19.8 C
New York
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου: Με νέο Δ.Σ. και δικαίωμα ψήφου στην ελληνική ομοσπονδία καρκίνου!

Νέο διοικητικό σύμβουλιο με νέα ισχυρότερη εκπροσώπηση και στο δευτεροβάθμιο όργανο των συλλόγων κατά του καρκίνου, την ΕΛΛΟΚ, διαθέτει πια ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας. Για τις λεπτομέρειες αλλά και τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο σύλλογος μίλησε η πρόεδρος Σταυρούλα Γκουλούση.

«Η σύσταση του διοικητικού συμβουλίου είναι πλέον όπως έπρεπε να είναι, με τα περισσότερα μέλη να είναι ασθενείς. Θα εξηγήσουμε γιατί έπρεπε να είναι έτσι, γιατί όταν ο κ. Φώτου, ο προηγούμενος πρόεδρος μας είχε εγγράψει τον σύλλογο μας στην ΕΛΛΟΚ δεν ήμασταν ισότιμα μέλη διότι για να μπορούμε να έχουμε την δυνατότητα ψήφου στη γενική συνέλευση, έπρεπε τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. μας να είναι ασθενείς. Στην αρχή δεν υπήρχαν καθόλου σχεδόν ασθενείς, στο νέο Δ.Σ. μας όμως από τα 7 μέλη του συμβουλίου, οι 5 είναι ασθενείς και έχουμε πλέον και δικαίωμα ψήφου στην ΕΛΛΟΚ. Η ΕΛΛΟΚ είναι η ελληνική ομοσπονδία καρκίνου, το δευτεροβάθμιο όργανο».

«Ήταν πολύ σημαντικό και βασικό γιατί πηγαίναμε, συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις, στα συνέδρια, στη γενική συνέλευση, αλλά δεν είχαμε δικαίωμα ψήφου. Αυτή τη στιγμή μας καλωσορίσανε και επίσημα, ότι πλέον μπορούμε και εμείς ισότιμα να μετέχουμε της γενικής συνέλευσης με την ψήφο μας. Βεβαίως είναι σημαντικό που στο νέο Δ.Σ. έχουμε δύο γιατρούς, αλλά τα νέα μέλη είναι όλοι νέοι άνθρωποι, αυτή είναι η ελπίδα, εμείς οι μεγαλύτερη θα αποχωρήσουμε πού θα αφήσουμε το σύλλογο; Δεν έπρεπε να είναι νέα άτομα τα οποία να συνεχίσουν αυτό το σύλλογο που στήθηκε με αγώνα όλα αυτά τα χρόνια, συμπληρώνουμε 20 χρόνια το 2025».

«Ήταν κάτι που το προσπαθήσαμε πολύ και το πετύχαμε, ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες επιτυχίες. Είναι πρώτο για εμάς η ογκολογική κλινική, ο κ. Γερόπουλος και ο κ. Τριανταφυλλίδης είναι τα δύο άτομα τα οποία δουλεύουν πάνω σε αυτό το θέμα. Επισκέφθηκε και ο νέος διοικητής της 4ης ΥΠΕ το νοσοκομείο, το συζήτησαν και μαζί του και νομίζω ότι το θέμα προχωράει γιατί οι νέοι διοικητές έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει υπογραφή για τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, αυτό που 12 χρόνια τώρα δεν είναι λίγα αυτά τα χρόνια που δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση αλλά μπορεί να γίνει μερική τροποποίηση για κάποιες κλινικές.

«Στο νέο Δ.Σ. μας αντιπρόεδρος είναι ο Αρχέλαος Γρανάς, γενική γραμματέας η Ασλανογλου Χρύσα, ειδική η Παπαδοπούλου Βούλα, ταμίας η κ. Παρασύρη, αναπληρώτρια ταμίας η κ. Λιάκα και μέλος η Ρεγγίνα Μακέδου και επιστημονικός σύμβουλος η κ. Μαλλιαρού. Τα αναπληρωματικά μας μέλη μας είναι η Κατερίνα Μαρκάκη, Η Χρύσα Σαρηβασιλείου και ο Χρόνης Δήμος. Όπως βλέπετε πολλά μέλη, αν βάλουμε και τους αναπληρωτές είναι συνολικά 7 τα μέλη που πάσχουν. Τα μέλη δείχνουν την δυναμικότητα τους, όταν αγωνίζεσαι όταν πραγματικά λες εγώ θα τον νικήσω τον καρκίνο και τον νικάς. Εάν ρίξεις κάτω το κεφάλι δεν μπορείς να πετύχεις τίποτε, αισιοδοξία, υπομονή, και επιμονή για να νικήσεις.

«Εμείς ήδη έχουμε στείλει το έγγραφο στον ιατρικό σύλλογο και περιμένουμε τα ονόματα των γυναικολόγων που θα πάρουν μέρος για τις μαστογραφίες και τον υπέρηχο, συνεχίζουμε όμως και θα κάνουμε και κάτι άλλο φέτος. Μέχρι τώρα μπορούσαμε να δώσουμε μαστογραφίες τουλάχιστον μέχρι 49 χρονών γιατί από 50 μέχρι 69 ετών δίνει το κράτος στο πρόγραμμα Γεννηματά. Η μαστογραφία είναι μία ελλειπής εξέταση και ανάλογα με τη σύσταση του μαστού, αν είναι μικρός ή πυκνός, δεν βγάζει ακριβή αποτελέσματα, εκεί που έχουμε τα αποτελέσματα είναι ο υπέρηχος. Για αυτό εμείς αποφασίσαμε στο πρώτο μας Δ.Σ. να δώσουμε υπέρηχο σε όλες τις γυναίκες και σε αυτές που μπορούν να κάνουν τη μαστογραφία δωρεάν αλλά εμείς λέμε για να είναι μία εξέταση ολοκληρωμένη, πρέπει να υπάρχει ο υπέρηχος. Να έρθουν και θα τους στείλουμε εμείς να κάνουνε την εξέταση. Περιμένουμε να έρθουν τα ονόματα των γιατρών και μετά με δελτίο τύπου θα ανακοινώσουμε ημερομηνίες. Το Νοέμβριο κάνουμε πάλι τεστ ΠΑΠ και κυτταρολογικό έλεγχο και προχωράμε αν βρεθεί κάτι στον κυτταρολογικό, πληρώνουμε και την επόμενη εξέταση. Μέσα στο Νοέμβριο έχουμε και κάτι ουσιαστικό, μέσα στην εβδομάδα υγείας που κάνει η περιφέρεια 11 με 17 Νοεμβρίου μας ανέθεσε να κάνουμε μία ημερίδα σχετικά με την ψυχολογική στήριξη των ασθενών και των φροντιστών. Θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου, θα πάρετε δελτίο τύπου με τις λεπτομέρειες, τους εισηγητές και όλα αυτά και την ονομάζουμε «δεν είσαι μόνος, είμαι πάντα δίπλα σου».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles