20.3 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Με 500 συμμετοχές και 10 γκραν μετρ το 33ο open σκακιστικό τουρνουά «Βασίλης Θεοδωρίδης»

Με περισσότερες από 500 συμμετοχές διεξάγεται από τις 25 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2024 στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας το 33ο open σκακιστικό τουρνουά της Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης»! Όπως εξήγησε ο γραμματέας του Σ.Ο. Καβάλας Χριστόφορος Αποστολακάκης το επίπεδο είναι υψηλότερο από ποτέ ενώ και στις συμμετοχές κατεγράφη νέο ρεκόρ αφού η περσινή διοργάνωση φιλοξένησε 385 σκακιστές από όλο τον κόσμο.

«Είναι το 33ο open σκακιστικό τουρνουά της Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης» που έχει το όνομα του εκλιπόντος προέδρου μας, έχουμε περισσότερες από 500 συμμετοχές από περισσότερες από 30 χώρες. Πέρυσι είχαμε 385 συμμετοχές και ήταν ρεκόρ, φέτος ξεπεράσαμε όλα τα στάνταρ που είχαμε βάλει και ξεπεράσαμε τις 500 συμμετοχές. Έχουμε σκακιστές από το Χονγκ Κόνγκ, από την Κορέα, από την Ιαπωνία, από την Αυστραλία, πάρα πολλοί Ινδοί, Τούρκοι, Αμερικάνοι κτλ. Ο κόσμος που έρχεται στο τουρνουά είναι πολύς γιατί έχει ένα πολύ καλό όνομα, στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο τουρνουά με διαφορά από το δεύτερο, από τα καλύτερα τουρνουά της Ευρώπης».

«Όταν ξεκινήσαμε το τουρνουά θέλαμε να φτάσουμε τα 350 άτομα αλλά αυτά τα 350 συμπληρωθήκαν ήδη πριν 3 μήνες. Το τουρνουά γίνεται στους χώρους της Μεγάλης Λέσχης και στους πάνω ορόφους και στο ισόγειο που είναι το εντευκτήριο μας, μας παραχώρησε ο ΣΦΓΤ τον χώρο της για να κάνουμε το γκρουπ των μικρών παιδιών. Παρόλα αυτά αναγκαστήκαμε και νοικιάσαμε και το χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Γαλαξίας και ο τρίτος όμιλος του τουρνουά θα φιλοξενηθεί εκεί. Αν τελειώσει το αμφιθέατρο του διοικητηρίου θα αξιοποιηθεί και εκεί ο χώρος και θα μπορούμε να ξεπεράσουμε τις 600-700 συμμετοχές».

«Ήταν μία φοβερή ιδέα του Θεοδωρίδη η δημιουργία αυτού του τουρνουά το 1991 και από τότε χρόνο με το χρόνο το τουρνουά γιγαντωνότανε, μεγάλωνε, γινόταν ισχυρό, για να σκεφτείτε στο τουρνουά μας έχουν παίξει δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες γυναίκων, έχουν παίξε τέσσερις πρωταθλητές Ευρώπης ανδρών, είναι πάρα πολύ γνωστό τουρνουά σε όλο τον κόσμο και αυτό φαίνεται από το ότι θέλουν να παίξουν στο τουρνουά. Σχετικά με την διοργάνωση τα σχόλια είναι πάρα πολύ θετικά, δηλαδή προσέξαμε πραγματικά και την παραμικρή λεπτομέρεια, οι σκακιστές και οι συνοδοί τους είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση. Σήμερα μάλιστα το βράδυ έχουμε και ένα event αφού τελειώσουν οι αγώνες φιλικού χαρακτήρα μετά έχουμε μια μικρή γιορτή στη Μεγάλη Λέσχη, θα αλλάξει η εικόνα της πόλης με ανθρώπους από τόσες χώρες. Εντυπωσιάζονται από την κίνηση και την εικόνα της πόλης, καλό είναι να προσπαθήσουμε όλοι η πόλη να έχει αυτό τον κόσμο περισσότερες μέρες το χρόνο, εντυπωσιάζονται πραγματικά με τις εκδηλώσεις που υπάρχουν εδώ».

«Στη φετινή διοργάνωση είναι περισσότεροι από 80 οι τιτλούχοι σκακιστές, περίπου 10 γκραν μετρ, γυναίκες γκραν μετρ κτλ, πολύ υψηλό είναι το επίπεδο, είχαμε κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, θα είχαμε περισσότερους από 15 γκραν μετρ αλλά υπήρχαν κάποιες ατυχίες. Είμαστε όμως πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχές, είναι ισχυρό το τουρνουά και πολύ ανταγωνιστικό. Αυτή τη στιγμή μετά το 4ο γύρο τρεις έχουν το απόλυτο, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles