21.4 C
New York
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους και για να ενισχύσει τον κόσμο της εργασίας»

Για να πείσεις ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του κόσμου, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα σου επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας μιλώντας στον Alpha Radio, λίγες ώρες πριν βρεθεί στην Καβάλα, το βράδυ της Παρασκευής. Ο κ. Δούκας μίλησε για τα δικά του προτάγματα σε αυτή την καμπάνια για την αρχηγία, για το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και για τα εθνικά μας θέματα στα οποία οι υποχωρήσεις είναι συνεχόμενες.

«Ο κόσμος θα πειστεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης της χώρας αν το ΠΑΣΟΚ αλλάξει. Για να πείσεις ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα σου και να δημιουργήσεις συνθήκες ανάτασης και το λέω αυτό διότι είναι 3 εκατομμύρια κόσμος που γύρισε την πλάτη του στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και σε εμάς και προτίμησαν να κάτσουν σπίτι τους γιατί δεν απαντάμε ξεκάθαρα στα προβλήματα τους. Για αυτό και έχουμε αυτή την εκλογική διαδικασία, για να απαντήσουμε στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.

«Να θυμηθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, για την δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για να ενισχύσει τον κόσμο της εργασίας, για να παλέψει με τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, για να κάνει μέτωπο με τις αγορές και να τις διορθώσει όπου χρειάζεται, για να αντισταθεί στην εμπορευματοποίηση, για να μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Άρα καλούμαστε να αλλάξουμε το κόμμα μας, να ξαναγίνουμε κίνημα με κάπα κεφαλαίο για να μπορέσουμε να πείσουμε ότι είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την πορεία της χώρας».

«Το εχω πει πολλές φορές ότι το ΠΑΣΟΚ είχε γίνει ένα κλειστό και φοβικό κόμμα, λειτουργούσε περισσότερο με όρους παρέας παρά κοινωνίας και αυτό αποτυπώνεται άλλωστε και από το εκλογικό αποτέλεσμα όπου είχε μια πολύ μεγάλη καθίζηση η ΝΔ, κατασπαράσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει μια πολύ μεγάλη πτώση στα ποσοστά του και εμείς όχι απλώς δεν υποδεχόμαστε όλο αυτόν τον κόσμο αλλά χάσαμε και επιπλέον 100.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Αυτό γίνεται γιατί δεν έχουμε καταφέρει, όχι απλώς να κάνουμε κάλεσμα αλλά να ακούσουμε, να συζητήσουμε με τους πολίτες, να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα και να συνδιαμορφώσουμε, να αισθανθούνε δηλαδή και οι ίδιοι ότι συμμετέχουν σε μία διαδικασία προτάσεων και λύσεων και ότι έχουν φωνή και ρόλο. Για αυτό λέω συνέχεια, ότι το εγώ τελείωσε, το εμείς κάνει την διαφορά και σε αυτό πάνω βασίζεται όλη η προεκλογική μου καμπάνια».

«Οι περιοδείες αυτές είναι μία απίστευτη εμπειρία διότι βλέπεις περιοχές που έχουν πάρα πολύ μεγάλες διαφορές και ανθρώπους με άλλα χαρακτηριστικά, άλλα βιώματα και άλλες εμπειρίες, αλλά βλέπεις και κοινά προβλήματα και το πιο βασικό είναι η αίσθηση ότι είμαστε σε ομηρία, και περιμένουμε ένα pass, ένα επίδομα, ένα κουπόνι για να τα βγάλουμε πέρα και όταν μας το δίνουν πρέπει να τους χειροκροτούμε κιόλας. Μπορεί να αλλάζουν τα επιμέρους θέματα αλλά η κεντρική προσπάθεια είναι να σηκώσουμε ανάστημα και να δείξουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, μία άλλη κατεύθυνση και η κατεύθυνση αυτή είναι έξω από τα υπερκέρδη, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα και να είμαστε με τους πολλούς που θέλουνε περηφάνια και αξιοπρέπεια. Για αυτό και μου δίνει πάρα πολύ μεγάλη χαρά και δύναμη να μιλάω με κόσμο, δεν είχα οργανωμένο σύστημα να το πούμε έτσι, το κάλεσμα γίνεται με ένα περίφημο μητρώο που μας έχει δώσει το ΠΑΣΟΚ και μέσα από τα social media και μέσα από φίλους και γνωστούς και βλέπω πάρα πολύ κόσμο να έρχεται να συμμετέχει, να έχει ξανά μια λάμψη στα μάτια του, μια ελπίδα και αυτή την ελπίδα θέλω να κρατήσω ζωντανή και είναι χρέος μας το ΠΑΣΟΚ, έχει την ιστορική ευθύνη να στέκεται στα δύσκολα, μία τέτοια είναι και αυτή η στιγμή να σηκώσουμε ανάστημα και να βοηθήσουμε να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα».

«Τα εθνικά θέματα συνολικά στην χώρα, διότι αν ήμασταν το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, με αυτά που έγιναν στην Κάσο θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και δε θα λέγαμε ότι υπήρχε μια ένταση και ότι δε θέλουμε να δημιουργήσουμε επιπλέον ένταση και να φεύγουν τα πλοία άρον άρον που πήγανε να κάνουν πόντιση καλωδίων μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Πρέπει να θυμηθούμε ξανά τις κόκκινες γραμμές μας και να θυμηθούμε αυτό που έλεγε η Μελίνα Μερκούρη ότι τα σύνορα δεν είναι ποινή, αλλά τιμή. Και αυτό που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκινάει από τα σύνορα και ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Διότι δεν στηρίζουμε τις περιοχές της παραμεθορίου, δεν στηρίζουμε τις περιοχές που το έχουν περισσότερη ανάγκη, το δημογραφικό είναι πάρα πολύ έντονο εκεί, δεν υπάρχουν ειδικά κίνητρα και συνολικά έχουμε χάσει και την πατριωτική κατάκτηση του ΠΑΣΟΚ, την πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική η οποία όπως όλοι ξέρουμε είναι μονοθεματική, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αυτό έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα, αυτά όλα πρέπει να αλλάξουν. Για αυτό και η προσπάθεια μας είναι να γυρίσει ξανά το ΠΑΣΟΚ στις ρίζες του με σύγχρονους όρους».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles