20.3 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε πολίτη, θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι»

Με το υπάρχον προσωπικό και μία ελληνική αστυνομία αποψιλωμένη στην Καβάλα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την δημοτική αστυνομία Χρήστος Τσιτσιλικάκης. Ο ίδιος μίλησε για τα κύρια θέματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία μέσα στην πόλη, το κυκλοφοριακό, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, τα έργα αλλά και τον κανονισμό πάρκινγκ στην Παναγία.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία σύσκεψη με την ελληνική αστυνομία στο δημαρχείο, συζητήσαμε κάποια προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά και κάναμε ένα πλάνο για κάποια συγκεκριμένα σημεία στα οποία θα υπάρχουνε και αστυνομικοί αλλά και δημοτικοί αστυνομικοί ώστε να καλυτερεύσουμε την κίνηση της πόλης συγκεκριμένες ώρες και μέρες. Θα αναφερθώ για ακόμα μία φορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς σαν υπηρεσία αλλά και η ελληνική αστυνομία, μας είπαν ότι έχουνε φύγει 80 ενεργοί αστυνομικοί από το δήμο Καβάλας. Εμείς είμαστε σταθεροί στα 12 άτομα με υπηρεσία κάθε μέρα πρωί και απόγευμα, τα 6 άτομα το πρωί και τα υπόλοιπα το απόγευμα γιατί υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, άδειες, αρρώστιες, πρέπει να γίνει μια διαχείριση».

«Για τους πεζοδρόμους που κυκλοφορούμε δεν είναι να κόψουμε πρόστιμα, το ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι με τους delivery που μπαίνουν μέσα με τα μηχανάκια και τρέχουνε για κόψουν δρόμο, δεν μπορεί η δημοτική αστυνομία ούτε η αστυνομία να έχει έναν αστυνομικό πίσω από κάθε μηχανάκι, θα πρέπει οι ίδιοι τους να σεβαστούνε το κομμάτι αυτό. Δεχόμαστε τηλέφωνα καθημερινά από συμπολίτες μας οι οποίοι έχουνε μαγαζιά στους πεζοδρόμους είτε κάτι άλλο και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε πρόβλημα ξεχωριστά με το υπάρχουν δυναμικό».

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη δημοτική αστυνομία και επειδή δυστυχώς η πόλη μας έχει μόνο μία έξοδο, προσπαθούμε με την δημοτική αστυνομία την ώρα αιχμής, δηλαδή περίπου μία με τρεις να έχουμε την έξοδο της Ερυθρού Σταυρού ανοιχτή, γιατί πολλοί παρκάρουν παράνομα και η μισή λωρίδα κλείνει, προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Για παράδειγμα μπροστά στη Ρόμα πίτσα π.χ. έχουμε βεβαιώσει πάνω από 40 κλήσεις και παραμένει το πρόβλημα, αυτοί παρκάρουν εκεί! Και αν πεις να το αστυνομεύω όλη μέρα το σημείο θα κόψεις 40 κλήσεις την ημέρα γιατί δεν καταλαβαίνουν! Δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε πολίτη, θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μας για το καλύτερο όλων μας».

«Τα έργα γίνονται για καλό και πρέπει να κάνουμε υπομονή, και το σημείο της Κουντουριώτου και μέχρι την κεντρική πλατεία έχουμε παρουσία όλη μέρα, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε με το υπάρχον δυναμικό. Όταν η αστυνομία δηλώνει ότι 80 ενεργοί άνθρωποι έχουν φύγει καταλαβαίνετε ότι όλο το βάρος πέφτει στην δημοτική αστυνομία. Το θέμα είναι εμείς τι κάναμε για να μη φύγουν, έστειλε ο δήμαρχος μία επιστολή διαμαρτυρίας αλλά έμεινε ως εκεί, νομίζω ότι θα έπρεπε να πιέσουμε πολύ περισσότερο.

«Ο κανονισμός της Παναγίας αν λειτουργεί ή όχι μπορεί ο καθένας να ανέβει κάθε μέρα πάνω στην Παναγία και να δει, με τον πρόεδρο που μιλάω συχνά μου είπε ότι όλα λειτουργούν σε καλό επίπεδο. Ανεβαίνω και γω καθημερινά στην Παναγία, υπάρχει μία ροή γιατί περπατάει πάρα πολύς κόσμος πάνω στην Παναγία και οι κάτοικοι έχουν καταλάβει ποιοι πρέπει να παρκάρουν και ποιοι έχουν. Για τους επισκέπτες περιμένουμε κάποιες ταμπέλες ακόμη να έρθουν για να τους είναι ευδιάκριτο που δεν επιτρέπεται. Νομίζω ότι θα διορθωθεί με τις φωτιζόμενες ταμπέλες το θέμα αυτό. Τα μαγαζιά όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα για το πώς θα πάνε οι υπάλληλοι τους στο μαγαζί, και ρωτάω ποιος υπάλληλος έχει πάρκινγκ για να πάει στη δουλειά του;»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles