25.8 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Ήταν μία απίθανη κομματική ρεμούλα, ένα συνεχές πραξικόπημα εναντίον του Κασσελάκη από τους καρεκλοκένταυρους του ΣΥΡΙΖΑ»

Με ψηφοφορία μυστική πότε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό δεν κρίνονται θέματα μομφής επισημαίνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου. Έκανε λόγο για μεγάλη ρεμούλα, για ανθρώπους που ψήφισαν από το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση και για ένα συνεχές πραξικόπημα εναντίον του Κασσελάκη από τους καρεκλοκένταυρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ θα ήθελα όχι από προσωπική φιλία, να υπερασπιστώ τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στο εξής, κανείς ούτε εγώ ή άλλος, δεν έχει εξουσιοδοτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης να μιλάει εκ μέρους του, έχω την τιμή και την χαρά να συνομιλώ μαζί του. Δεύτερον αυτό το όργανο είναι ένα περίεργο όργανο που προέκυψε μετά την αποχώρηση των φίλων της κ. Αχτσιόγλου και μπήκανε πρόσωπα τα οποία δεν έχουν μεγάλες διαδρομές, έχουν εκλεγεί με πολύ λίγες ψήφους, ως μέλη αναπληρωματικά ή δεύτερα ή τρίτα αναπληρωματικά και ψηφοφορία μυστική πότε μα ποτέ ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό θέματα μομφής δεν κρίνονται με μυστικές ψηφοφορίες! Μπορεί να εκπλαγεί ο μέσος ακροατής με αυτό, αλλά όταν πρόκειται για πρόσωπο, εν προκειμένω ακόμη και στη Βουλή των Ελλήνων, το ανώτατο όργανο θεσμικό που έχουμε στο τόπο μας, οι προτάσεις μομφής γίνονται με ονομαστική ψηφοφορία».

«Εκεί έγινε μία απίθανη κομματική ρεμούλα, το τελευταίο πράγμα ενός συνεχούς πραξικοπήματος, εγώ έτσι το αποκαλώ, ξεκίνησε από την επομένη της εκλογής του Κασσελάκη με 56% και συνεχίστηκε μέχρι την Κυριακή που μας πέρασε. Εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη ρεμούλα και ορισμένοι ψήφισαν μυστικά και 74 άνθρωποι ψήφισαν -αν έχετε το θεό σας- τηλεφωνικά σε ανοιχτή ακρόαση! Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο, ποια είναι η ουσία του πράγματος; Η ομάδα των καρεκλοκένταυρων του ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς τα δύο χρόνια  χρόνια που είμαι εκεί μέσα τους έχω γνωρίσει καλά, θέλανε να αποκεφαλίσουν τον Κασσελάκη γιατί τον θεωρούσαν από την αρχή ως ένα ξένο σώμα, εντάξει στην αρχή είπαν ήρθε, είχε δημιουργηθεί το κενό λόγω της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα και είπανε ήρθε αυτός εδώ και δε φεύγει; Κατηγορούσαν τον Κασσελάκη ότι δε συγκαλούσε τα όργανα, συγκαλούσε τα όργανα και αυτοί κατά την γνωστή τακτική της περίεργης αριστεράς, μιλούσαν για διαδικαστικά θέματα και όχι για θέματα ουσίας. Πήγαμε σε ευρωεκλογές, το 90% των στελεχών που υπέγραψαν αυτή τη δήλωση για την αποκαθήλωση του, δεν εμφανίστηκαν στις ευρωεκλογές, τρέχαμε οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μόνοι μας! Ακόμη και πολλοί βουλευτές ήταν εξαφανισμένοι! Γιατί δε θέλανε να στηρίξουν το κόμμα στο οποίο ανήκουν ή τον Κασσελάκη που είναι πρόεδρος του κόμματος; Έφτασα να πω σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις ότι κάποιοι συμμετέχουν σε ένα κόμμα ακέφαλο, που δεν αναφέρουν καν το όνομα του προέδρου τους, αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα και την αριστερά από την οποία δεν προέρχομαι, εγώ ειμαι από το κέντρο του Κώστα Καραμανλή.

«Εγώ συνειδητά εξακολουθώ να παραμένω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θα αποφασίσω τι θα κάνω με την ιδιότητα του μέλους και με μια συναισθηματική επιβάρυνση γιατί θα πρέπει να θεωρώ αδελφά μέλη –σιχαίνομαι τη λέξη σύντροφος και το λέω ξεκάθαρα- ανθρώπους των οποίων την συμπεριφορά καταδικάζω κάθετα. Ο Κασσελάκης σε όλους τους αντιπάλους του που έφυγαν όπως η κ. Αχτσιόγλου, ο κ. Χαρίτσης κτλ. τους πρόσφερε αξιώματα και αρνήθηκαν και λίγο μετά φύγανε. Ποιο λαιφ στάιλ; Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα τρόπο που ζει, άλλοι πάνε και ψαρεύουν όπως είπε για τον Πολάκη και ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τις ψαριές τους και ο άλλος πάει και κάνει διακοπές στο σπίτι του στις Σπέτσες. Τρίτον, αν είχανε βάλει τα οπίσθια τους κάτω όλοι αυτοί οι οποίοι επικρίνουν τον Κασσελάκη να διαβάσουν τις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί από τον ίδιο και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας σε πολύ βασικά θέματα τα οποία έχουν κάνει, θα ξέρανε ότι τα επιχειρήματα αυτά τα οποία χρησιμοποιούν είναι έωλα, συκοφαντικά,  και ανούσια, αλλά δε το κάνανε. Δε βγήκανε να υποστηρίξουν όλο αυτό το πολιτικό πρόγραμμα, υπάρχει πλήρες πρόγραμμα απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία είναι ανεπαρκής, είναι ισοπεδωτική για τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και δεν δίνει αυτή τη στιγμή καμία προοπτική ούτε στη χώρα, ούτε στην ελληνική κοινωνία ούτε στους πολίτες. Και αυτό φαίνεται και στις μετρήσεις. Και βεβαίως πέφτει και ο ΣΥΡΙΖΑ και θα πέσει και άλλο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με ένα ποσοστό γύρω στο 20%. Ποια είναι η πρώτη δύναμη στη χώρα, η αποχή με 60%, οι πολίτες οι οποίοι γυρνάνε την πλάτη αηδιασμένοι από το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles