22.9 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

Τον δικό του προβλήτα σχεδιάζει ήδη ο δήμος Νέστου στην Κεραμωτή!

Μόνος του αποφάσισε να προχωρήσει ο δήμος Νέστου στη δημιουργία ενός νέου προβλήτα στην Κεραμωτή που θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα με τα χιλιάδες διερχόμενα οχήματα από το λιμάνι της. Το σχέδιο αυτό αποκάλυψε στον Alpha Radio ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ασκώντας δριμεία κριτική στον Οργανισμό Λιμένα που «αρκείται στο να εισπράττει» όπως είπε.

«Η Κεραμωτή δεν είναι το πορθμείο για την Θάσο, αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό με 10.000 καταγεγραμμένους επισκέπτες και από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να δούμε είναι ότι η αυτοδιοίκηση να δίνει λύσεις σε προβλήματα που μπορούν να κοιτάνε στο μέλλον, αυτοί οι πρόσκαιρα διορισμένοι που μπορούν να εκφέρουνε γνώμη εκεί επί παντός επιστητού και μάλιστα εκεί που δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα, να την κρατήσουν για τον εαυτό τους. Όπως κάποιος που επικαλείται συνεχώς την ιδιότητα του ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ ότι όλα αυτα θα πρέπει να τύχουν της υπογραφής και της έγκρισης του οργανισμού. Οι αρμοδιότητες τους περιορίζονται στον χώρο εκεί, και στον χώρο που εξ ανάγκης 50 χρόνια πριν δόθηκε η αρμοδιότητα στο τότε ισχύον σύστημα των λιμενικών ταμείων και εφόσον δεν υπήρχε άλλος μηχανισμός δόθηκε αυτή η αρμοδιότητα, δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο ούτε του ΤΑΙΠΕΔ ούτε του Οργανισμού».

«Η λύση που εμείς έχουμε σκεφτεί εμείς και δε χρειάζεται καμία αδειοδότηση από την πλευρά αυτή, έχει ταυτότητα διότι έχει μελετηθεί, έγινε προμελέτη από μία εξαιρετική σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συγκεκριμένο σκοπό εταιρεία, η οποία μας έδωσε την τεχνική και την περιβαλλοντική λύση. Έτσι σχεδιάστηκε η προμελέτη και παραδόθηκε στην περιφέρεια, να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη ο οποίος συνέδραμε άμεσα και προσωπικά στο να μπούμε στην πρώτη φάση που είναι η προκήρυξη και ολοκλήρωση μιας μελέτης. Στους μήνες που ακολουθούν η μελέτη θα ολοκληρωθεί, θα έχει έναν προϋπολογισμό και βάση λοιπόν των στοιχείων που θα προκύπτουν τότε θα διεκδικηθούν πόροι, είτε από περιφερειακούς, εθνικούς πόρους, είτε από δανεισμό, είτε από οπουδήποτε εκείνη την περίοδο μπορούν να αντληθούν πόροι. Δεν θα είναι κάνα τεράστιο μέγεθος, εμείς ήδη έχουμε ετοιμάσει μέσω το αναπτυξιακού οργανισμού την προετοιμασία και την διαδικασία της επόμενης μέρας, δηλαδή της χάραξης της νέας χερσαίας ζώνης και του νέου λιμένα».

«Ο προυπολογισμός πάντως δεν θα είναι κάτι που μπορεί να ξεφεύγει, θα είναι μέσα σε πλαίσιο που μπορεί να αντιμετωπιστεί, αυτό που πάει να κάνει αυτή η μελέτη εκεί δημιουργώντας την συνθήκη για μία νέα προβλήτα και φυσικά θα δείτε σε λίγο γιατί υπάρχει ένα ενδιαφέρον για την εκεί περιοχή, για μια μεγάλη μαρίνα από επενδυτές κτλ. Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο του απόλυτου ελέγχου του δήμου αφού όλες οι χερσαίες περιοχές εκεί, πάνω από 700 στρέμματα ανήκουν στο δήμο και φυσικά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν εκεί όλα αυτά που σχεδιάζουμε, δεν κάνουμε κάτι στον αέρα».

