22.9 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Ήμασταν τυχεροί που φυσούσε προς την πάνω πλευρά του βουνού, μας έκανε εντύπωση η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής»

Μας έκανε τεράστια εντύπωση η ταχύτητα με την οποία παρενέβη ο κρατικός μηχανισμός στην πυρκαγιά που ξέσπασε επάνω από τον Μπάτη το μεσημέρι της Τρίτης τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Χάρη Παλτόγλου που αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί ένα καμπ με μικρά παιδιά στο Batis Multiplex. Ο ίδιος περιέγραψε τις στιγμές που έζησαν όσοι βρισκόντουσαν στο σημείο και την ταχύτητα της επέμβασης της πυροσβεστικής που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην γρήγορη κατάσβεση.

«Σίγουρα για εμάς ήτανε κάτι πρωτοφανές, δεν είχαμε ποτέ ανάλογη εμπειρία με τις φωτιές, η φωτιά ξέσπασε απότομα μπορώ να πω και σιγά-σιγά άρχισε να εξαπλώνεται, ήμασταν τυχεροί γενικότερα που φυσούσε διαφορετικά, προς την πάνω πλευρά του βουνού και όχι προς τα κάτω και δε μπήκαμε σε κίνδυνο εμείς στο καμπ. Τα αεροπλάνα παρενέβησαν και η πυροσβεστική ήρθε πολύ γρήγορα, να πούμε συγχαρητήρια στο κράτος μας γιατί συνήθως γκρινιάζουμε αλλά πρέπει να αναγνωρίζουμε και όταν γίνεται κάτι καλό. Μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους, ήρθε πάρα πολύ γρήγορα η πυροσβεστική και μετά τα εναέρια μέσα και η φωτιά τέθηκε γρήγορα σχετικά υπό έλεγχο».

«Εμείς ήμασταν με τα παιδιά μέσα στο καμπ, η αλήθεια είναι ότι επικράτησε λίγο ένας πανικός, ο κόσμος άρχισε να τρέχει, η θάλασσα άδειασε κατευθείαν, δημιουργήθηκε ένα μποτιλιάρισμα στο πάρκινγκ. Βέβαια δεν υπήρχε τελικά τόσο μεγάλος κίνδυνος, ο κόσμος πανικόβαλεται κάπως εύκολα αλλά και δικαιολογημένα μπορούμε να πούμε, δε βλέπει κάθε μέρα φωτιές, ακούει διάφορα και έχει επηρεαστεί από αυτά που γίνονται και σου λέει καλύτερα να φύγουμε παρά να το ρισκάρουμε, ακόμη και όταν ήταν ξεκάθαρο ότι η φωτιά δε πρόκειται να κατέβει εδώ κάτω»

«Θα μπορούσαν να ήταν δύσκολα τα πράγματα αν φύσαγε αντίθετα όντως, αλλά ήρθε πολύ γρήγορα η πυροσβεστική, μου έκανε μεγάλη εντύπωση και το πόσο γρήγορα ήρθαν τα εναέρια μέσα και θέσανε την φωτιά υπό έλεγχο και έσπευσαν και εθελοντές εκεί και μπράβο τους».

«Εμείς είμαστε από τα τέλη Ιουνίου εδώ και θα συνεχίσουμε μέχρι τις αρχές Αυγούστου, κάνουμε ένα προπονητικό καμπ εδώ για τα παιδιά όπου μπορούν να γυμναστούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να κολυμπήσουν, να περνάνε δημιουργικά τις ώρες τους εδώ. Τα παιδιά είναι εδώ από τις 8μιση το πρωί και το καμπ τελειώνει στις 2 το μεσημέρι περίπου. Πολύ συντεταγμένα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν, μάζεψαν τα πράγματα τους μόλις συνέβη το περιστατικό, καλέσαμε τους γονείς τους και σιγά σιγά φύγανε, τους έμεινε η εμπειρία όμως».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles