Το δόγμα για δεκαετίες ήταν η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρατάσσεται, τώρα η Ελλάς αποφασίζει και η Κύπρος αγνοείται!

0
268

Σε φοβερές αποκαλύψεις για το πως βλέπει η Ελλάδα την σχέση της με την Τουρκία και με την Κύπρο και τελικά ποια θα επέλεγε να… θυσιάσει έναντι της άλλης προχώρησε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ επικαλούμενη την βιογραφία του προέδρου Α                ναστασιάδη. Για τις αποκαλύψεις αυτές μίλησε στον Alpha Radio ο Μανώλης Κοττάκης κάνοντας λόγο για αλλοίωση του εθνικού δόγματος μας!

Οτιδήποτε θίγει το εθνικό συμφέρον είμαστε υποχρεωμένοι να το αποκαλύπτουμε

«Εγώ ο ίδιος μέσα από τη δημοσιογραφική μου πορεία όπως αυτή ξεκίνησε από τη Θράκη τη δεκαετία του 80, έχω δείξει ότι οτιδήποτε θίγει το εθνικό συμφέρον και οποιοδήποτε κόμμα είτε του ΣΥΡΙΖΑ χθες με τη συμφωνία των Πρεσπών, είτε σήμερα η Νέα Δημοκρατία στο κομμάτι που αποκάλυψε η ΕΣΤΙΑ για το Κυπριακό, είμαστε υποχρεωμένοι να το αποκαλύπτουμε γιατί η πατρίδα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από όλους εμάς ατομικά και δεν έχουμε το δικαίωμα όταν έχουμε ενημέρωση για τέτοιου είδους συμβάντα να τα αποκρύπτουμε από τον ελληνικό λαό. Τώρα το γεγονός ότι εμείς το δημοσιεύσαμε αλλά το σύνολο των μεγάλων συστημικών τηλεοπτικών σταθμών έκρυψαν αυτές τις αποκαλύψεις, δεν μας εντυπωσιάζει. Θα με εντυπωσίαζε αν το έκαναν μέγα θέμα γιατί γνωρίζουμε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, δεν θέλω να πω βαριές κουβέντες ούτε για το θέμα της ελευθερίας του τύπου ούτε για το θέμα του εθνικού συμφέροντος. Εμείς θα κάνουμε αυτό που ορίζει η συνείδηση μας, εάν το κόστος των αποκαλύψεων είτε για τον κ. Μητσοτάκη σήμερα, τον κ. Τσίπρα χθες είναι η απομόνωση και η μοναξιά τότε καλωσόρισες απομόνωση και μοναξιά, είναι απείρως προτιμότερη από το να εμφανιζόμαστε σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να μη λέμε την αλήθεια».

«…Να διακόψει η Κυπριακή Δημοκρατία τις γεωτρήσεις της για να εξευμενιστεί ο Ερντογάν»

«Μιλάμε για διαλόγους που έγιναν το 2019 και το 2020 μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του κ. Αναστασιάδη, σύμφωνα με τη διήγηση που έκανε ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον εκδότη Κωστή Χατζηκωστή για το βιβλίο του «Προεδρικά πορτρέτα» στην πρώτη περίπτωση ο Έλληνας πρωθυπουργός βολιδοσκόπησε τον Κύπριο πρόεδρο για να διακόψει η Κυπριακή Δημοκρατία τις γεωτρήσεις της που γίνονταν στο νότιο τμήμα του νησιού και μέσω των οποίων εξορύσσεται ορυκτός πλούτος και αυτό για να εξευμενιστεί ο Ερντογάν. Εικάζεται ότι αυτό υποστήριξε και ο Τούρκος πρόεδρος, δηλαδή να σταματήσουν οι γεωτρήσεις για να αρχίσει το παζάρι που θα επιδιωχθεί να γίνει και τώρα αυτό για την συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου και στο νότιο τμήμα της και στο βόρειο».

«Υπέρ ο Έλληνας πρωθυπουργός της κατασκευής ενός αγωγού που παρακάμπτει την Κύπρο και καταλήγει στην Τουρκία»

«Το δεύτερο είναι ότι φέρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με τη μαρτυρία Αναστασιάδη να του έχει πει ότι είναι υπέρ της κατασκευής ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα παρακάμπτει την Κύπρο και θα ξεκινά από τα παράλια χώρας της Μεσογείου και θα καταλήγει απέναντί στην Τουρκία και από εκεί με όδευση θα καταλήγει το φυσικό αέριο στην Βόρεια Ευρώπη. Ο Κύπριος πρόεδρος πολύ ενοχλημένος του είπε ότι με αυτή τη λογική θα μπορούσε να παρακάμψει και την Ελλάδα ο αγωγός αυτός. Σε κάθε περίπτωση όμως το γεγονός ότι η πρόταση ήταν η παράκαμψη του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ένα γεγονός προς αξιολόγηση. Εγώ δεν θα κάνω αξιολογικούς χαρακτηρισμούς και για το ένα γεγονός και για το άλλο, αυτό το οποίο κάνω από χθες και επιμένω είναι το εξής, η υπόθεση αυτή ξεπερνά τον εκλογικό κύκλο, δεν αποκαλύπτεται για να υποστεί βλάβη ο Μητσοτάκης στην εκλογική τροχιά, αν ο ελληνικός λαός τον εκλέξει πρωθυπουργό με γεια του με χαρά του. Αυτό που ανησυχεί εμένα πάρα πολύ διότι στο παιχνίδι συμμετέχει διά της σιωπής της και η αντιπολίτευση, είναι η αλλοίωση του εθνικού δόγματος. Στην Κύπρο ορίζεται το εύρος του Ελληνισμού, η Κύπρος είναι ένα δεύτερο κράτος, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε μία χώρα, ένας ελληνισμός, κοινή σημαία, κοινός εθνικός ύμνος, προχθές έκαναν παρέλαση για την 25η Μαρτίου, κοινή στάση τις περισσότερες φορές στα συμβούλια κορυφής, 2 ψήφοι, η Κύπρος μεγαλώνει και διευρύνει την εθνική μας ισχύ. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να χωρίσουμε τα τσανάκια μας με την Κύπρο, και κανένα δικαίωμα να αγνοούμε την Κύπρο. Το δόγμα μέχρι τώρα για δεκαετίες ήταν η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρατάσσεται. Αυτό το δόγμα τώρα πάει να γίνει ότι η Ελλάς αποφασίζει και ότι η Κύπρος αγνοείται! Λες και είμαστε δύο διαφορετικά κράτη με διαφορετική αντίληψη, που δεν είναι φιλικά κράτη το ένα προς το άλλο. Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός όταν εξωτερικεύεται και δυστυχώς ήρθαν οι αποκαλύψεις να επιβεβαιώσουν αμέσως όσα είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και αποκάλυψε η ΕΣΤΙΑ καθώς και η Κυπριακή Δημοκρατία διαμαρτυρήθηκε δημοσίως για το γεγονός ότι δεν ερωτήθηκε την επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης να προτείνει για τη γενική γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού την Τουρκία. Θυμίζω ότι με βάση το πρωτόκολλο της Άγκυρας η Τουρκία έχει απαγορεύσει στα Κυπριακά πλοία να πιάνουν τουρκικά λιμάνια, διότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Όταν η Ελλάδα κάνει μια τέτοια κίνηση χωρίς να ρωτήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην πραγματικότητα σπάει ντε φάκτο το μέτωπο».

Δεν οδηγεί πουθενά η πορεία της εθνικής αναισθησίας

«Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας ταρακουνάει είναι ότι δεν είναι δυνατόν να είμαστε ενας λαός, να πηγαίνω στην Κύπρο που πήγα τον Ιανουάριο και να περπατάω στη νεκρή ζώνη στο χωριό Αθηένου, το χωριό του νέου αρχιεπισκόπου του Γεώργιου να βλέπω τα τουρκικά φυλάκια απέναντι και να συζητάμε εμείς πως θα τα βρούμε με την Τουρκία με σκοπό να ρίξουμε τους αδελφούς μας Κυπρίους. Μου είναι αδιανόητο αυτό ως αντίληψη και αν μετέχει η κυβέρνηση και αν μετέχει και η αντιπολίτευση που σιωπά, εμείς δεν πρόκειται να σιωπήσουμε σε αυτό. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκτιμά ότι η Κύπρος δεν είναι στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Κύπρος είναι μία δεύτερη Ελλάς. Αν λοιπόν αυτό δεν μπορούμε να το ενσωματώσουμε, να το ισχυροποιήσουμε και μέσα στον μιθριδατισμό που μας διακατέχει πούμε ότι όλα δικαιολογούνται, οι υποκλοπές δικαιολογούνται, το να αφήσουμε την Κύπρο στην άκρη δικαιολογείται, το να περάσει το τρένο και η απώλεια των 57 δικαιολογείται, δεν οδηγεί πουθενά η πορεία της εθνικής αναισθησίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