Η ανομβρία και η μάχη να υδροδοτηθεί ο τεράστιος σε έκταση και ακτογραμμή δήμος Παγγαίου ήταν το σοβαρότερο πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι στην διοίκηση του δήμου και κατάφεραν σε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι να μην λείψει ούτε ώρα το νερό από όλους τους οικισμούς του δήμου. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στον Alpha Radio ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, αναφερόμενος σε μία σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος, αλλά και πως κατάφερε να ανταπεξέλθει στην φοβερή οικιστική ανάπτυξη που γεννά το τουριστικό ενδιαφέρον στο δήμο.
«Στην Αθήνα όπου βρέθηκα είδαμε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών για τις λευκές περιοχές, αυτές που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έγινε κάποια επαφή, υπάρχουν σημεία που δεν έχουμε σήμα στον δήμο μας για τα τηλέφωνα καθώς επίσης και για το ίντερνετ, πιστεύω ότι αυτό θα διορθωθεί, έχουμε λάβει υπόσχεση ότι θα δοθεί λύση. Είχαμε συναντήσεις στο παρακαταθηκών και το υπουργείο Οικονομικών για να βρούμε πιστώσεις για τα πολλά προβλήματα που έχουμε ούτως ή άλλως με την ανομβρία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύσουμε λίγο τα κόστη που είχαμε τη φετινή θερινή περίοδο διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις».
«Σκεφτείτε ότι μεταφέρουμε το νερό για την περιοχή της Δ.Ε. Ελευθερών 57 χιλιόμετρα! Από την Πιερία κοιλάδα πηγαίνει μέσω των λουτρών σε όλο το παραλιακό μέτωπο και το υδροδοτεί φτάνοντας μέχρι την Πέραμο και Ηρακλείτσα. Να σημειωθεί ότι η Πέραμος και η Ηρακλείτσα δεν έχουνε σταγόνα νερό δικό τους, ούτε από γεωτρήσεις ούτε από πηγές και υδροδοτούνται αποκλειστικά από αυτό το μεγάλο δίκτυο που κάναμε και συνεχώς το βελτιώνουμε με νέες γεωτρήσεις, με νέα αντλιοστάσια, και επίσης βοηθούμε και το Ελαιοχώρι και τις Ελευθερές. Αντίστοιχα 28 χιλιόμετρα πηγαίνει το νερό προς την άλλη κατεύθυνση δυτικά, δηλαδή στην παραλία Οφρυνίου, στην Κάριανη και το Ορφάνι και τροφοδοτεί με νερό ύδρευσης και εκείνους τους οικισμούς».
«Παράλληλα είχαμε φροντίσει να έχουμε πέρα από τις πηγές που υδροδοτούν κάποιους οικισμούς ορεινούς του δήμου μας σε όλο το Παγγαίο, φροντίσαμε να έχουμε και εφεδρείες όσον αφορά τις γεωτρήσεις μας και έτσι στην περίοδο που ούτως ή άλλως πολύ νωρίς φέτος μέσα στον Ιούνιο πολλές από τις πηγές μας μειώθηκαν ή στερέψανε εντελώς, εμείς τροφοδοτούσαμε όλους αυτούς τους οικισμούς και συνεχίζουμε να τους υδροδοτούμε με το νερό από τις γεωτρήσεις. Έτσι ένα καλοκαίρι δύσκολο με το θέμα της ύδρευσης να γίνεται εφιάλτης, πουθενά δεν έλειψε ούτε μία ώρα σε όλο το δήμο μας το νερό».
«Συνεχώς διεκδικούμε νέες χρηματοδοτήσεις ώστε και να βελτιώσουμε περαιτέρω τις υποδομές μας, αλλά και να μπορέσουμε να καλύψουμε τις οικονομικές ανάγκες -που δεν ήταν λίγες φέτος- που προέκυψαν από το θέμα της ανομβρίας. Στο κομμάτι της άρδευσης, γεωτρήσεις οι οποίες είχανε νερό 20-25-30 κυβικά έχουνε απομειωθεί και έχουν κατέβει γύρω στα 10 κυβικά δηλαδή κάτω από το μισό τους. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, προσπαθήσαμε με παρεμβάσεις να βελτιώσουμε αυτή την εικόνα για να ενισχύσουμε την αγροτική οικονομία. Βέβαια μας σώζει κατά πολύ το γεγονός ότι υπάρχει ο Στρυμόνας, ο Αγκίτης έχει στερέψει αλλά τις ανάγκες της Δ.Ε. Ορφανού τις καλύπτουμε στα ανάγκες που έχουμε από τον Στρυμόνα. Στην περιοχή των Τεναγών όπου ο Αγκίτης έχει στερέψει, έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την ανομβρία για αυτό διεκδικούμε από τα ΠΣΕΑ να χρηματοδοτηθούμε για την μείωση ή την ανεπάρκεια της παραγωγής, κυρίως στο καλαμπόκι και στον ηλιόσπορο.
«Ο δήμος Παγγαίου είναι στην 9η θέση πανελλαδικά σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας όσον αφορά την οικιστική του ανάπτυξη, τόσο στον αριθμό των αδειών όσο και στα τετραγωνικά μέτρα που χτίζονται, σε πανελλήνιο επίπεδο! Έχουμε φοβερή ανοικοδόμηση, αυτό δημιουργεί προβλήματα αλλά πουθενά δεν έχει λείψει η ύδρευση και ο βιολογικός μας, δηλαδή γίνονται νέες οικοδομές, ζητούνται νέες παροχές και εμείς ανταποκρινόμαστε άμεσα ως δήμος. Το είχαμε δει από πολύ νωρίς και ετοιμαστήκαμε ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να δημιουργούμε συνθήκες για ανάπτυξη».