8.9 C
New York
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

Εξώδικο του δήμου Παγγαίου στην ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος στη Νέα Πέραμο

Εξώδικο με το οποίο θα διεκδικήσει και αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες της Ν. Περάμου για τις διακοπές ρεύματος από την ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε ο δήμος Παγγαίου. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, σε συνέχεια των διαμαρτυριών και του Εμπορικού Συλλόγου στην περιοχή, καθώς οι συνεχείς διακοπές ρεύματος δεν επηρεάζουν μόνο την ηλεκτροδότηση αλλά και την υδροδότηση καθώς σταματούν την λειτουργία των αντλιοστασίων.

«Απόλυτα δικαιολογημένος είναι ο πολίτης που διαμαρτύρεται σε μια περίοδο με τόση τουριστική κίνηση που είχε στο δήμο μας, οι καταστηματάρχες περιμένουνε αυτή την εποχή να δουλέψουν αυτή την περίοδο αλλά και βέβαια μην ξεχνούμε ότι και ο απλός πολίτης θέλει να απολαύσει τις διακοπές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στείλαμε εξώδικο στην ΔΕΔΔΗΕ και θα διεκδικήσουμε και αποζημίωση, αλλά πάνω από όλα θα πιέσουμε προκειμένου να υπάρχει μια εύρυθμη λειτουργία όσον αφορά τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ. Το εξώδικο το στείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να πιέσουμε και δικαστικά, να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τους δημότες μας και πέραν τούτου να δούμε και τις μεγάλες δικές μας υποχρεώσεις γιατί ξέρετε πίσω από όλα αυτά φάνηκε ένα σύστημα που πρέπει να δούμε αν θα μπορέσει να λειτουργήσει».

«Το σύστημα αυτό έχει να κάνει με τις υποδομές του δήμου, από τους βιολογικούς μας, τα δίκτυα της ύδρευσης αλλά και τα αντλιοστάσια. Περιμένουμε ανταπόκριση από την ΔΕΔΔΗΕ, σήμερα μάλιστα καλώ και μία έκτακτη συνεδρίαση με τη ΔΕΥΑ όπου θα συμμετέχω και εγώ γιατί η κατάσταση αυτό το καλοκαίρι με αυτά τα προβλήματα που έχουμε, προβλήματα που έρχονται από προηγούμενες ανομβρίες τουλάχιστον δύο ετών νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικά. Δημιουργούνται φοβερά προβλήματα όσον αφορά την ΔΕΔΔΗΕ για την λειτουργία των αντιλιοστασίων και έχουμε και πολλούς «τραυματισμούς» αλλά και αναγκαζόμαστε και επισκευάζουμε πολλά από τα αντλιοστάσιά μας, έχουμε πολλές βλάβες, εκεί είμαστε στην καθημερινή βάση με τα αντανακλαστικά μας να λειτουργούν όσο γίνεται καλύτερα ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να διορθώνουμε όλες τις βλάβες που δημιουργούνται κυρίως από την ΔΕΔΔΗΕ».

«Όλες οι άλλες υποδομές που έχουν προβλεφθεί είναι ικανοποιητικές, βλέπετε ότι δεν έχουμε προβλήματα όσον αφορά την υδροδότηση και μάλιστα σε ένα δήμο που στο παραλιακό κυρίως μέτωπο λόγω του ότι δεν υπάρχουνε πηγές αναγκαζόμαστε και μεταφέρουμε το νερό 40 – 45 χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να καλύψουμε περιοχές όπως είναι η Ηρακλείτσα, όπως είναι η Πέραμος που ο υδροφόρος ορίζοντας εκεί κοντά πέρα από το αλμυρό νερό δεν έχει τίποτα άλλο. Έχουμε προβλέψει,  έχουμε κάνει δίκτυα και υποδομές έτσι ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε από πολύ μακριά το νερό, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να καλύπτουμε τις ανάγκες με υδροφόρες πέρα από τον οικισμό του Χορτοκοπίου που αναγκαστήκαμε δύο μέρες διότι εκεί στέρεψαν οι πηγές και συμπληρώσαμε το νερό από παράπλευρη γεώτρηση. Βεβαίως οι πηγές  στερεύουν παντού, αυτό είναι ένα θέμα, η ανομβρία είναι μεγάλη, οι θερμοκρασίες είναι συνεχώς υψηλές, οι ανάγκες για το νερό και στους επισκέπτες είναι μεγάλες, είχαμε προβλέψει ότι θα συμβεί αυτό».

«Όλα τα καταλύματα Πέραμο Ηρακλείτσα κτλ, είναι γεμάτα, ακόμη και τα μικρά καταλύματα τύπου airbnb. Το γεγονός ότι όλα αυτά είναι γεμάτα και άρα ο όγκος των σκουπιδιών έχει πολλαπλασιαστεί όπως και οι ανάγκες νερού δείχνουν ότι ο δήμος Παγγαίου στέκεται καλά αυτή την περίοδο, αυτό είναι ένα ευχάριστο ζήτημα για εμάς. Το σύστημα λειτουργεί γιατί έχουμε προετοιμαστεί και σχεδιάσει και πάνω σε αυτό κινούμαστε. Έχουμε και φέτος το φαινόμενο των πακτωμένων ομπρελών στις παραλίες μας, πολλοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται γιατί δε τις μαζεύουμε και άλλοι γιατί τις μαζεύουμε. Αλλά ακόμη και αυτό πάει με το προσωπικό που διαθέτεις, όταν απασχολείς 2-3 μέρες την βδομάδα το προσωπικό σου προκειμένου να εξαλείψει αυτή την απαράδεκτη εικόνα, αυτοί λείπουν από την καθαριότητα και από το πράσινο. Ο πολίτης όμως δε νοιάζεται γιατί απ τη μία θέλει και να μαζεύουμε τις ομπρέλες και να έχει ένα πεντακάθαρο δήμο, προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε όλα. Η παραλία είναι όλων».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles