18.1 C
New York
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

«Στόχος μας είναι όλες οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στο Επιμελητήριο, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού»

Στόχος μας είναι να εκφράσουμε τις αγωνίες των επιχειρηματιών και να δώσουμε νέο νόημα στο ρόλο του Επιμελητηρίου επισημαίνει ο επιχειρηματίας της εστίασης και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννης Σαρρής. Ο κ. Σαρρής μίλησε στον Alpha Radio και ανέλυσε τους στόχους και τα προτάγματα της παράταξης του ενώ ανακοίνωσε πως στις 16 Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη μεγάλη παρουσίαση του συνδυασμού.

«Στις 16 Οκτωβρίου στις 18.30 στο Lucy θα γίνει η πρώτη μεγάλη παρουσίαση του συνδυασμού μας. Έχουμε μάθει στη ζωή μας να δουλεύουμε, στόχος μας είναι και όλων των υποψηφίων οι οποίοι μου κάνουν την τιμή να κατεβαίνουν μαζί μας, το πιο σημαντικό είναι να γίνει μια καινούργια προσπάθεια για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επαγγελματιών, να καταλάβουν πραγματικά τι είναι το Επιμελητήριο και ταυτόχρονα να υπάρχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά».

«Με τους επαγγελματίες που συζητάμε είναι φανερό ότι δεν έχουν αντιληφθεί το ρόλο του Επιμελητηρίου, ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που πιστεύουν, εμείς δεν μηδενίζουμε την προσπάθεια καμιάς διοίκησης, απλά θεωρούμε ότι ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι για εμάς τους επιχειρηματίες, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τους ανθρώπους που αγωνιούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Για παράδειγμα αυτό το οποίο θα έπρεπε να συμβαίνει άμεσα, χθες, όχι σήμερα, είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Όλες επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχουν άμεση πρόσβαση στο κομμάτι του Επιμελητηρίου και θα έπρεπε με οποιοδήποτε τρόπο να υπάρχει ενημέρωση και να στοχεύουν στις ίδιες τις επιχειρήσεις να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο Επιμελητήριο».

«Θα πρέπει να διεκδικήσουμε κίνητρα και απαλλαγές για τις επιχειρήσεις, συνεργασία με άλλα Επιμελητήρια, με άλλες με διεθνείς συνεργασίες, με διεθνείς οργανισμούς, είναι πάρα πολύ σημαντικά πράγματα γιατί θεωρούμε ότι η ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεων είμαστε εμείς. Θέσεις που πρέπει να γίνουν πραγματικότητα με διεκδικήσεις χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας οτιδήποτε άλλο».

«Στην εστίαση όλοι οι καταστηματάρχες κάνουν αγώνα, κάνουν αλλαγές ώστε να ανεβάσουν την ποιότητα και των καταστημάτων και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους. Είναι μία προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια και θεωρούμε ότι θα μπορούσε να συμβάλλει και το Επιμελητήριο σε αυτό το κομμάτι φυσικά ώστε να μπορέσει να υπάρχει και μία ταυτότητα, είναι πολύ σημαντικό η Καβάλα να έχει σε ολη την χώρα μια ταυτότητα, ότι όταν θα πάμε εκεί θα δοκιμάσουμε αυτό. Το να αποκτήσει η Καβάλα ένα brand name στη γευσιγνωσία είναι από τα στάνταρτ που έχουμε θέσει, όπως επίσης στο εκθεσιακό κέντρο θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο ως food festival, ώστε να έρθουν να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές γεύσεις της Καβάλας. Η Καβάλα έχει επιχειρηματίες που αγαπάνε πραγματικά αυτό που κάνουν, θέλει εξωστρέφεια, θέλει πολύ μεγάλη βοήθεια και θα πρέπει να γίνει και μεγάλη παρότρυνση να διεκδικήσουμε κίνητρα κρατικά γιατί η επιχειρηματικότητα πλήττεται πολύ».

«Οι επιχειρηματίες θέλουν να κάνω αλλαγές αλλά όταν δεν μπορούν είτε με προγράμματα, είτε με παρεμβάσεις είτε με κάποια δάνεια ίσως να μπορέσουν να έχουν άμεση πρόσβαση, το πρόβλημα που δημιουργείται με την ρευστότητα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Βγήκαμε από μια υγειονομική κρίση, οικονομική κρίση, τα καταστήματα της εστίασης έχουν χτυπηθεί απανωτά πολύ. Μία προταιρεότητα μας είναι να βοηθήσουμε τις νέες επιχειρήσεις, δε γίνεται να θέλει ένας νέος 27-28 ετών να κάνει κάτι και να μη του δίνεται η δυνατότητα είτε με τραπεζικό δανεισμό είτε με κάποια κίνητρα. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να επιμείνουμε πολύ, είναι λυπηρό πολλοί νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό, να θέλουν να επενδύσουν στην Καβάλα και να μην έχουν την δυνατότητα αυτή.

Στις 16 Οκτωβρίου θα ανακοινώσουμε περίπου 80 άτομα είναι όλοι υποψήφιοι ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι όλοι άνθρωποι πραγματικά της καθημερινότητας, μπορεί να μην έχουμε εμείς κάποια άτομα γνωστά, αλλά είναι όλοι άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά προσπαθούν, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που μπορούν να αντιληφθούν το άγχος το οποίο ζει ένας επαγγελματίας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να εκφράσει ο καθένας τον κλάδος του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε ως επιμελητηριακός θεσμός».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles