22.3 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Μία υποβάθμιση σήμερα για ένα σχολείο από 6θέσιο σε 5θέσιο ανοίγει το δρόμο για μία νέα υποβάθμιση του χρόνου και το κλείσιμο του»

Εμείς είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής υποβάθμιση των σχολείων των παιδιών μας και όχι μόνο στην συνδιδασκαλία είπε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Καβάλας Στέλλα Φουρναράκη. Η ίδια ανέλυσε τα όσα ειπώθηκαν με την προϊσταμένη της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Γαιτανίδου, για το ζήτημα της συνδιδασκαλίας που υποχωρεί αλλά και για το τι σημαίνει υποβάθμιση των σχολικών μονάδων.

«Την προηγούμενη Πέμπτη εμείς πήγαμε στο Διοικητήριο με σκοπό να συζητήσουμε την απόφαση της πρωτοβάθμιας για συγχώνευση τάξεων και κυρίως των Α και Β και την υποβάθμιση των σχολείων μας, η κ. Γαιτανίδου είπε δημόσια και στους δημοσιογράφους και σε μας ότι δεν καταλάβαμε καλά και ότι υπήρξε παραπληροφόρηση από τους διευθυντές των σχολείων δηλαδή δεν υπήρξε θέμα συνδιδασκαλίας Α και Β δημοτικού. Πράγμα το οποίο είχε ειπωθεί με κάποιο τρόπο και το πήρε πίσω η κ. Γαιτανίδου και μας μίλησε για την συγχώνευση και για την υποβάθμιση των σχολείων, ότι παραμένει όπως το έχει ανακοινώσει, ούτε αυτό μας ικανοποιεί. Εμείς δεν θέλουμε κανένα σχολείο να υποβαθμιστεί, εμείς θέλουμε όλα τα σχολεία να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως ήταν».

«Σε ότι αφορά την συνδιδασκαλία το πήρε πίσω, εκτός από το σχολείο των Φιλίππων που και αυτό μας βρίσκει αντίθετους, καμία τάξη δε πρέπει να κάνει συνδιδασκαλία εν έτη 2024. Όσον αφορά την υποβάθμιση των σχολείων, ότι θα φαίνονται στα χαρτιά τα σχολεία ως πεντατάξια αλλά θα λειτουργούν ως εξατάξια δηλαδή ο διευθυντής του σχολείου θα πάρει μία τάξη και θα κάνει μάθημα εκεί. Αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες, δε μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία και όταν ρωτήσαμε πως θα γίνει αυτό, μας είπε έχουμε χρόνο θα το δούμε. Η κ. Γαιτανίδου μας είπε να τα δούμε τον Σεπτέμβρη, τότε όμως είναι πάρα πολύ αργά για μας, επιμείναμε ότι τα θέματα αυτά να αναλυθούν τώρα γιατί όταν θα φτάσουμε Σεπτέμβρη θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος».

«Εμείς δεν θέλουμε καμία υποβάθμιση σε σχολείο στο κάτω κάτω ένα σχολείο είναι δηλωμένο στο υπουργείο ότι λειτουργεί ως πενταθέσιο και στην ουσία θα το έχει εξαθέσιο, ας το αφήσει εξαθέσιο και να μη γίνει καθόλου υποβάθμιση. Η κ. Γαιτανίδου μας είπε τις καινούργιες προτάσεις, είχαμε την αίσθηση ότι δεν ήθελε να πάρει πίσω κάτι από αυτό που είπε, ήθελε να κάνει διορθωτικές διευκρινίσεις, αλλά εμάς μας διαφέρει το αποτέλεσμα. Πήρε πίσω το θέμα της συνδιδασκαλίας, εκτός των Φιλίππων. Αλλά αυτά ήταν όλα στο προφορικό, τα είπε βέβαια μπροστά και στους δημοσιογράφους αλλά το υπόλοιπο κομμάτι της υποβάθμισης το κρατάει, εμείς είμαστε αντίθετοι και σε αυτό. Μία υποβάθμιση σήμερα για ένα σχολείο από εξαθέσιο σε πενταθέσιο ανοίγει το δρόμο για μία νέα υποβάθμιση του χρόνου και το επόμενο βήμα είναι το κλείσιμο του».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles