20.3 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να κάθεται στην διαλογή, χωρίς καν να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα, επί 15-18 ώρες!»

Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να κάθεται στην διαλογή, χωρίς καν να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα, υποδεχόμενος πάνω από 200 ασθενείς ημερησίως για 15-18 ώρες την ημέρα τονίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΓΝ Καβάλας Γιώργος Τεπελόπουλος. Ο ίδιος μίλησε για την απόφαση της διοίκησης να πάρει τους νοσηλευτές που έκαναν αυτή την δουλειά από τα επείγοντα και να τους μεταφέρει σε άλλες κλινικές δυσκολεύοντας στην πραγματικότητα την ζωή τόσο των γιατρών όσο και των ασθενών των ΤΕΠ.

«Όσον αφορά την λειτουργία των επειγόντων το τελευταίο χρονικό διάστημα και την τελευταία 5ετια που καθιερώθηκε με τη μορφή που λειτουργεί σήμερα όσο και για τα 10 τελευταία χρόνια περίπου, η διαδικασία ήταν ότι υπήρχε νοσηλευτής ο οποίος βρισκόταν στη διαλογή, υποδεχόταν τον ασθενή και ανάλογα την βαρύτητα του περιστατικού τον κατεύθυνε στην αντίστοιχη ειδικότητα. Την τελευταία εβδομάδα εν μέσω τουριστικής κίνησης, μιλάμε για προσελεύσεις πάνω από 300 άτομα κάθε μέρα, αποφάσισε η διοίκηση επικαλούμενη την πραγματική φυσικά υποστελέχωση του νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Καβάλας, πατώντας πάνω σε αυτό και προφανώς για καλύψει κάποια κλινικές μεταφέροντας τρεις νοσηλευτές από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, επικαλούμενη αυτό, εξέδωσε μία απόφαση βάση της οποίας την διαλογή από δω και στο εξής θα πρέπει να την πραγματοποιούμε αποκλειστικά οι γιατροί».

«Το αποκλειστικά το αναφέρω γιατί την τελευταία εβδομάδα η διαλογή κατατέθηκε στα δικά μας χέρια, 5 γιατροί, ένας εφημερεύων κάθε μέρα μοναχός του, και αυτό που συνέβη την τελευταία εβδομάδα είναι ο γιατρός της διαλογής να κάθεται 15-18 ώρες για να κάνει διαλογή στα περιστατικά. Να μην ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα, δηλαδή να εξετάζει να γνωματεύει και να βοηθάει τους ασθενείς στον εσωτερικό χώρο, φυσικά είναι μέσα στα καθήκοντα του ιατρικού προσωπικού η διαλογή όπως είναι νομότυπο και μέσα στα καθήκοντα μίας κατηγορίας του νοσηλευτικού προσωπικού».

«Εμείς λοιπόν από τη διοίκηση δεν είχαμε καμία ανταπόκριση ότι ανθρώπινα 15 και 18 ώρες πουθενά στην Ελλάδα, για να μην πω στον κόσμο, ένας γιατρός μόνος του να κάτσει στη διαλογή και να υποδέχεται πάνω από 200 ασθενείς! Αυτό που θέλω να μου εξηγήσουνε αυτοί που είναι απέναντι στη δικιά μου θέση είναι πώς αφαιρώντας πέντε ειδικούς γιατρούς από τη λειτουργία του τμήματος, αφαιρώντας τους χωρίς να ασκούν τα ιατρικά τους καθήκοντα, πως μειώνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών και πως αυξάνεται η ποιότητα παροχών υγείας. Αν μου το εξηγήσουν αυτό, ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που αφαιρώντας πέντε ειδικούς γιατρούς από την εξέταση ασθενών βελτιώνεις τον χρόνο αναμονής και βελτιώνεις την παροχή υπηρεσιών υγείας σε σχέση με πριν εντάξει!»

«Μιλάμε για 15-18 ώρες που είναι δύσκολο ακόμη και τις προσωπικές μας ανάγκες να ικανοποιήσουμε, αν θα μπορέσουμε να πάμε τουαλέτα, μιλάμε για τέτοια κατάσταση που είναι εν γνώσει της διοίκησης και δε κάνει κάτι να το ανατρέψει. Τεράστιο έλλειμμα υπάρχει σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά έλλειμμα και χρωστούμενες άδειες και ρεπό υπάρχουν και σε γιατρούς, μιλάμε για 160 οργανικές θέσεις και 120 γιατρούς, έχουμε 40 γιατρούς κενό και φυσικά δεν είναι λύση καλύπτοντας την υποστελέχωση ενός κομματιού να εξοντώσουμε ένα άλλο κομμάτι».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles