23.4 C
New York
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

Η ΠΕ Καβάλας στο τοπ 10 των προορισμών με τις περισσότερες καταγγελίες από την εφαρμογή MyCoast!

Σε συνολικά 20.500 ελέγχους καταγγελιών πολιτών σε 630 παραλίες όλης της χώρας προχώρησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε 60 ημέρες, από την έναρξη δηλαδή της διαδικασίας ελέγχων στις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου.

Πρόκειται για τους πιο εκτεταμένους ελέγχους –και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- που έχουν διενεργηθεί ποτέ στις ελληνικές παραλίες, στους οποίους συνέδραμαν οι νέες τεχνολογίες και ειδικότερα η εφαρμογή MyCoast καθώς και η χρήση drones και δορυφορικών εικόνων.

Οι έλεγχοι στις παραλίες

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν φέτος το καλοκαίρι να εφαρμοστούν από τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας και κατάληψης του δημόσιου χώρου και να εφαρμοστούν, παράλληλα, αυστηρές ποινές και διοικητικά μέτρα σε όσους παρανομούν.

Έτσι, κατά τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από δεκάδες κλιμάκια των Κτηματικών Υπηρεσιών (με την συνδρομή των κατά τόπους Δήμων και της ΕΛΑΣ) ελέγχθηκαν περισσότερες από 2.400 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 682 παραβάσεις.

Συνολικά 730 καταγγελίες στην ΠΕ Καβάλας

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της υπηρεσίας η Π.Ε. Καβάλας βρέθηκε πάρα πολύ ψηλά στην λίστα των καταγγελιών, ενώ έγιναν και 8 αυτοψίες! Αναλυτικά για την Καβάλα: Εξετάστηκαν 730 καταγγελίες. Διενεργήθηκαν αυτοψίες σε 8 παραλίες (3 εκ των οποίων στη Θάσο) στις οποίες έγιναν 500 καταγγελίες.

Συνολικά έχουν επιδοθεί πρόστιμα ύψους 8,5 εκατ. ευρώ ενώ οι τρεις περιοχές με τα υψηλότερα πρόστιμα είναι οι εξής:

Κεφαλονιά: επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2.324.000 ευρώ,

Δωδεκάνησα: επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 250.000 ευρώ,

Ηράκλειο: επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 742.000 ευρώ.

Ρεκόρ συμβάσεων παραχώρησης

Επιπρόσθετα, ξεπέρασαν κατά πολύ τους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί από τις Κτηματικές Υπηρεσίες οι συμβάσεις παραχώρησης χρήσης τμημάτων αιγιαλού και παραλίας οι οποίες διενεργήθηκαν με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας σύμφωνα με το νέο σύστημα ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Πιο αναλυτικά, οι παραχωρήσεις ανήλθαν σε 1.650 ενώ ο αρχικός στόχος ήταν για 1.200. Συνολικά διενεργήθηκαν 1.800 δημοπρασίες εκ των οποίων 150 κρίθηκαν άγονες καθώς είτε δεν υπήρξε ενδιαφέρον είτε ο επιτυχών της δημοπρασίας υπαναχώρησε λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης. Τέλος, ιστορικό υψηλό καταγράφηκε και στις απευθείας συμβάσεις των όμορων επιχειρήσεων ξεπερνώντας τα 2.300 μισθωτήρια.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles