8.9 C
New York
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

Αδελφοποιείται με τον δήμο Ιεράπετρας ο δήμος Καβάλας!

Την αδελφοποίηση με το δήμο Καβάλας ζήτησαν οι ιθύνοντες του δήμου Ιεράπετρας Κρήτης μετά την ολιγοήμερη φιλοξενία των χορευτών της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, που συνοδεύονταν από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έλσα Βακιρτζή. Η κ. Βακιρτζή μίλησε για την παρουσία της Λέσχης στην Κρήτη και την υποδοχή που έτυχε αλλά και την προώθηση του αιτήματος του δημάρχου Ιεράπετρας για αδελφοποίηση με το δήμο Καβάλας.

«Στην Ιεράπετρα, στην Κρήτη που βρεθήκαμε με τους χορευτές της Λέσχης Ποντίων Καβάλας ήταν όλα πληρωμένα, εκτός τα εισιτήρια, η διαμονή και η διατροφή ήταν εξασφαλισμένα και όχι μόνο. Έχω εκπλαγεί από το δήμο και τον δήμαρχο Ιεράπετρας, ήταν δίπλα μας οι αντιδήμαρχοι, οπουδήποτε πηγαίναμε για ξενάγηση μας είχαν χορηγήσει βανάκια νοικιασμένα, μέχρι και τα εισιτήρια για να μπούμε στην Σπιναλόγκα μας τα χορήγησε ο δήμαρχος!

«Στην Κρήτη οι κυρίες συλλόγου κάναμε ποντιακά εδέσματα μέσα στο ξενοδοχείο τα οποία μόλις τελείωσε η παράσταση πηγαίνανε και τα πέρνανε κατευθείαν, εντυπωσιάστηκαν και ζητούσαν τις συνταγές. Τους άρεσαν πάρα πολύ όλα και ο δήμαρχος που είναι νεοεκλεγείς εκεί μας είπε ότι κάθε χρόνο θα σας έχω εδώ! Και ζήτησε αδελφοποίηση με το δήμο Καβάλας. Θα στείλει μάλιστα αίτημα στο δήμαρχό μας για να γίνει η αδερφοποίηση! Είναι πολύ ενθουσιασμένοι οι Κρητικοί, βέβαια Κρήτες και Πόντιοι μοιάζουν στην φιλοξενία, στην γενναιότητα, στην ψυχή, την ζωντάνια που έχουν οι ποντιακοί χοροί έχουν και οι κρητικοί. Έγινε ένα πάντρεμα ακόμη και στους χορούς, χορέψανε οι Κρητικοί πεντοζάλη και εμείς χορέψαμε κότσαρι, οι Κρητικοί μαθαίνουν ποντιακούς χορούς και οι Πόντιοι μαθαίνουν πεντοζάλη κτλ. και νομίζω ότι του χρόνου θα γίνει πολύ καλύτερο, θα χορέψουν οι δικοί μας κρητικά και οι κρητικοί ποντιακά».

«Σχετικά με την αδελφοποίηση που ζήτησαν, ήδη το συζήτησα με τον δήμαρχο, θα γίνει και πιο επίσημα βέβαια με τον δήμαρχο Ιεράπετρας. Αυτή την φιλοξενία που είχαμε εκεί δεν την έχουμε συναντήσει πουθενά, να σας πω ένα απλό παράδειγμα η αντιδήμαρχος η αντίστοιχη κοινωνικής αλληλεγγύης εκεί στην Κρήτη με γνώρισε στους γονείς της και μας καλέσανε -έχουνε μεγάλο σπίτι παραθαλάσσια- μας είπανε να πάρετε τις οικογένειές σας να σας φιλοξενήσουμε! Εννοείται ότι θα τους φιλοξενήσουμε και εμείς εδώ θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και μέσω του Επιμελητηρίου και μέσω δήμου γιατί τα έξοδα είναι πολλά, θα πρέπει αντίστοιχα να κάνουμε την ίδια φιλοξενία. Το συζήτησα και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και θα τους καλέσουμε του χρόνου εμείς εδώ».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles