8.4 C
New York
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

«Την επόμενη μέρα ο νέος πρόεδρος να καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη κυβερνητική»

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει στις εσωκομματικές μας εκλογές, όπου κάθε φορά σπάμε το προηγούμενο ρεκόρ, αλλά να μας επιλέξει και στις εθνικές εκλογές επεσήμανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. Ο ίδιος μίλησε για την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων του κόμματος, την στήριξη που τους παρείχαν τα κομματικά στελέχη και στάθηκε στην ανάγκη ο νέος/α πρόεδρος να πείσει τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης πως το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμη κυβερνητική πρόταση.

«Το είχε πει σωστά ο Κ. Σημίτης ότι οι ευκαιρίες κάποτε τελειώνουν,  και τις προηγούμενες φορές μετά τις εκλογές ήμασταν υπεραισιόδοξοι ότι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα στο εκλογικό επίπεδο και το αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο της ιστορίας του και της προσφοράς του στον τόπο. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε δηλαδή ναι μεν ήμασταν ικανοποιημένοι γιατί και μετά το 2017 και μετά το 2021 είχαμε σημαντική αύξηση των ποσοστών μας η οποία όμως δεν δικαιολογεί και δεν αιτιολογεί κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο ότι είμαστε εμείς η ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της κεντροαριστεράς, εγώ θεωρώ ότι είμαστε αλλά αυτό πρέπει να αποδειχτεί. Δεν αρκεί η ιστορία μας πρέπει σεβόμενοι την ιστορία μας και με βάση αυτή την παρακαταθήκη να έχουμε και ένα παρόμοιας εμβέλειας και δυναμικής μέλλον. Είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί ότι είμαστε ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της κεντροαριστεράς, παίζει ρόλο ποιος ή ποια θα είναι αρχηγός, σαφέστατα, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τα κόμματα της κεντροαριστεράς, για το ΠΑΣΟΚ να καταφέρει κάτι πραγματικά καλό στις επόμενες εθνικές εκλογές, να δούμε τα ποσοστά μας να φτάνουν και να αγγίζουν ακόμα και το 20%. Αυτό θα γίνει μόνο εάν την επόμενη μέρα ο αρχηγός, ο πρόεδρος καταφέρει να πείσει τον κόσμο με τη βοήθεια όλων μας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη κυβερνητική».

«Τα κόμματα για αυτό γεννιούνται και υπάρχουνε για να κυβερνήσουν, είναι καλή η αντιπολίτευση, ο θεσμικός ρόλος της είναι πολύ σημαντικός και ουσιαστικός στην  διακυβέρνηση του τόπου τα κόμματα κρίνονται από τις πράξεις τους και πράξεις κάνει η αντιπολίτευση αλλά κατά κύριο λόγο κάνει η κυβέρνηση. Το καλό κλίμα και ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι κάτι αυτονόητο, δηλαδή δεν είναι κάτι το οποίο ήρθε από μόνο του. Εύχομαι και ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές που είναι και το σημαντικότερο, μπορεί κάποιοι να είναι απογοητευμένοι όμως όλοι μας συμφωνούμε στο ότι όποιον και όποια και αν επιλέξουμε στις 13 Οκτώβρη μετά θα είμαστε όλοι μαζί στηρίζοντας τον αρχηγό που θα αναδειχθεί».

«Στην Καβάλα όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ ήμασταν σε όλους τους υποψηφίους ή στους περισσότερους σεβόμενοι την επιθυμία και την αγωνία κάθε υποψηφίου να μας επισκεφτεί, να μας ενημερώσει για τις ιδέες και τις απόψεις του, να μας να νιώσει ότι σε αυτή την προσπάθεια τους είμαστε κοντά όλοι μας στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ και όλοι μας θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να προοδεύσει και να βρεθεί στη θέση που εμείς τουλάχιστον θεωρούμε ότι το αξίζει. Δεν φτάνει όμως αυτό, το τι θεωρούμε εμείς, γιατί ξέρετε καμιά φορά θα ακούει και κάποιες και θα λέει εντάξει πάλι εκλογές έχουν, θέλουμε κόσμο να έρθει να μας ψηφίζει, αλλά το κυριότερο να δούμε να μας ψηφίζει ο κόσμος στις εθνικές εκλογές, κάθε φορά καταφέρνουμε στις εσωκομματικές εκλογές να καταρρίψουμε το προηγούμενο ρεκόρ, αλλά βλέπουμε ότι δεν τα καταφέρουμε το ίδιο καλά στις εθνικές εκλογές. Αύξηση είχαμε σημαντική δηλαδή από το 4 πήγαμε στο 8 και από αυτό πήγαμε στο 12 αλλά δεν είναι όμως αυτή που θα θέλαμε εμείς που ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ, που αξίζει το ΠΑΣΟΚ. Οπότε είναι σημαντική η συμμετοχή στις 6 και 13 Οκτώβρη, το σημαντικότερο όμως είναι την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές όποιος/α έρθει να ψηφίσει και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές προτίμησαν είτε τη Νέα Δημοκρατία είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ και σε αν κάτι διαφωνούν να το εκφράσουν και όλοι μαζί να στη διαμορφώσουμε την κυβερνητική πρόταση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ υπό την νέα ή υπό την ίδια ηγεσία μετά τις 14 Οκτώβρη».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles