8.4 C
New York
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Buy now

«Το νοσοκομείο Δράμας βυθίζεται μετά την παραίτηση της διευθύντριας της παθολογικής»

Το νοσοκομειο Δράμας βυθίζεται, οι γιατροί υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους μετά τα «εντέλλεστε» της διοίκησης και ο υπουργός αναμένει την ευόδωση των προκηρύξεων του υπουργείου. Αυτά είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος για την ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τον Α. Νικολαΐδη για την κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας.

«Είναι αλήθεια ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί το κοινοβουλευτικό της έργο και το αντιπολιτευτικό της έργο, απλώς λόγω των εσωτερικών προβλημάτων μας ελάχιστα από αυτά που κάνουμε φτάνουν στη δημόσια σφαίρα και αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχουμε και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να κλείσουμε γρήγορα τις κομματικές εκκρεμότητες για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά για την οποία μας έστειλαν στην Βουλή. Εγώ έχω κάνει την ερώτηση γιατί το νοσοκομείο Δράμας βυθίζεται, δεν έχει προβλήματα λειτουργίας, η ερώτηση ξεκίνησε με αφορμή ένα έγγραφο του σωματείου των εργαζομένων το οποίο έλεγε ότι οι ελλείψεις του νοσοκομείου στις οργανικές θέσεις φτάνει το 50%. Δεν έχουμε πνευμονολόγους, δεν έχουμε ψυχιάτρους, υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα και υπάρχει μια γιατρός μία γιατρός, η διευθύντρια στην παθολογική κλινική με 52 κρεβάτια και όλα αυτά τα προβλήματα λοιπόν για τα οποία πρέπει να πιέσουμε τον υπουργό να βρεθεί λύση».

«Η συγκυρία όμως το έφερε έτσι και λόγω της εξουθένωσης που υπέστη η διευθύντρια της παθολογικής παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η διευθύντρια είχε να πάρει ρεπό και άδεια 3 χρόνια, αν το διανοείστε! Να ληφθεί υπόψη ότι πέρασε και την πανδημία του κόβιντ την προηγούμενη τριετία με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό το γεγονός της παραίτησης ώθησε την διοίκηση του νοσοκομείου σε μια ενέργεια αψυχολόγητη και ακατανόητη, έβγαλε την Παρασκευή μεσημέρι μία εντολή με την οποία εντέλλονται οι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων να εφημερεύσουν στα ΤΕΠ όχι σε περιστατικά της ειδικότητας τους, δηλαδή ο παθολόγος να πάει στα μαιευτικά, ο μαιευτήρας στο παθολογικό κτλ. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των γιατρών αφενός μεν διότι ως επιστήμονες αντιδρούν στο να παράσχουν υπηρεσίες σε αλλότριο αντικείμενο για το οποίο δεν εκπαιδεύτηκαν, θέλουν να περιφρουρήσουν και τον εαυτό τους και τον ασθενή και δεν είναι στρατιώτες να τους πει ο λοχαγός εντέλλεστε. Υπάρχει άλλη ιεραρχία στο ΕΣΥ. Παραιτήθηκαν οι 12 ειδικών γιατρών και αυτή παρέσυρε στην παραίτηση και των ειδικευομένων γιατί δεν εχει να νόημα να μένουν εκεί που δεν έχει ειδικό γιατρό, ποιος θα τον εκπαιδεύσει; Καταλαβαίνετε ότι το νοσοκομείο Δράμας βυθίζεται».

«Ο κ. υπουργός είπε στη Βουλή ότι αυτά που ήταν να κάνουμε, να το κηρύξουμε άγονο κτλ τα κάναμε και περιμένουμε την ευόδωση των προκηρύξεων. Η δική μου παρέμβαση στόχευε να δείξει ότι αυτή η κατάσταση του νοσοκομείου Δράμας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, η κυβέρνηση έχει την άποψη ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα φθηνότερα και καλύτερα, άρα περιορίζει τους πόρους από το δημόσιο σύστημα υγείας και αφήνει τους πολίτες να πληρώσουν εξ ιδίων την περίθαλψη τους. Αν δεν πληρώσει τους γιατρούς, αν δεν βάλει το χέρι στην τσέπη και δεν κάνει προκηρύξεις μαζικές για την πλήρωση των θέσεων δε πρόκειται να υπάρξει φως».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles