8.4 C
New York
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σημαίνει ότι ως ηγέτιδα δύναμη των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων πρέπει να βγει μπροστά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σημαίνει ότι ως ηγέτιδα δύναμη των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων πρέπει να βγει μπροστά με την αυτοπεποίθηση να ηγηθεί του δημοκρατικού προοδευτικού τόξου σημείωσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης. Η δική μου η παρέμβαση δεν είναι διχαστική, η υποψηφιότητα μου δεν είναι οπαδική, και η δράση μου δεν είναι φανατική σημείωσε με νόημα τονίζοντας πως νικητής από την διαδικασία πρέπει να αναδειχτεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«H προεκλογική μας αυτή διαδικασία πρέπει να χαρακτηριστεί από στοιχεία ενότητας, σοβαρότητας στην αντιπαράθεση. Η δική μου συμμετοχή έχει μία τέτοια αποστολή, θέλω να παίξω ένα ρόλο ενωτικό, εξωστρεφή και θέλω να παίξω ένα ρόλο πολιτικό και κεντρομόλο στην διαδικασία που θα προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα και βεβαίως στην εκλογική μάχη και αν με τιμήσουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά λοιπόν είναι ένα σύνθημα που ενσωματώνει όλα αυτά και πολύ περισσότερα πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σημαίνει ότι ως ηγέτιδα δύναμη των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων πρέπει να βγει μπροστά με την αυτοπεποίθηση να ηγηθεί του δημοκρατικού προοδευτικού τόξου, ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, όχι ο Φαραντούρης, ο ένας, ο άλλος, όχι το εγώ μπροστά, το εμείς. Γιατί στο δημόσιο λόγο το τελευταίο διάστημα πράγματι έχει πρυτανεύσει μια λογική του εγώ και όχι του εμείς. Σε ένα κόμμα συλλογικό με θυσίες, με προσφορά, με συλλογικότητα, με συντροφικότητα αυτό το εγώ ξέρετε όχι μόνο χτυπάει άσχημα αλλά στην πραγματικότητα δεν γίνεται να έχει κανένα μέλλον για μία συλλογική προσπάθεια».

«Πρέπει να ενώσουμε τα εγώ μας και να τα κάνουμε εμείς και για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά ως συλλογική δράση και όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά ως ηγέτιδα δύναμη που θα ηγηθεί τον προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων ενδεχομένως και εκλογικά, ανοίγοντας μία αγκαλιά σε όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες, σε όσους δυσανασχετούν στις πολιτικές Μητσοτάκη, στην πολιτική της ακρίβειας, της διολίσθησης, της εγκατάλειψης της περιφέρειας, του νεποτισμού και του υδροκέφαλου κράτους των Αθηνών, όλες αυτές τις λογικές που συνιστούν μία διολίσθηση σε βασικά εργασιακά κεκτημένα, ένα πισωγύρισμα σε αρχές που έχουμε στην Ελλάδα βαθιά εμπεδωμένες».

«Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε πάρα το γεγονός ότι πράγματι για πολύ μεγάλο διάστημα κυριάρχησε το εγώ, κυριάρχησε η εσωστρέφεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την αυτοπεποίθηση που θα έπρεπε για ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναμένει να διαδραματίσει τον εναλλακτικό κυβερνητικό πόλο και αυτή είναι η αποστολή μας, όλων μας, όχι μόνο η δική μου αλλά όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να ηγηθούμε ενός κόμματος το οποίο θα πρέπει να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστικό και όχι ρόλο κομπάρσου».

«Εγώ ακριβώς θα ασχοληθώ μόνο με αυτά που ενώνουν και δεν διχάζουν και βεβαίως τα χιλιάδες μέλη και φίλοι μας όπως και τα όργανα μας όπως και οι νομαρχιακές μας έχουνε την δράση τους και την αυτοτέλειά τους μέσα στο συλλογικό υποκείμενο που λεγεται κόμμα. Δεν θα κρίνω εγώ την απόφαση ή βούληση των μελών ή κάποιων ανθρώπων για το ποιον θα στηρίξουν, μπορεί να συμφωνούμε μπορεί να διαφωνούμε η δική μου η θέση δεν είναι αντιπαραθετική, η δική μου η παρέμβαση δεν είναι διχαστική, η δική μου υποψηφιότητα δεν είναι οπαδική, η δική μου η δράση δεν είναι φανατική, η δική μου η πολιτική σταδιοδρομία δεν είναι οπουρτουνιστική, δόξα τω θεώ έχω δουλειά, 25 χρόνια καθηγητής πανεπιστημίου και δικηγόρος στην Ελλάδα και το εξωτερικό δεν αναζήτησα στην πολιτική καταξίωση κοινωνική ή δημοσιότητα ή οικονομική ανάδειξη. Πάντα με εκλογές και πάντα με σταυρό μπήκα μπροστά στα μεγάλα ζητήματα και ποτέ σε δοτές θέσεις ευθύνης, στην πολιτική προσέρχομαι όχι για να αντιπαρατεθώ προσωπικά με τον έναν ή με τον άλλον αλλά για να αφήσω ένα πολιτικό στίγμα. Έχω πολιτικές προτάσεις για το πώς πρέπει να φύγουμε από την ακρίβεια, για το πώς πρέπει να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, για το πώς πρέπει να μετασχηματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει μπροστά ως ο ηγέτης των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων και να ανοίξει αγκαλιά με αυτοπεποίθηση και όχι ηττοπάθεια και όχι να μιλάει για κεντροαριστερούς χυλούς και να δαιμονοποιούν χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν μία σοβαρή, στιβαρή προοδευτική δημοκρατική αντιπαράθεση σε πολιτικές οπισθοδρομικές και καταστροφικές για τον τόπο και την κοινωνία».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles