8.4 C
New York
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

«Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να γίνεται από τον γιατρό μας που ξέρει τα θέματα υγείας μας»

Το εμβόλιο της γρίπης συστήνεται για όλους τους ανθρώπους άνω των 60 και τους ανοσοκατασταλμένων, αλλά και για τα μικρά παιδιά υπογραμμίζει ο νομίατρος της ΠΕ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. Συμπλήρωσε πως καλό είναι να γίνεται από τον γιατρό μας και όχι τον φαρμακοποιό μας ενώ συμπλήρωσε πως οι ίδιες κατηγορίες ανθρώπων πρέπει να κάνουν και το εμβόλιο για τον κόβιντ.

«Το εμβόλιο της γρίπης εδώ συστήνεται σε άτομα μεγάλης ηλικίας, άνω των 60 ή σε ανθρώπους που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας που είναι ανοσοκατασταλμένοι, στις ΗΠΑ συστήνεται σε όλους και ειδικά στα παιδιά κάτω των 8 ετών. Για τα πολύ μικρά παιδιά είναι πολύ επικίνδυνη η γρίπη, το ίδιο και για τους ηλικιωμένους. Σε ένα υγιή οργανισμό είναι πιο εύκολο να περάσει αλλά είναι μια ταλαιπωρία. Εγώ το συστήνω σε όλους, ειδικά σε μικρά παιδιά πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και πολλοί παιδίατροι το προτείνουν».

«Ο ιδανικός μήνας για τον εμβολιασμό είναι ο Νοέμβρης, το εμβόλιο αυτό δεν κρατάει πολύ, και επειδή παραδοσιακά ο ιός της γρίπης ξεκινάει από τις αρχές τον Δεκέμβριο και πιάνει μέχρι Μάρτιο, καλό θα ήταν να το κάνουμε αλλά όχι πολύ νωρίς. Δηλαδή δεν έχει και μεγάλο νόημα να το κάνεις Σεπτέμβριο μήνα. Να πούμε ότι τα εμβόλια της γρίπης είναι δωρεάν σε όλους, και για τα άτομα άνω των 65 έχουν τα καινούργια εμβόλια που είναι ενισχυμένα και συστήνονται αυτά για αυτές τις ηλικίες αλλά και για άτομα με ανοσοκαταστολές. Υπάρχει το νορμάλ εμβόλιο που κάνουμε κάθε χρόνο και το ενισχυμένο που είναι 4 φορές πιο δυνατό και αυτό πρέπει να γίνεται ειδικά στα ηλικιωμένα άτομα και άνω των 70 γιατί ο οργανισμός και η ανοσία είναι πεσμένη, δεν λειτουργεί τόσο καλά οπότε δεν ανταποκρίνεται τόσο καλά στο εμβόλιο της γρίπης. Ούτως ή άλλως το εμβόλιο της γρίπης ποτέ δεν είχε 100% αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό το ισχυρό κάνει καλύτερη ανοσία σε αυτές τις κατηγορίες. Ο γιατρός πρέπει να κάνει το εμβόλιο της γρίπης όχι ο φαρμακοποιός, ο γιατρός αποφασίζει το τι θα γίνει, ο γιατρός ξέρει τα προβλήματα υγείας που έχει και μπορεί να αντιμετωπίσει και κάποιο αλλεργικό που συμβαίνει σπάνια. Το εμβόλιο είναι μια ιατρική πράξη και πρέπει να γίνεται από τον γιατρό μας».

«Δεν υπάρχει πανδημικό κύμα του κορονοιού, δεν είναι πια πανδημία, δεν είναι ένας ιός καινούργιος πλέον, θεωρείται ένας ιός κοινός, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος, δεν είναι όπως ήταν στην αρχή, αλλά είναι επικίνδυνος για άτομα που είναι πεσμένη η υγεία τους ειδικά μεγάλης ηλικίας όπου εκεί μπορεί να είναι και θανατηφόρος. Ακόμη και αυτό το ήπιο στέλεχος είναι πιο επικίνδυνο από την γρίπη, αν δείτε τους θανάτους που προκαλεί είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς της γρίπης. Αρα αυτά τα άτομα τα οποία είναι μεγάλης ηλικίας πρέπει απαραίτητα να κάνουν και το εμβόλιο του κόβιντ».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles