23.4 C
New York
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ μία ευκαιρία, να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο με διεθνή εικόνα, που θα πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα»

Οφείλουμε να δώσουμε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ μία ευκαιρία, να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, να δώσει μια διεθνή εικόνα, να δώσει την αίσθηση ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα υπογράμμισε στην συνέντευξη της στον Alpha Radio η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Άννα Διαμαντοπούλου. Λίγες ώρες πριν την άφιξη της στην Καβάλα, μίλησε για τις προτεραιότητες της, τα οργανωτικά μέσα που θα φέρουν το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στην κοινωνία και απαντά στην πρόκληση για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο την ώρα που η ΝΔ καταρρέει και ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται.

«Πέρασα από όλη την δυτική Μακεδονία και τώρα επισκέπτομαι την ανατολική, όπως ξέρετε είμαι η μόνο βορειοελλαδίτισσα υποψήφια για το ΠΑΣΟΚ, και στην βόρειο Ελλάδα εκ των πραγμάτων γνωρίζω πάρα πολύ κόσμο και δίνω και προτεραιότητα. Για την προεκλογική περίοδο αυτή θα σας πω ότι ήταν ουσιαστικά ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος. Ο μεν Αύγουστος ήταν πολύ δύσκολος γιατί είχε τους καύσωνες και τον τουρισμό, ως εκ τούτου κινηθήκαμε με δυσκολία, και πρέπει να σας πω ότι παρά όλες αυτές τις δυσκολίες επισκέφθηκα την Κέρκυρα, τη Νάξο, τα Χανιά, την Χίο, οι συναντήσεις ήταν πολύ εποικοδομητικές και αυτό που μου δίνει ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξουμε τα δεδομένα είναι ότι έρχονται σε αυτές τις συναντήσεις όπως μου λένε γραμματείς και σύντροφοι, άνθρωποι που δεν έχουν ψηφίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι που ήταν πολύ κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι που είχαν πάει στον Μητσοτάκη και τώρα έρχονται ανοιχτά σε αυτές τις συναντήσεις και μιλάμε».

«Θεωρώ λοιπόν ότι τώρα τον Σεπτέμβριο μπαίνουμε σιγα σιγά στην πολιτική και τα ζητούμενα της, τώρα η πολιτική ξαναμπαίνει στο προσκήνιο μετά την καλοκαιρινή ραστώνη και έρχονται πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Ταυτόχρονα οι υπόλοιπες πολιτικές εξελίξεις όπως η πτώση της ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που διαλύεται επί τις οθόνες μας, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι αρχικά ο ισχυρός πόλος αντιπολίτευσης και μετά να διεκδικήσει στις εκλογές και την κυβέρνηση, για αυτό μιλάω για μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Δεν πάμε με την τακτική του ώριμου φρούτου γιατί έτσι θα είχε πέσει εδώ και καιρό».

«Μετά τις ευρωεκλογές το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μία αποδόμηση, μία ρευστοποίηση, δηλαδή είχαμε τα τελευταία 5 χρόνια ένα ισχυρό κόμμα που ήταν η ΝΔ με πολύ μεγάλη διαφορά, το άθροισμα των άλλων δύο δεν έπιαναν τα ποσοστά της ΝΔ, αυτό αποδομείται. Ταυτόχρονα κανείς δε ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πόσες συνιστώσες θα καταλήξει, η εκτίμηση μου είναι ότι ο καθένας από την πλευρά του, οι πολίτες, τα στελέχη, ο καθένας από εμάς που είχε πολλαπλές εμπειρίες, έπρεπε να μπουν στη μάχη για να αλλάξουν τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ. Πραγματικά δεν είναι κατανοητό πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το 35% να έχει φτάσει στο 8 και το ΠΑΣΟΚ να μην παίρνει μία μονάδα. Δεν είναι κατανοητό πως η ΝΔ πέφτει 13 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ δε παίρνει μια μονάδα, επομένως κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Ο πρόεδρος αποφάσισε να δώσουμε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ μία ευκαιρία, μπορεί να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ένα ΠΑΣΟΚ που θα πει άλλα πράγματα, μπορεί να δώσει μια διεθνή εικόνα, να δώσει την αίσθηση ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα και αυτό αφορά και τις προτάσεις και το πρόσωπο».