«Υπάρχει μία βασική αρχή, αν δεν ξεκινήσει κάτι δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει, αυτό είναι κανόνας. Με το να κοιτάμε εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα δεν γίνεται μεταφέροντας το λιμάνι προς τα μέσα, ήδη το πρόβλημα αυτό αρχίζει και γίνεται ένα πρόβλημα δυσφήμισης της περιοχής. Είναι κάτι το οποίο έχει στο βάθος του τούνελ φως, ξέρουμε το ζήτημα ότι θα λυθεί άπαξ και δια παντώς διότι μόνο και μόνο τα οχήματα αυτά που έρχονται και θέλουνε να έχουν τελικό προορισμό το νησί της Θάσου είναι φυσικό και επόμενο να δημιουργούν ορισμένες μέρες αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν οι αφίξεις έναν συνωστισμό με πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Αισιοδοξούμε όμως ότι θα υπάρξει η λύση αρκεί να προχωρήσουν γρήγορα και οι μελέτες. Η μέχρι τώρα λειτουργία τους είναι προβληματική και επιζήμια για τον τόπο μας τουλάχιστον διότι περιορίζονται μόνο στο να εισπράττουν, δεν θα μπω στο δεύτερο θέμα που αφορά την αλαζονεία των διορισμένων αυτών ανθρώπων οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος τους ενδεχομένως και ας όψονται όλοι αυτοί που συνηγόρησαν για να έχουμε αυτές τις τοποθετήσεις, μέσα στα σημεία των καιρών είναι και αυτοί που παίρνουν μία κρατική θεσούλα και νομίζουν ότι είναι φεουδάρχες».

«Αυτοί νομίζουν πως είναι η αρχή και το τέλος, είναι απλά μια μεταβατική περίοδος την οποία και αυτήν θα την υποστούμε όπως και τόσες άλλες, η αυτοδιοίκηση έχει αρχή αλλά δεν έχει τέλος, δεν παίρνουμε εντολές παρά μόνο από τον κόσμο μας. Δε μπορεί να υπάρχει συνέχεια εκεί, έχετε τις τιμές και έχει βγει δικαστική απόφαση κι αν πάνε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση θα δούνε τότε ότι ειναι απαγορευτικό αφού όπως καταλαβαίνετε όλοι η χερσαία ζώνη ανήκει στο δήμο, είδατε τι έγινε στο λιμάνι των Φιλίππων όπου αποζημιώθηκαν για 1,5 στρέμμα με 1,5 εκατομμύριο. Εδώ θέλουμε πράγματα εφικτά και όχι φαντασιώσεις, εμείς έχουμε δημιουργήσει δημοτικό λιμενικό ταμείο μέσω του αναπτυξιακού οργανισμού όπως προβλέπεται και αυτό που θα κάνουμε είναι να πάρουμε και την επιπλέον εντολή ώστε να αρχίσουμε να σχηματίζουμε την χερσαία ζώνη και τις υποδομές που απαιτούνται. Ο όγκος αυτών των οχημάτων χρειάζεται τον χώρο μας που είναι πάνω από 700 στρέμματα με ασφάλεια κτλ, ο νέος προβλήτας πρέπει να υποστηριχθεί με έργα υποδομής».

«Η Κεραμωτή είναι υπερπλήρης στο θέμα των καταλυμάτων ενώ για τα καταστήματα εστίασης, έχουν και αυτά τεράστια πληρότητα και το μεσημέρι και το βράδυ. Άρα χρειάζεται ένας ευρύτερος σχεδιασμός για να μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επισκεψιμότητας της Κεραμωτής και παράλληλα να εξυπηρετείται και ο διερχόμενος με τα οχήματα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles