Τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η νέα διοίκηση με μία οικουμενική συνεργασία των 3 μεγαλυτέρων παρατάξεων του ΤΕΕ ΑΜ και τελικά βρέθηκε εκτός νυμφώνος η ΔΚΜ του Απόστολου Παυλίδη, εξήγησε ο εκ νέου εκλεγής πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Σωτήρης Λαζαρίδης. Έκανε λόγο για πρόθεση της παράταξης του για οικουμενική συνεργασία μέσα στην διοίκηση με την συμμετοχή των Μηχανικών Δράμας και για την «μονομερή» πρόταση της ΔΚΜ που δεν άφηνε περιθώρια άλλης επιλογής.
«Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση της αντιπροσωπίας των μηχανικών, σε σύνολο των 47 αντιπροσώπων προσήλθαν οι 43 και μέσα σε ένα 3ωρο διεξήχθησαν αυτές οι αρχαιρεσίες που αφορούσαν το προεδρείο της αντιπροσωπείας, το προεδρείο της διοικούσας, και τα μέλη της διοικούσας. Ήταν μια ψηφοφορία σε πολύ καλό κλίμα και από δω και πέρα κοιτάμε μπροστά για να δουλέψουμε για το Επιμελητήριο. Στην διοικούσα επιτροπή εκλέχθηκαν 9 άτομα, ο Χόης Στέλιος, ο Ασημής Σταμάτης από την παράταξη μας, από την παράταξη των Μηχανικών Δράμας ο Παράσχου Κωνσταντίνος και ο Εφραιμίδης Αναστάσιος και από την παράταξη του Απ. Παυλίδη εκλέχθηκε ο ίδιος, ο Τσιαμπούσης Αλέξανδρος, ο Νάστος Γιώργος και ο Μακρής Βασίλης. Πρόεδρος εξελέγην εγώ, αντιπρόεδρος ο Παράσχου Κωνσταντίνος και γ.γ. ο Ασημής Σταμάτης».
«Μετά τις εκλογές και αφού η παράταξη μας ήταν από τις κερδισμένες των εκλογών γιατί πραγματικά ανεβάσαμε και σε ποσοστά και σε έδρες τη δύναμή μας, με επίσης αξιοσημείωτο το ότι στην Καβάλα ήμασταν πρώτη δύναμη και πήραμε και 3 έδρες περισσότερες από το 2019, είχαμε πει ότι θέλαμε την συνεργασία που είχαμε και στην προηγούμενη θητεία, αλλά αυτή την φορά να έχουμε συνεργασία με διεύρυνση εννοώντας πως αυτή την φορά δε θα έπρεπε η παράταξη των μηχανικών Δράμας να αφεθεί απέξω. Αυτό έγινε, τώρα δε προέκυψε μια οικουμενική συνεργασία η οποία θα ήταν και ευχή δικιά μας, γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα τεχνικά θα τα χαρακτηρίσω εγώ, στην διαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής πρότασης και δεν προέκυψε οικουμενική συνεργασία».
«Αυτό ήταν η πρόθεση μας αλλά η πρόταση της ΔΚΜ και του Α. Παυλίδη, ήταν μία πρόταση μονομερής που δεν επιδεχόταν διαπραγμάτευσης και βελτίωσης, ήταν μία πρόταση που να πω ότι σχεδόν επέβαλε μία συνεργασία και οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται. Τώρα είναι ένα στοίχημα να αποδείξουν δύο ανεξάρτητες παρατάξεις ότι μπορούν να συνεργαστούν, στην προηγούμενη θητεία συνεργάστηκε η παράταξη μας με παράταξη που καλύπτεται από τη Νέα Δημοκρατία, αυτή την φορά υπάρχουν δύο ανεξάρτητες παρατάξεις οι οποίες οφείλουν να συνεργαστούν και να αποδείξουν ότι στα τεχνικά επιμελητήρια και φορείς δεν πρέπει να υπεισέρχονται οι κομματικές παρατάξεις στην διεξαγωγή των καθηκόντων μας στα τεχνικά επιμελητήρια».
«Το θέμα της θητείας κάθε προέδρου δεν είναι του παρόντος, εμείς ξεκινάμε να συνεργαστούμε τόσο με την παράταξη της Δράμας όσο και με την ΔΚΜ που είναι μία μεγάλη, συγκροτημένη παράταξη στο χώρο του ΤΕΕ και δεν σημαίνει πως σε αυτή την πρόσκαιρη εντός εισαγωγικών κατανομή των αξιωμάτων σημαίνει ότι η ΔΚΜ θα είναι έξω από αυτή την προσπάθεια συνεργασίας, σήμερα είναι μία άλλη μέρα. Υπάρχουν κάποιες πολιτικές αντιπαλότητες οι οποίες μένουν εκεί και δεν υπεισέρχονται στα γραφεία του ΤΕΕ όπου πρέπει να δουλέψουμε για το καλό των συμπολιτών μας. Δε θα πάμε στη λογική 3 στο λάδι 3 στο ξύδι, ένα εσύ ένα εγώ για τα αξιώματα».
«Προτεραιότητα της διοίκησης μας είναι να είμαστε παρόντες σε όλα όσα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου μας, το ΤΕΕ δε πρέπει να λείπει από κανένα γεγονός ή έργο ή προοπτική, όραμα που πρόκειται να έρθει στην δικιά μας την περιοχή. Εμένα με προβλημάτιζε τόσα χρόνια ότι το τεχνικό επιμελητήριο μάθαινε τις εξελίξεις προτελευταίο ή τελευταίο. Εμείς πρέπει να μαθαίνουμε τις εξελίξεις πρώτοι και πρώτοι να παρεμβαίνουμε, όταν το θέμα ζεματάει, μετά δεν έχουμε λόγο. Η προτεραιότητα μας λοιπόν είναι η εξωστρέφεια, και να μη γίνεται τίποτα χωρίς το ΤΕΕ. Δεν μετράμε το πολιτικό κόστος, εδώ έχει τη σημασία του να είσαι ανεξάρτητος ως παράταξη και ως άνθρωπος, και φυσικά και η καθημερινότητα των μηχανικών της περιφέρειας της δικής μας».