«Θεωρώ ότι με τις ευκαιρίες που μου έδωσε η παράταξη μου σήμερα πια έχω εμπειρίες στην αυτοδιοίκηση, έχω εμπειρία σε υπουργεία, έχω εμπειρία σε πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις και στην Ευρωπαϊκή επιτροπή, έχω την δυνατότητα αυτό το κεφάλαιο τώρα να το καταθέσω, με διεθνείς προσβάσεις, δεν γίνεται η χώρα σήμερα να μην έχει πολύ ισχυρό ατού σε διεθνές επίπεδο, βάση του γεωστρατηγικού μας ρόλου. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει πολύ σημαντικά πράγματα την επόμενη ημέρα, για παράδειγμα έχουν αναθέσει στο Ντράγκι να κάνει μία έκθεση προτεραιοτήτων για την επόμενη μέρα της Ε.Ε. και η πρώτη προτεραιότητα είναι η αμυντική βιομηχανία! Σε όλη την Ευρώπη θα ξοδευτούν δισεκατομμύρια ώστε η Ευρώπη να κατασκευάσει μόνη της όλο τον εξοπλισμό. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει διαπραγματεύσεις, με αρχηγούς κρατών, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κτλ, να διεκδικήσει πράγματα».

«Ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβητείται γιατί ενώ τα άλλα κόμματα διαλύονται, το ΠΑΣΟΚ όχι απλά δε μπορεί να κάνει ένα άλμα, αλλά ούτε ένα βήμα. Κινείται πολύ σιγά, σταθερά μένει σε ένα ποσοστό που είναι +-11%, δε μπορεί να εισπράξει ούτε την δυσαρέσκεια από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από την κυβέρνηση. Όταν λοιπόν το κόμμα παρουσιάζει αυτή την εικόνα και απογοητεύει και τα μέλη του και τους πολίτες, είναι πολύ λογικό να πάει στο επόμενο βήμα και πολύ σωστά ο κ. Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι. Να πάει να βρει δηλαδή ποια είναι τα λάθη του, να πάει σε νέες πολιτικές, σε νέα οργάνωση; Ένα από τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ που το λένε όλοι είναι ότι δεν λειτουργούσε συλλογικά και συμμετοχικά, δεν είχε οργανώσεις που να παρουσιάζονται και να συμμετέχουν στα δρώμενα σε κάθε περιοχή. Το να έχεις τοπική νομαρχιακή επιτροπή στην Καβάλα σημαίνει ότι πρέπει να διαχειρίζεται ότι αφορά τις τοπικές αναπτυξιακές προοπτικές και να τις μεταφέρει στο κέντρο, να υπάρχει μια συνεχής επαφή των γραμματέων με τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος με τα διαδικτυακά μέσα μπορεί να κάνει συνάντηση δύο ωρών, μία φορά το μήνα με τους γραμματείς της Ελλάδας. Οι τοπικές οργανώσεις δε μπορεί να είναι όπως είναι όλο αυτό το διάστημα, για να διαχειρίζονται εκλογές, πρέπει να συμμετέχουν στην πολιτική. Εγώ έχω προτείνει δύο μοντέλα κόμματος, το ένα είναι το συμμετοχικό που έχει να κάνει με τα αναπτυξιακά θέματα που πρέπει η κάθε οργάνωση να έχει άποψη και αυτό να φτάνει στην κεντρική επιτροπή και στον πρόεδρο με άμεση επαφή και το δεύτερο είναι ένα διαδικτυακό μοντέλο που να αφορά τις νεότερες γενιές. Εγώ φτιάχνω κάποια βιντεάκια που νέοι ρωτάνε, και πολλοί νέοι ρωτούν τι είναι το ΠΑΣΟΚ! Χρειαζόμαστε δηλαδή μια διαδικτυακού τύπου οργάνωση ώστε να φέρουμε κοντά μας γενιές που είναι πολιτικοποιημένες αλλά δεν επικοινωνούν με τον τρόπο που γινόταν πριν 15 χρόνια. Αυτές οι διαδικτυακές οργανώσεις έχουν να κάνουν με την αμεσότητα με την οποία μιλάς, ξέρετε πόσα παιδιά έχουν μπει και ρωτάνε «δουλεύω στην Ελβετία, θα μπορέσω να γυρίσω πίσω;» ή «είμαι γιατρός στο νοσοκομείο τάδε και πρέπει να φύγω έξω παρότι θέλω να μείνω στην χώρα μου». Δεν απαιτείται μόνο ισχυρή ηγεσία, αλλά αυτή η ηγεσία να μπορεί να μιλάει με τον κόσμο».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles