20.3 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Ζητήσαμε να βρεθούμε με τους Μηχανικούς Δράμας και απέφυγαν να μας δουν γιατί έγιναν κάποιες διαδικασίες εν κρυπτώ»

Έγινε εν κρυπτώ συμφωνία μεταξύ της ΟΡΜΗΣ του Σ. Λαζαρίδη και της παράταξης Μηχανικών Δράμας για να μοιραστούν τα προεδρία σε Καβάλα και Δράμα καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ και επικεφαλής της παράταξης ΔΚΜ Απόστολος Παυλίδης. Ο ίδιος μίλησε για τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των τριών παρατάξεων και την… μοιρασιά στην προεδρία της διοικούσας που προτάθηκε από την ΔΚΜ αλλά και την μεθόδευση για να εκπαραθυρωθεί τελικά από την διοίκηση η παράταξη του.

«Μπορώ να αναφερθώ στα γεγονότα και να κρίνετε εσείς εάν είναι οι όροι οι δικοί μας αυτοί που δημιούργησαν πρόβλημα στην συνεργασία των συνδυασμών. Εμείς ως πρώτη παράταξη, γιατί τα αποτελέσματα είναι συγκεκριμένα, αναλάβαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων προκειμένου να  επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία. Και προεκλογικά θα θυμάστε είχα αναφερθεί και εγώ στην προσπάθεια να διευρύνουμε τη συνεργασία που ήδη είχαμε σε εξέλιξη, συνεργαστήκαμε στην προηγούμενη θητεία με την παράταξη της ΟΡΜΗΣ του Σ. Λαζαρίδη και την παράταξη του Βασίλη Μακρή, μία τριμερής συνεργασία το προηγούμενο διάστημα. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι αποδεκτό και είμαστε εξοικειωμένοι απόλυτα με αυτό».

«Κάναμε λοιπόν την πρώτη επαφή την Πέμπτη 6 Ιουνίου με την αντιπροσωπεία της ΟΡΜΗΣ, η πρόταση μας ήταν να πάμε σε μια συνεργασία όλων των συνδυασμών με μία αναλογία σύμφωνα με τα ποσοστά που έχουμε πάρει στις εκλογές, αναλογία εννοώ στο προεδρείο της διοικούσας επιτροπής. Με βάση τα ποσοστά, αν πολλαπλασιάσουμε αναλογικά το ποσοστά μας με τα 4 χρόνια θητείας, αναλογεί στη ΔΚΜ 1.7 χρόνια, στην ΟΡΜΗ αντιστοιχεί 1.18 και στους Μηχανικούς Δράμας 0.98. Αυτό γίνεται όλα τα χρόνια, οι παρατάξεις προκειμένου να μπουν σε μία διαδικασία συνεργασιών ζητούν μερίδιο σε εισαγωγικά στην προεδρία της διοικούσας επιτροπής. Αυτό εδώ προκειμένου να μοιραστεί με έναν τρόπο θα είναι αποδεκτός από όλους, γίνονται οι συζητήσεις και προσπαθούμε να βρεθεί η χρυσή τομή. Εμείς λοιπόν είπαμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε αναλογικά, κάναμε μια στρογγυλοποίηση στα νούμερα, να πάρουμε εμείς τα δύο πρώτα χρόνια της διοίκησης, ως πρώτοι εκλεγμένοι, μετά η ΟΡΜΗ και μετά οι Μηχανικοί Δράμας».

«Αντίστοιχα επειδή υπάρχει άλλο ένα όργανο διοίκησης το οποίο θα εκλεγεί σε επόμενη ειδική συνεδρίαση, είναι η νομαρχιακή επιτροπή Δράμας, που είναι μια 5μελής η οποία έχει αρμοδιότητες αντίστοιχες με αυτές της διοικούσας αλλά στα όρια του νομού Δράμας. Αυτή η επιτροπή ειδικά για όσους κατάγονται και ζουν και δραστηριοποιούνται στη Δράμα είναι σημαντική. Εκεί λοιπόν στη Δράμα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι προέρχονται από τη Δράμα, εκεί λοιπόν η παράταξη η οποία προέρχεται από τη Δράμα, οι Μηχανικοί Δράμας έχουν 60% στη Δράμα και η ΔΚΜ έχει 35%. Εκεί αντίστοιχα θα πρέπει να μοιραστεί το διάστημα της προεδρίας για να επιτευχθεί συμφωνία».

«Κάναμε συζήτηση με τους Μηχανικούς Δράμας και κάναμε την ίδια πρόταση αλλά αυτοί δεν ήταν σύμφωνοι, παρότι ζητούσαν αναλογία στην διοικούσα, δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουνε αντίστοιχη αναλογία στην νομαρχιακή Δράμας και θέλανε και τα τέσσερα χρόνια να έχουν τη διοίκηση εκείνοι. Αυτό δεν είναι λογική σκέψη. Την ίδια πρόταση κάναμε και στην Πανεπιστημονική και στην ΕΛΕΜ, δηλαδή τον άλλο συνδυασμό που έχει μία έδρα. Η ΕΛΕΜ συμπορεύτηκε μαζί μας, η Πανεπιστημονική απάντησε πως έχουν μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και θα κάνουν τον αγώνα τους χωρίς να στηρίξουνε κάποια συγκεκριμένη διοίκηση, επομένως έχουνε μείνει μόνο οι άλλες δύο παρατάξεις, η ΟΡΜΗ και οι Μηχανικοί Δράμας. Είπαμε λοιπόν να εξετάσουμε τη δυνατότητα αυτής της συνεργασίας όλοι μαζί και σε δεύτερη συνάντηση γιατί μας ζήτησαν χρόνο να σκεφτούν την πρόταση μας, την οποία δεν την απέρριψαν σημειωτέον, είπαμε στη δεύτερη συνάντηση ότι θα δούμε αν δεν μπορούμε όλοι μαζί να πάμε ξανά να συζητήσουμε ανά δύο. Το εύκολο σε εισαγωγικά για τη ΔΚΜ θα ήτανε να συνεχίσει τη συνεργασία με την ΟΡΜΗ όπως την είχε την προηγούμενη τετραετία και τηρήθηκαν οι όροι που είχαμε βάλει. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτή την συνεργασία, αλλά εμείς θέλαμε να βάλουμε στο παιχνίδι και τους Μηχανικούς Δράμας, υπάρχει μία αντίληψη αντιπαλότητας μεταξύ των δύο νομών. Πρέπει να το θεραπεύσουμε, δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτό δεν έχουμε ένα χωρίσουμε πράγματα που να μας κρατάνε σε απόσταση».

«Ενώ τους αναζητήσαμε να συναντηθούμε μετά την πρώτη μας συνάντηση (τους Μηχανικούς Δράμας), δεν απάντησαν και απέφυγαν να μας δουν. Άρα έγιναν κάποιες διαδικασίες εν κρυπτώ. Προφανώς είχαν συμφωνήσει ήδη με τον κ. Λαζαρίδη και δεν ήμασταν μόνοι μας, ήμασταν 12 άτομα στη συνάντηση και δε μπορεί αυτό να αμφισβητηθεί. Η ΟΡΜΗ πήγε στη Δράμα και έκανε την πρόταση να τους δώσει ολόκληρη τη θητεία για τη νομαρχιακή επιτροπή Δράμας, υποθέτουμε ότι ήταν αυτό, ικανοποίησε μικροπαραταξιακά τους Μηχανικούς της Δράμας και το δέχτηκαν».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles