28.7 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Ψεύτες και συκοφάντες όσοι διαδίδουν ότι δεν λειτουργούν τα σχολεία του δήμυο Καβάλας»

Ψεύτες και συκοφάντες χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης όσους διαδίδουν ότι δε μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Καβάλας λόγω ελλείψεων ή ότι τα παιδιά στο ανακαινισμένο γυμνάσιο – λύκειο Κρηνίδων κάνουν μόνο 4 ώρες μαθημάτων λόγω εργασιών. Ο ίδιος απάντησε στα όσα καταλογίζονται στο δήμο, εξήγησε ότι οι διαδικασίες αλλάξανε λόγω της κατάργησης των σχολικών επιτροπών ενώ διαβεβαίωσε γονείς και διευθυντές πως μέσα στην εβδομάδα όλα τα σχολεία του δήμου θα έχουν προμηθευτεί όλα τα υλικά που τους λείπουν.

«Υπάρχουν όντως κάποιες ελλείψεις στα σχολεία, αλλά τα πράγματα επ’ ουδενί δεν είναι τόσο τραγικά. Υπάρχουν όμως για άλλους λόγους, έχουν καταργηθεί οι σχολικές επιτροπές που τα πράγματα στην αρχή ήταν πιο ευέλικτα, τώρα καταρχήν για την πάγια προκαταβολή των 500 ευρώ που παίρνουν οι διευθυντές, έχει μια διαδικασία για να γίνει, πρέπει να οριστούν οι διευθυντές που θα είναι υπόλογοι, θα τελειώσει και αυτό και θα έχουμε καλύτερη ευκινησία για πράγματα που δε μπορεί να προμηθεύσει ο δήμος. Τον Ιούνιο είχαμε κάνει μια συνάντηση διευθυντών τους οποίους ενημερώσαμε να μας στείλουν τι χρειάζονται, κάποιοι απάντησαν κάποιοι όχι, ξανά τους καλέσαμε πριν από την έναρξη των σχολείων όπου τους είπαμε πάλι να μας στείλουνε τι ελλείψεις έχουν. Όσοι μας έχουν στείλει τον κατάλογο αρχίζουμε και τους έχουμε στείλει και τα υλικά καθαριότητος και τα καθαριστικά, λείπανε τα απουσιολόγια τα οποία σήμερα μπορεί να τα έχουν πάρει κιόλας, αν δεν έχουν κιμωλίες ας μας το πούνε. Πρέπει και εμείς και οι διευθυντές οφείλουν να δουν τι τους λείπει. Ότι ζητήσανε και ζητούν το παίρνουν και σε μια βδομάδα δεν θα υπάρχει καμία έλλειψη».

«Δεν ισχύει το ότι τα σχολεία δε μπορούν να λειτουργήσουν, τα σχολεία λειτουργούνε, έχουν ανακαινιστεί αρκετά σχολεία, έχουν γίνει έργα σε αυλές σχολείων που ήταν σε κακή κατάσταση, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα όμως το έργο είναι σε ενστάσεις μεταξύ των εργολάβων και δε μπορέσαμε να κάνουμε όλα όσα θέλαμε, όπως είναι η στέγη στο πρώτο γυμνάσιο που είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Λειτούργησε το γυμνάσιο – λύκειο Κρηνίδων και μου είπανε για σήμερα ότι αυτοί οι ψεύτες και συκοφάντες που υπάρχουν, κυκλοφόρησαν ότι στο γυμνάσιο – λύκειο Κρηνίδων λειτουργούν τμήματα 4 ώρες διότι δεν έχει τελειώσει το έργο. Είναι μεγάλο ψέμα, η αλήθεια είναι ότι λείπουν καθηγητές στο Erasmus. O λόγος που τα παιδιά κάνουν 4 ώρες είναι αυτός και όχι γιατί γίνονται εργασίες».

«Όταν εξαντληθεί το ποσό των 500 ευρώ της πάγιας, το ανανεώνουμε, δεν είναι αυτά τα 500 ευρώ για όλο τον χρόνο και υπάρχουν και πράγματα που τα προμηθεύει ο δήμος. Προσπαθούμε να κάνυομε το καλύτερο, φυσικά ήταν καλύτερα με τις σχολικές επιτροπές γιατί είχανε βρει τον βηματισμό τους ενώ τώρα το σύστημα αυτό όλο έχει περάσει από τον δήμο με άλλες διαδικασίες. Είναι εκεί ο κ. Μιχαλάκης και η κ. Χατζηφραντζή που ξέρουν από σχολεία και θα φροντίσουν να λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει. Όχι να παρουσιάζουμε εικόνα μπανανίας ούτε ότι είμαστε αδιάφοροι για τα σχολεία, για τα σχολεία ασχολούμαστε πολύ όπως και με τα παιδιά μας. Όλα θα έχουν ολοκληρωθεί σύντομα και μέσα στην εβδομάδα δεν θα υπάρχει κάποια έλλειψη».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles