25.8 C
New York
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

Δημιουργείται αυτόνομο τμήμα ογκολογικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Οι… τάσεις φυγής του ογκολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Α. Βαγιωνά φαίνεται πως αποτέλεσαν θρυαλλίδα εξελίξεων για το ογκολογικό τμήμα, αφού όπως όλα δείχνουν με την πίεση και την παρέμβαση τόσο του διοικητή της 4ης ΥΠΕ όσο και του διοικητή του ΓΝΚ, θα δημιουργηθεί αυτόνομο ογκολογικό τμήμα – κλινική στο ΓΝΚ. Αυτό, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας Σταυρούλα Γκουλούση θα σημάνει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους χιλιάδες ασθενείς του ογκολογικού τμήματος.

«Οι εξελίξεις είχαν το σωστό τάιμινγκ, είχαμε αυτήν την αναστάτωση που έφεραν τις θετικές εξελίξεις, ανακλήθηκε οριστικά η παραίτηση του ογκολόγου μας κ. Βαγιωνά γιατί και ο διοικητής 4ης ΥΠΕ και ο διοικητής του ΓΝΚ κ. Γερόπουλος, αγωνίζονται για να γίνει ένα αυτόνομο τμήμα το ογκολογικό, είναι βέβαια μία διαδικασία η οποία δεν θα τελειώσει σε 10-20 μέρες ούτε σε δύο μήνες, έχει μπει όμως το νερό στο αυλάκι, δουλεύουνε οι διοικητές και όλο το προσωπικό στο νοσοκομείο και οι υπεύθυνοι ούτως ώστε να γίνει πλέον ένα αυτόνομο τμήμα διότι αυτή την στιγμή το ογκολογικό είναι στην ουσία μονάδα χημειοθεραπείας η οποία υπάγεται στη β’ παθολογική. Όταν γίνει όμως ένα αυτόνομο τμήμα θα έχει μία διαφορετική οντότητα και όταν επιτέλους μπει η υπογραφή για τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας από το υπουργείο υγείας τότε θα γίνει και η ογκολογική κλινική. Αυτός είναι ο στόχος μας, να γίνει η ογκολογική κλινική, να έρθουν και άλλοι ογκολόγοι, με περισσότερο προσωπικό, να είναι 24ωρης βάσης θα είναι τελείως όπως λειτουργεί μία κλινική με τις εφημερίες της, με τα πάντα».

«Με την εντατικοποίηση των ενεργειών των διοικητών είναι να γίνει το αυτόνομο τμήμα, θα αλλάξει τελείως η εικόνα, θα έχει τα δικά του θετικά και αυτός είναι ο στόχος μας. Θα εξαλειφθούν τα παράπονα του ογκολόγου κ. Βαγιωνά που είναι ένας πραγματικά εξαίρετος επιστήμονας, ένας ογκολόγος που συνεχώς εξελίσσεται, συνεχώς παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης του και τις εφαρμόζει πραγματικά μέσα στο τμήμα αυτό στους ασθενείς του, οι ασθενείς που τον λατρεύουν στην κυριολεξία γιατί έχει προσφέρει πάρα πολλά αυτή την πενταετία και πραγματικά έχει αναβαθμιστεί φοβερά του ογκολογικό μας τμήμα. Έρχονται ασθενείς που τον ακολουθούνε, ακόμη και από την Θεσσαλονίκη και από αλλού, ασθενείς που έρχονται στην Καβάλα για να κάνουν την θεραπεία τους. Δεν είναι μια οποιαδήποτε άσκηση επιστήμης, η ογκολογία έχει τις δικές της πάρα πολλές δυσκολίες και οι ογκολογικοί ασθενείς είναι μία κατηγορία πολύ ευαίσθητη που δε μπορείς να την κατατάξεις με τους άλλους ασθενείς».

«Εμείς κάναμε πλήθος ενεργειών και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επισπευτεί η υπογραφή του νέου οργανισμού, η προσπάθεια δεν είναι μόνο από το σύλλογο τον δικό μας αλλά και από το νοσοκομείο. Ο κ. Γερόπουλος κάνει ότι μπορεί για να μπορεί να υπάρχει αυτή η αναβάθμιση. Γιατί μέσα στον οργανισμό αν υπογραφεί αναφέρεται και η δημιουργία του ακτινοθεραπευτικού, που είναι μια σημαντική παροχή που μας καίει. Οι άνθρωποι δε φτάνει που έχουν την σωματική ταλαιπωρία, να έχουν και μία οικονομική αφαίμαξη και να πηγαινοέρχονται κάθε μέρα για 20-25-30 μέρες όσες πρέπει να γίνουν οι ακτινοθεραπείες. Εμείς τα έχουμε στείλει με επιστολές μας αυτά τα δεδομένα και στον υφυπουργό κ. Θεμιστοκλέους και τον υπουργό κ. Γεωργιάδη, σε κάθε υπουργό στέλναμε υπόμνημα με τα πάγια αιτήματα των καρκινοπαθών, είμαστε ένας σύλλογος που εκφράζει τους καρκινοπαθείς».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles