20.3 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Δεν κόψαμε ρεύμα και νερό στους αλιείς, απομακρύναμε τα μηχανήματα για επιδιόρθωση!»

Δεν κόψαμε το ρεύμα και το νερό –όπως κατηγορούν τον ΟΛΚ- από τους αλιείες της Νέας Περάμου, αλλά απομακρύναμε τα 2 από τα 4 μηχανήματα παροχής νερού και ρεύματος για επιδιόρθωση ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του στον Alpha Radio ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΚ ΑΕ Άγγελος Βλάχος. Ο ίδιος εξήγησε πως έχουν περιέλθει εν γνώσει του οργανισμού αλλά και του Λιμεναρχείου επώνυμες καταγγελίες σε δολιοφθορές στα μηχανήματα που θέλουν να «κλέψουν» νερό και ρεύμα από αυτά δίχως να πληρώσουν ενώ πρόσθεσε πως σύντομα θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

«Με έκπληξη λάβαμε υπόψη μας μια ανακοίνωση ότι εμείς κόψαμε το ρεύμα και το νερό στους ψαράδες στο λιμάνι της Περάμου, όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε καλόπιστος πολίτης αυτά δε συμβαίνουν σε ένα κράτος δικαίου, η ΟΛΚ ΑΕ δρα συντεταγμένα στο πλαίσιο του νόμου και ποτέ δε θα έκανε κάτι τέτοιο και το λέω αυτό και για μελλοντικές αντίστοιχες κακόβουλες ή συκοφαντικές πληροφορίες. Ποια είναι η αλήθεια, ο οργανισμός διαθέτει 4 μηχανήματα παροχής ρεύματος και νερού στο λιμάνι της Ν. Περάμου, μάλιστα σε άμεσο χρονικό ορίζοντα τα μηχανήματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν. Από αυτά τα 4 μηχανήματα όχι μόνο οι αλιείς αλλά και οι ιδιοκτήτες άλλων σκαφών παίρνουν νερό και ρεύμα με συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή με ειδικές κάρτες που χρεώνονται το αντίστοιχο ποσό. Μας έχει έρθει με καταγγελίες επώνυμες και το έχουμε προωθήσει στο Λιμεναρχείο για συγκεκριμένα σκάφη, αυτά βέβαια γίνονται μέσα στο βράδυ.

«Δύο από αυτά τα μηχανήματα έπεσαν θύματα δολιοφθοράς, δηλαδή τα σπάνε και παρανόμως γίνεται ρευματοληψία και υδροληψία. Και αν για το θέμα του ρεύματος είναι μια δαπάνη για τον οργανισμό, για το νερό είναι κοινωνική πρόκληση να χύνεται νερό μέσα στη θάλασσα διότι έχουμε περιπτώσεις καταγγελιών που το πρωί βρίσκουν το νερό να τρέχει στην θάλασσα σε μια εποχή ξηρασίας. Για να μη πιστωθεί η κάρτα τους και επιβαρυνθούν οικονομικά παίρνουν λαθραία νερό, αυτό λένε οι καταγγελίες γιατί είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει. Εμείς όμως δεν αποσύραμε και τα 4 μηχανήματα παρά μόνο για να επιδιορθώσουμε, αφού υπήρξε δολιοφθορά στα μηχανήματα πως θα παρέχουν ρεύμα και νερό στους υπολοίπους; Πως οι υπόλοιποι που διαμαρτύρονται θα έχουν αυτές τις παροχές όταν προφανώς μέλη αυτής της κοινότητας προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις;».

«Δεν εγκαλώ τους ψαράδες της επικράτειας μας, μιλάω για περιπτώσεις που είναι υπαρκτές και το υπαρκτές σας το λέω κατόπιν επώνυμης καταγγελίας που έχει διαβιβαστεί στο Λιμεναρχείο και η οποία μιλάει για πρόσωπα από συγκεκριμένα σκάφη που αντελήφθη ο καταγγέλλων ότι πηγαίνανε και κάνανε αυτές τις δολιοφθορές. Εμείς χωρίς να δώσουμε δημοσιότητα στο θέμα πήραμε τα δύο μηχανήματα για να τα επισκευάσουμε, το ένα μάλιστα από τα δύο μάλιστα αύριο επιστρέφει στη θέση του. Για το άλλο μηχάνημα μου λένε τα ανταλλακτικά δε ξέρουν αν υπάρχουν καν και δε μπορώ να πω αν μπει σε 2-3 μέρες ή θα πάρει παραπάνω και όλα αυτά με δαπάνη της εταιρίας μας. Αντί εμείς να βγούμε να καταγγείλουμε και να δημιουργήσουμε πρόβλημα, και δε το κάναμε ποτέ αυτό, με μεγάλη έκπληξη βλέπουμε την ανακοίνωση των αλιέων που καταγγέλλει τον ΟΛΚ με τον οποίο δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή ότι τάχα βγάλαμε τα μηχανήματα για να καταδικάσουμε τους ψαράδες της Περάμου να λειτουργούν χωρίς νερό και ρεύμα. Αυτά δεν είναι απλά φαιδρότητες αλλά συκοφαντική δυσφήμιση».

Για την κοινοπραξία που αναλαμβάνει στο Φίλιππος Β’   

«Εμείς δεν είμαστε σε θέση να τοποθετηθούμε για το πώς θα πράξει η κοινοπραξία που θα αναλάβει στο Φίλιππος Β’, μπορώ να πω ότι το ΤΑΙΠΕΔ και η ΟΛΚ ΑΕ εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για να γίνει το αμεσότερο, ακόμη και τον δεκαπενταύγουστο θα το κάναμε, και αναμένουμε να έρθει ο παραχωρησιούχος να αναλάβει, σε πρώτη φάση το ζήτημα είναι να γίνει η αλλαγή διοίκησης και να λειτουργήσει πια με ένα νέο καθεστώς. Αυτό το υπολογίζουμε μετά την τελική υπογραφή, για την οποία διαβεβαιώνω ότι δεν καθυστερούμε».

Για την «στρατιωτική εγκατάσταση» στο Φίλιππος Β’

«Στρατιωτικές υποδομές δεν υπάρχουν σε έναν εμπορικό λιμένα, όμως όπως γνωρίζετε όταν υπάρχει έγγραφη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο σε όλα τα λιμάνια της χώρας, όλοι οι οργανισμοί, κάθε λιμενικό ταμείο έχει υποχρέωση να αποδεχτεί το αίτημα του υπουργείου μας. Υπό αυτή την έννοια το να συμβεί κάτι στο Φίλιππος Β είναι πολύ πιθανό και εύλογο, κάποια στρατιωτική εγκατάσταση όμως δεν προβλέπεται. Όπως σε κάθε λιμάνι της χώρας μπορεί να γίνει μία εκφόρτωση, καμία όμως στρατιωτική εγκατάσταση δε θα υπάρξει. Αυτά δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles