14.1 C
New York
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Buy now

«Το θέμα του κυκλοφοριακού και του πάρκινγκ δεν έχει μία λύση, είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα»

Το κυκλοφοριακό και οι ανεπαρκείς πλέον θέσεις στάθμευσης ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιουλίου. Το καυτό ζήτημα των πάρκινγκ ανέλυσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μαμτσαδέλης απαριθμώντας μάλιστα και τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι απέναντι στα πολυέξοδα έργα που προτάθηκαν όπως το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας.

«Στις πρώτες συνεδριάσεις πιστεύαμε όλοι ότι η λογοδοσία ήταν μια διαδικασία αποστειρωμένη, αλλά δεν έχει αυτό το νόημα και παρότι το τηρήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τότε η διαδικασία γίνεται ουσιαστική. Χθες ήταν μια ήσυχη διαδικασία αλλά και ουσιαστική, το λόγο τον πήρανε όσοι θέλανε, ήμασταν λίγοι αριθμητικά, όλοι ρώτησαν και όλοι απάντησαν και δεν έγινε κάτι που κράτησε λίγο παραπάνω. Κράτησε η διαδικασία 3.5 ώρες αλλά κανείς δεν είχε παράπονο, αλλά δεν είναι σαν τις άλλες συνεδριάσεις όπου τα πνεύματα είναι λίγο πιο τεταμένα, παρόλα αυτά όσα ερωτήθηκαν τόσα απαντήθηκαν».

«Κανείς δε καταφέρθηκε εναντίον της παράταξης Παπαδόπουλου για τα υπόγεια πάρκινγκ, αυτό που είπαμε είναι ότι κάθε περίπτωση διαφέρει, στην περίπτωση των Ποταμουδίων λόγω κόστους δε μπορούσε να γίνει, το πάρκινγκ στη Ροδόπη έχει ένα τεράστιο κόστος, μπορεί να γίνει αλλά όταν ο θα έρθει ένας ιδιώτης για να κάνει το υπόγειο πάρκινγκ θα αναγκαστούμε να πληρώνουμε πολύ παραπάνω το ωριαίο αντίτιμο, επίσης συζητήθηκε να υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων γύρω από το πάρκινγκ. Αυτό που κατακρίναμε από τον κ. Παπαδόπουλο προεκλογικά ήταν μία μακέτα που έδωσε στην δημοσιότητα για το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί θεωρούμε ότι τεχνικά δε μπορεί να γίνει αλλά ακόμη και αν γινόταν το κόστος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο από το υπόγειο πάρκινγκ της Ροδόπης άρα η προεκλογική μας κριτική δεν ήταν συνολικά για τα υπόγεια πάρκινγκ αλλά για την πρόταση που αφορούσε την πλατεία Ελευθερίας».

«Συζητήσαμε για το κυκλοφοριακό και το θέμα δεν έχει μια απλή λύση, και αναφέρθηκαν και κρίσιμοι παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με τις δικές μας προθέσεις ως δήμο, το τελωνείο, το ΚΤΕΛ, ακόμη και η Νομαρχία. Το γεγονός ότι σαν πόλη είμαστε στην πρώτη 15αδα των πόλεων με τα περισσότερα αυτοκίνητα. Έχουμε μία πόλη όπως και οι περισσότερες που τα τελευταία 50 χρόνια έχουν χτιστεί όσα δε χτίστηκαν όλα τα προηγούμενα εκατοντάδες χρόνια και με τρόπο άναρχο, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και η λύση δεν είναι να γεμίσουμε το κέντρο με πάρκινγκ. Ακόμα και αν μπορούσαμε να κάνουμε πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας φαντάζεστε τι θα γινόταν με όλους αυτούς που θα θέλανε να παρκάρουν στην πλατεία Ελευθερίας και μετά θα θέλανε να φύγουν από την πλατεία Ελευθερίας για να πάνε στα σπίτια τους; Θα υπήρχε τόσο μεγάλη συμφόρηση στο κέντρο που όσα πάρκινγκ και να έκανες δεν θα ήταν βιώσιμη η κατάσταση».

«Ο τρόπος αντιμετώπισης του δεν είναι ένας, είναι συνδυαστικά πολλοί παράγοντες, ναι στα μικρά πάρκινγκ της γειτονιάς περιμετρικά του κέντρου, η αστική συγκοινωνία που πρέπει να διαφοροποιηθεί, αυτά τα μεγάλα λεωφορεία δε ξέρω γιατί τα επιλέγουν οι επαγγελματίες οδηγοί, θεωρούμε ότι δεν είναι λειτουργικά. Σε ορισμένες χώρες υπάρχει εφαρμογή που σε ενημερώνει ποιο πάρκινγκ έχει θέσεις αντι να γυρνάς κάνοντας κύκλους επί ώρες, άρα αυτή είναι μία λύση, η λειτουργία πάρκινγκ περιμετρικά της πόλης, η αστική συγκοινωνία που να αλλάζει μορφή, τον καλύτερο έλεγχο των θέσεων στάθμευσης είτε αυτά είναι τα ιδιωτικά πάρκινγκ που είναι μισθωμένα από ιδιώτες είτε η ελεγχόμενη στάθμευση. Να φύγουν τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα επίσης, υπάρχουν δεκάδες μη πω εκατοντάδες που μπορούν να αποσυμφορήσουν είτε την οικοδομική δραστηριότητα και να έχουμε την αξιοποίηση τους προς όφελος νέων κατοικιών είτε ακόμα και να γίνουνε μικρές θέσεις στάθμευσης σε περιοχές όπως η Δεξαμενή που έχει πρόβλημα. Ξεκίνησε μία τέτοια διαδικασία, δωρίσθηκε στο δήμο ένα τέτοιο οικόπεδο και 2 χρόνια τώρα προσπαθούμε να λύσουμε την γραφειοκρατία για να χρησιμοποιηθεί για αυτό το λόγο. Κάθε οικογένεια έχει 2 αυτοκίνητα και για κάθε υποχρέωση παίρνουμε το αυτοκίνητο».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles