28.7 C
New York
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Δεν συμβιβάζομαι με ένα ΠΑΣΟΚ του 13%, δεν συνεργάζομαι με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Με φόντο το debate των 6 υποψηφίων προέδρων για το ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλίας, βρέθηκε στην πόλη της Καβάλας όπου είχε συνάντηση με φίλους και μέλη του κόμματος σε καφέ της παραλίας. Δεν συμβιβάζομαι με ένα ΠΑΣΟΚ του 13%, δεν συνεργάζομαι με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο κ. Κατρίνης.

«Σήμερα βρίσκομαι μαζί και κοντά στους πολίτες, από τους πολίτες ξεκίνησα, στους πολίτες αναφέρομαι, με τους πολίτες συζητώ και αυτό είναι το όραμα μου για τη νέα μεγάλη παράταξη, μία παράταξη που θα δίνει το λόγο στους πολίτες που οι πολίτες θα συμμετέχουνε ενεργά, θα αποφασίζουν, θα ψηφίζουν. Μια παράταξη μεγάλη, ανοιχτή, πολυσυλλεκτική, μια παράταξη των πολιτών που θα είναι η επόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας. Νομίζω ότι είναι ένας διάλογος που πρέπει να γίνει εποικοδομητικός, εγώ λέω καθαρά τρία πράγματα, πρώτον ότι δεν συμβιβάζομαι με ένα ΠΑΣΟΚ του 13 και 15%, δεύτερον δεν συνεργάζομαι την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη ρητά και καθαρά και τρίτον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει πρωτοβουλία να φτιάξει μια μεγάλη και πλατιά παράταξη η οποία θα ενώσει, θα συνθέσει και θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς επεσήμανε «Εγώ μιλάω για μια μεγάλη παράταξη που θα προέρχεται από τη βάση και καλούμε την κοινωνία, τους φορείς, πολίτες, συλλογικότητες και κόμματα αλλά όχι συμφωνίες κορυφής, όχι συναλλαγές με μοίρασμα θέσεων. Μιλάμε για διάλογο από τη βάση για την ακρίβεια, για τη δημόσια υγεία, για τα εθνικά θέματα, για την στήριξη των εμπόρων, των αγροτών για τις εργασιακές σχέσεις και βεβαίως για το δημογραφικό που εδώ το ζείτε πάρα πολύ έντονα τη γήρανση του πληθυσμού, άρα πάνω σε αυτή την βάση να υπάρχει μια συζήτηση ώστε να ενώσουμε δυνάμεις και να κάνουμε μία μεγάλη παράταξη».

«Ο κόσμος είπε πρώτο ότι κουράστηκε απ’ τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, τις ίδιες υποσχέσεις που δεν αλλάζουν όμως την καθημερινότητα και δεν αλλάζουν τα κακώς κείμενα και από την άλλη το δεύτερο μήνυμα ότι είναι κουραστήκαμε από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη αλλά θέλουμε και κάποιον να μπορεί να μας απαλλάξει από αυτό να μπορεί να είναι ένα κόμμα εξουσίας, ένα κόμμα που είναι ικανό να κυβερνήσει, να βλέπουμε συγκροτημένα και πρόσωπα τα οποία δεν έχουν απολογηθούν».

«Σε αυτή τη διαδικασία το πιστεύω, το βλέπω θα υπάρχει συμμετοχή πολλών πολιτών που μέχρι και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, έκαναν άλλες επιλογές και θεωρούν ότι πρέπει να συνδεθούν και πάλι με την παράταξη, να δώσουν μία τελευταία έστω και μισή ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles