28.7 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Δεν αφήνουμε κάποιον άνθρωπο που ζητά βοήθεια χωρίς να ενδιαφερθούμε, κάτι θα κάνουμε, είμαστε δίπλα τους»

Μία μεγάλη μάχη με την ακραία φτώχεια πολλών συμπολιτών μας δίνεται καθημερινά από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας αλλά και τους πολλούς εθελοντές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνδράμουν στο έργο αυτό. Για την δουλειά που γίνεται, από την εύρεση ρούχων για μικρά παιδιά, μέχρι εξοπλισμού για σπίτια ή ακόμη και… κλιματισιτκά μίλησε στον ALPHA RADIO η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Καβάλας Έλσα Βακιρτζή.

«Θα πρέπει να συγχαρώ τα κέντρα κοινότητας, γενικότερα την πρόνοια δηλαδή, δε μπορείτε να φανταστείτε τι ευαίσθητους υπαλλήλους έχει, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι, η γραμματειακή υποστήριξη, άπαντες είναι καταπληκτικοί άνθρωποι, έχουν τη λεγόμενη ενσυναίσθηση, ταυτίζονται με το πρόβλημα του άλλου και αυτό που βλέπω και με συγκινεί ιδιαίτερα. Για παράδειγμα τις προηγούμενες ημέρες είχα μία περίπτωση πάνω στο νοσοκομείο με κάλεσε η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου και συγκινήθηκα πολύ, ανέβηκα στο νοσοκομείο και χαίρομαι πάρα πολύ όταν εκτιμούν αυτό το έργο που κάνουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Όταν συναισθάνονται τον άλλον και τον πόνο του, όταν βλέπεις την προϊσταμένη να βουρκώνει, να κλαίει μαζί σου, δεν το έχω δει πουθενά αυτό».

«Για όλους αυτούς τους αξιοπρεπείς ανθρώπους που φτάσανε σε αυτό το σημείο εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε και εργασιακά, και με τρόφιμα βοηθάμε, δεν αφήνουμε κάποιον άνθρωπο ο οποίος θα ζητήσει βοήθεια και να μην ενδιαφερθούμε, κάτι θα κάνουμε, είμαστε δίπλα τους. Επίσης έχει δημιουργηθεί αποθήκη ρούχων, είναι τρία καταστήματα με δική μου πρωτοβουλία, μας παραχώρησε τους χώρους και όλο το στήσιμο έγιναν από μένα και από φίλους μου και αυτή τη στιγμή θα ήθελα να συγχαρώ διότι εγώ δεν προλαβαίνω, τις φίλες εθελόντριες που καθημερινά αφήνουν τα σπίτια τους και είναι εκεί και πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολη δουλειά γιατί αντιμετωπίζουμε και τους Ρομά οι οποίοι έχουν άλλη νοοτροπία, δεν υπακούουν σε τίποτα, είναι πολύ κουραστικό αυτό, συχνά είναι και λίγο βρώμικα κάποια πράγματα που έρχονται εκεί και θα πρέπει να γίνει κάποια διαλογή και δεν είναι μόνο αυτά που φαίνονται.

«Είναι 2.5 χρόνια τώρα που λειτουργούμε, κάτω από το σούπερ μάρκετ στην δημοτική αγορά, όλοι το ξέρουν και μάλιστα δύο φορές μας έφεραν πράγματα από Κομοτηνή, καθώς και γω από εκεί κατάγομαι. Έρχεται πάρα πολύς κόσμος, τα παιδικά δεν τα προλαβαίνουμε και τώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται χαμός. Πολλές φορές μας ζητάνε από την πρόνοια ας πούμε ότι ήρθε κάποια μάνα και ζήτησε για τα παιδάκια της που δεν έχει ρούχα και τα λοιπά, βρίσκουμε τρόπο, εμένα έχουν τα παιδιά μου παιδικά ρούχα θα πάω να πάρω από κει και θα τους δώσω, δεν θα αφήσουμε κανένα παραπονούμενο, όλους τους βολεύουμε και έτσι πρέπει να είμαστε».

«Το άλλο που πρέπει να αποκαλύψω είναι ότι επειδή γίνονται πολλές ανακαινίσεις, πολλά ογκώδη αντικείμενα δεν καταλήγουν έξω στον δρόμο, με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε έχω να διαθέσω μία ντουλάπα, έχω να διαθέσω ένα σαλόνι, οτιδήποτε σε έπιπλο, είτε ηλεκτρικό, θα τα πάρω και θα τα προωθήσω σε ανθρώπους που μου τα ζητήσανε γιατί με παίρνουν τηλέφωνο και μου ζητάνε διάφορα και ψάχνω να το βρω και αν δε το βρω, μόλις μου προτείνουν κάτι τους τηλεφωνώ και λέω βρέθηκε. Επίσης φροντίζουμε να βρεθούν εθελοντές και να τα μεταφέρουν στα σπίτια, θέλω να ευχαριστήσω το σωματείο ξυλουργών Καβάλας. Θα πω ένα απλό παράδειγμα, συγκεκριμένα προχθές μου δόθηκε μία ντουλάπα καινούργια από ανακαίνιση που έκανε κάποιος φίλος μηχανικός, φίλος μου ξυλουργός πήγε την ξήλωσε και την πήγε μαζί με κρεβάτια σε μία οικογένεια, ήταν μάνα με ένα παιδάκι, την συναρμολογήσανε και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Γίνεται πολύ δουλειά από εθελοντές, ανταποκρίνονται όλοι. Αρκετοί χρειάζονται κλιματιστικά, έστειλα ανθρώπους και ξηλώσανε κλιματιστικά από κάποια σπίτια και τα τοποθετήσανε σε σπίτια που έχουν ανάγκη!».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles