16.5 C
New York
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

«Ο Ζέφυρος πάντοτε προβάλλει ταινίες που είναι για όλους όσους αγαπούν τον καλό κινηματογράφο»

Ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα προβολών του Ζέφυρου. Για μια ακόμη χρονιά η κινηματογραφική λέσχη του ΣΦΓΤ Καβάλας προσφέρει μια καταπράσινη όαση στο κέντρο της πόλης και πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες ως μια εναλλακτική πρόταση βραδινής εξόδου στους κατοίκους της πόλης μας, μεγάλους και μικρούς εφόσον στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες.

Η τιμή των εισιτηρίων παραμένει στα 6 ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και παιδιά. Οι προβολές για τον μήνα Ιούλιο ξεκινούν στις 21.30, για τον Αύγουστο στις 21.00 και τον Σεπτέμβριο 20.30. Για το φετινό πρόγραμμα προβολών και την συναυλία στήριξης του ΣΦΓΤ μίλησε στον Alpha Radio η υπεύθυνη της κινηματογραφικής λέσχης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών την Άννα Μονογυιού.

«Ο Ζέφυρος πάντοτε προβάλλει ταινίες που είναι για όλους όσους αγαπούν τον καλό κινηματογράφο, προβάλλει ταινίες που ενδιαφέρουν ένα μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων είτε λόγω του θέματος είτε λόγω του τρόπου που είναι γυρισμένες οι ταινίες, παράλληλα όμως προβάλλει και κάποιες ταινίες λίγο πιο δύσκολες, σινεφίλ που λέμε, παράλληλα προβάλλει και ταινίες παιδικές, έχουμε ταινίες για όλο τον κόσμο που αγαπάει το σινεμά και που θέλει να περάσει ένα ευχάριστο βράδυ σε ένα κήπου ουσιαστικά όπως είναι ο Ζέφυρος, βλέποντας μία ταινία της αρεσκείας του».

«Ξεκινήσαμε με την ταινία του μεγάλου Ναγκίζα Όσιμα, το Αγόρι, είχαμε θετική ανταπόκριση και συνεχίσαμε με το παιδικό Η Πριγκίπισσα Αλάνι, που επίσης είχαμε θετική ανταπόκριση. Κάθε δεύτερη Δευτέρα προβάλλουμε παιδική ταινία, είναι προγραμματισμένο αυτό να προβληθούν 6 ταινίες παιδικές μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού, να συνηθίσουν και τα παιδιά την έννοια του θερινού κινηματογράφου που είναι περίεργη σχετικά με το τρόπο ζωής τους, δεν είναι ακριβώς το συνηθισμένο, είναι κάτι σχετικά εξωτικό για αυτά».

«Οι προβολές των ταινιών αυτή την περίοδο ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ, τον Αύγουστο μετά στις 9.00 και το Σεπτέμβρη – Οκτώβρη σιγά-σιγά όταν μπαίνουμε στο φθινόπωρο στις 8.30. Οι προβολές είναι καθημερινές, κατ εξαίρεση κάποιες Δευτέρες όταν δεν υπάρχει ταινία ή άλλη εκδήλωση ο κινηματογράφος παραμένει κλειστός. Για όλο τον Ιούλιο δεν έχουμε ούτε μία μέρα αργίας, είναι όλα γεμάτα. Επίσης να πω για την συναυλία που έχουμε στις 5/7 με τους Flicker Motel που είναι ένα καβαλιώτικο συγκρότημα το οποίο θα υποστηριχτεί από τους Ghost Bastards, επίσης καβαλιώτικη μπάντα, είναι μία συναυλία για τη νεολαία της Καβάλας. Αυτή η συναυλία γίνεται με την στήριξη και για την στήριξη της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, θα έχει ένα αντίτιμο συμβολικό 3 ευρώ που θα διατεθεί για την Στέγη και τα έξοδα της συναυλίας. Επίσης την Δευτέρα μία προβολή του ΚΕΘΕΑ η οποία θα είναι δωρεάν, είναι στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών, λέγεται Η επιστροφή του Μπεν».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles