπάρχει στις στάσεις των λεωφορείων και φυσικά κάποια που υπάρχουν σε λεωφορεία είτε σε μία δύο πινακίδες που έχουμε μέσα στην πόλη. Αυτό το ποσό δεν αγγίζει σε καμία περίπτωση τα 80 χιλιάδες. Φυσικά και τα εισπράττουμε αυτά όμως. Ο κ. Χρυσανίδης έκανε αναφορά και σε πινακίδες που βρίσκονται σε δρόμους και επαρχιακές οδούς. Αυτές οι πινακίδες πλέον είναι παράνομες, πρέπει να καθαιρεθούν από τους δρόμους και εμείς έχουμε προχωρήσει σαν υπηρεσία, από αυτές τις διαφημίσεις δεν εισπράττουμε γιατί είναι παράνομες και δε συμμετέχουμε σε μια παρανομία».

«Σχετικά με τα μισθώματα, επίσης εδώ υπάρχει ανακρίβεια του κ. Χρυσανίδη και όλα αυτά έχουν ερωτηθεί και απαντηθεί είτε στα προ ημερισίας είτε στη λογοδοσία που γίνεται μια φορά το μήνα. Με έχει ρωτήσει και του έχω απαντήσει αλλά φαίνεται πως από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Αυτό αφορά έναν επαγγελματία που χρωστά πολλά μισθώματα, αν ανατρέξουμε η ιστορία ξεκινά μπορεί και πριν το 2012 οπότε πιάνει πολλές διοικήσεις. Αυτός ο επαγγελματίας εκμεταλλευόταν πολλές ευνοϊκές ρυθμίσεις όπως τις 100 δόσεις κτλ, η πρώτη ρύθμιση που εντόπισε ήταν του 2014, επί Σιμιτσή, αυτός ήδη χρωστούσε τότε. Το 2014 λοιπόν έκανε την πρώτη ρύθμιση και συνεχώς εκμεταλλευόταν μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις φτάνοντας τις 6 με 7 συνολικά. Το 2023 ήταν η τελευταία ρύθμιση, το 2024 δε μπορούσε να μπει πια σε ρύθμιση οπότε η διεύθυνση οικονομικών κινηθήκαμε και κάναμε την διαδικασία να του κάνουμε έξωση γιατί όταν κάνεις ρύθμιση ουσιαστικά φαίνεται ότι δεν οφείλεις και μειώνονται και οι προσαυξήσεις. Όταν καταπέσει η ρύθμιση αυτομάτως ενεργοποιείται το ποσό της οφειλής και ξαναβγαίνουν οι προσαυξήσεις οι οποίες μαζί με το αρχικό κεφάλαιο διογκώθηκαν και φτάσανε σε αυτό το υπερβολικό ποσό».

«Εμείς ως διοίκηση όμως ενεργήσαμε για να κάνουμε έξωση στον επαγγελματία και ότι άλλες νομικές ενέργειες απαιτούνται. Αντί να επαινέσουμε την διοίκηση που ήταν η μόνη που τόλμησε να κάνει αυτή την κίνηση, ο κ. Χρυσανίδης μας στηλιτεύει, είναι μία τυχοδιωκτική πολιτική σκοπιμότητα, απλά και μόνο για να ωφεληθεί πολιτικά. Προφανώς δεν έχει μπορέσει ο ίδιος να αφήσει το αντιπολιτευτικό του στίγμα και προσπαθεί με τέτοιες κινήσεις να εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη της πόλης μας. Υπάρχουν ακόμη 2-3 περιπτώσεις με μισθώματα στις οποίες θα κινηθούμε αναλόγως. Εμείς πέρσι καταφέραμε στα μισθώματα να βεβαιώσουμε το 115% των προϋπολογισθέντων, ήδη φέτος μας ήρθαν ακόμη 55 ακίνητα από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τα βάλαμε στις εφαρμογές μας που λειτουργούμε, αφού ειμαστε οι μοναδικοί που έχουμε το RF και για τα μισθώματα».

«Είχα εισήγηση σε ένα συνέδριο που αφορά μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία 7 δήμων, ο δήμος Κοπεγχάγης, του Κομπάλ από την Πορτογαλία, της Μπιστρίτσα από την Ρουμανία, του Σεντ Κοντίν από την Γαλλία, της Κορούν από την Ισπανία, ο δήμος Κορυδαλλού από Ελλάδα  και ο δήμος του Βίλνιους από τη Λιθουανία. Είναι μία συνεργασία αυτών των 7 δήμων με δράσεις για παιδιά, με συνέδριο, με ημερίδες, με στρογγυλά τραπέζια, με σκοπό να ανταλλάξουμε ιδέες, γνώσεις και φυσικά με σκοπό να συμβάλλουμε στο μεγάλο κίνδυνο που έχουμε μπροστά μας με την κλιματική αλλαγή. Σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη) μάλιστα έχει πάρει και μία πολύ ωραία εκδήλωση στο πάρκο της Νεάπολης όπου εκεί θα γίνουν πάρα πολύ ωραίες δράσεις, ένα είδος φεστιβάλ για τα παιδιά».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles