6.6 C
New York
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Buy now

«Η Ρωσία δεν πολεμά για να κατακτήσει την Ουκρανία αλλά για την ύπαρξη της»

Η Ρωσία δεν πολεμά για να κατακτήσει την Ουκρανία αλλά για λόγους υπαρξιακούς, αφού το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχει παρατάξει στα σύνορα της πυραύλους υποστήριξε ο δημοσιογράφος από την Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος. Σχολιάζοντας το χτύπημα στο Μπριάνσκ έκανε λόγο για βιομηχανία προπαγάνδας από την δύση ενώ συμπλήρωσε πως «αυτό που δε μπορεί να αποδεχτεί πολιτική ελίτ στη δύση είναι ότι δεν μπορεί με τα όπλα να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία» εξηγώντας πως η Ρωσία συζητά ειρηνευτική λύση μόνο βάση των δεδομένων επί του πεδίου.

«Μου έχουν πει γιατί λέω πράγματα που δεν τα ακούνε και που όλοι οι άλλοι λένε τα αντίθετα στο θέμα της ουκρανίας. Τα δύο τελευταία χρόνια έχω έρθει σε σύγκρουση με πάρα πολύ κόσμο, δεν είναι όλοι οι άλλοι, υπάρχουν δύο πλευρές, υπάρχει μία πλευρά και υπάρχει η άλλη πλευρά, η οποία βγαίνει προς τα έξω όπως η λερναία ύδρα και θέλει να δείξει ότι είναι πάρα πολλά τα μέσα ενημέρωσης που ενημερώνουν ενώ ουσιαστικά η πηγή τους είναι μία. Δεν έχει σημασία να διαβάσεις το bloomberg, να διαβάζεις το cnn, να διαβάζεις το bbc ή τη washington post και τα λοιπά, η ίδια πηγή είναι. Αυτό που έγινε χθες και τα ΜΜΕ αυτά τα παρουσίασαν ως παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος σήμερα τα ίδια αυτά τα μέσα το έχουν μετατρέψει ότι κάτω από ένα τραπέζι ο Πούτιν με τον Τραμπ τα βρήκαν κτλ. Δεν είναι θέμα να στηρίζει κάποιος τη μία ή την άλλη πλευρά, είναι θέμα να δέχεται τι λένε οι πλευρές και να κρατάει για τον εαυτό του τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αναλύει και να βγάζει συμπεράσματα».

«Ούτε το χθεσινό ισχύει διότι χθες αυτό που έγινε είναι ότι χτύπησαν με έναν αμερικανικό πύραυλο μία περιοχή στη Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία, το Μπριάνσκ. Ο πύραυλος ήταν ATACMS και όπως ξέρουμε είχε προηγηθεί αυτή η βομβαρδιστική θα έλεγε κανείς προπαγανδιστική μηχανή ότι αν θα φέρει το χτύπημα με την άδεια των ΗΠΑ στα ενδότερα της Ρωσίας, θα φέρει πυρηνική απάντηση από τη Ρωσία. Να διευκρινίσουμε ένα απλό πράγμα, ATACMS διαθέτουν οι Ουκρανοί εδώ και 1,5 χρόνο, ATACMS έχουν ρίξει οι Ουκρανοί σε διάφορα σημεία της Ρωσίας όπως είναι η Κριμαία, όπως είναι περιοχές που άπτονται της εμπόλεμης ζώνης και τι ζημιά έκαναν ειπώθηκαν ξανά. ATACMS όμως είναι διάφοροι τύποι πυραύλων που για να πάει στα ενδότερα της Ρωσίας όπως λένε δεν είναι αυτός ο πύραυλος εδάφους – εδάφους, είναι ο πύραυλος αέρος – εδάφους, δηλαδή θέλει μεταφορικό μέσο εναέριο που να τον πάει μέχρι κάποιο σημείο ας πούμε στην παραμεθόριο και από εκεί να τον εξαπολύσει και αυτός να κάνει μία διαδρομή 400-500 χλμ για να προσεγγίσει μέχρι τη Μόσχα για παράδειγμα. Έριξαν ATACMS αλλά εδάφους – εδάφους σε μία περιοχή που απέχει 50 – 60 km από τα σύνορα».

«Πράγματι έγινε η υπογραφή του Πούτιν στο επικαιροποιημένο σχέδιο για τα πυρηνικά και την δειχνανε εδώ τα ρωσικά κανάλια λέγοντας ότι αν υπάρξει κίνδυνος θα υπάρξει και απάντηση. Εκείνοι οι οποίοι όμως εχουν κάνει επιστήμη την τακτική να εκνευρίζουν την αρκούδα, «σπρώχνοντας» την ή βάζοντας της «τρικλοποδιά» και ενώ για καιρό δεν αντιδρούσε, επειδή συνειδητοποίησαν πως θα αντιδράσει, βγάζουν από το μανίκι το άλλο σενάριο ότι τα βρίσκουν σήμερα αύριο με τις ΗΠΑ. Ούτε αυτό ισχύει, το έχει πει ο Λαβρόφ κορυφαίος διπλωμάτης, ο οποίος λέει δεν υπάρχει θαυματουργό όπλο στη δύση που να μπορεί να αλλάξει τον ρου των εξελίξεων, δηλαδή την πορεία των εξελίξεων και η πορεία αυτή δεν είναι υπέρ της δύσης αλλά υπέρ του ρωσικού στρατού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πως μπορούμε να πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση; Μπορούμε όταν θα καταλάβει η πολιτική ελίτ στις ΗΠΑ και στην δύση, του αγλλοσαξωνικού τόξου ότι τα εθνικά συμφέροντα κάθε χώρας και συγκεκριμένα μιλάμε για τα δικά μας συμφέροντα, θα πρέπει και μπορούμε να τα υπερασπιστούμε και το έχουμε αποδείξει αυτό στα πεδία των μαχών. Με αυτή την έννοια η πολιτική ελίτ θα πρέπει να καταλάβει ότι για να πάμε σε συζήτηση πρέπει να ληφθούν υπόψη οι νέες πραγματικότητες και μιλάνε για αυτό και ο Πούτιν και ο Λαβρόφ πως δεν μπορεί να μιλήσουμε χωρίς να πάρουμε υπόψη επί του εδάφους, την κατάσταση επί του εδάφους».

«Ο εκπρόθεσμος πρόεδρος της Ουκρανίας ο Ζελένσκι -το τονίζω αυτό γιατί έχει σημασία για τις επόμενες μέρες, έχει πάψει με βάση το σύνταγμα της Ουκρανίας να είναι πρόεδρος από τις 17 Μαΐου του 2024- και ενώ όλοι κόπτονται για τη δημοκρατία, κανένας όμως στη δύση δεν είπε γιατί δεν γίνονται εκλογές όχι λόγω του πολέμου, το σύνταγμα επιτρέπει εκλογές και εν μέσω πολέμου. Η πρόταση ειρήνευσης που κάνει το Κίεβο είναι να φύγει η Ρωσία και να μείνει η Ουκρανία στα σύνορα το 1992, να φύγει δηλαδή και από την Κριμαία και από το Ντομπάς και από τη Χερσόνα και το Ζαπαρόζιε, όπου σε αυτές τις περιοχές έχουν γίνει δημοψηφίσματα το Δεκέμβριο του 2022 και οι ντόπιοι πληθυσμοί ψήφισαν στο να περάσουν στη σύνθεση της Ρωσικής ομοσπονδίας. Αυτό θα κάνει σύντομα η Ρωσία, το λεω σαν ειδηση, και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας όπως είναι το Χάρκοβο, και η περιοχή του Τσερνίκοφ από πάνω στα σύνορα με την Λευκορωσία. Είναι περιοχές καθαρά ρωσικής προέλευσης με την διαδικασία των δημοψηφισμάτων, εκεί που ο ρωσικός στρατός έχει απελευθερώσει όπως λένε εδώ αυτές τις περιοχές ή τμήματα αυτών των περιοχών και μετά θα περάσουν σε δημοψηφίσματα προκειμένου ο ντόπιος πληθυσμός να αποφασίσει τι θέλει. Όταν όμως βλέπουμε τη μία πλευρά που είναι από πολλά κεφάλια της λερναίας ύδρας, το bloomberg, cnn, new york times, wall street journal και αυτά τα οποία τα χρησιμοποιώ και εγώ κάθε μέρα, όλα αυτά είναι μια άποψη που μιλάνε μόνο για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τίποτα περισσότερο. Δεν είναι έτσι η εικόνα. Τα δύο σχέδια ειρήνης, το ένα είναι η πρόταση που κάνει η Ρωσία στη βάση των εξελίξεων επί του εδάφους, και το δεύτερο είναι αυτά τα οποία κάνει ο Ζελένσκι που μιλάει για μία φόρμουλα ειρήνης, τώρα την έχει αλλάξει λέει κάποιες άλλες λέξεις, η οποία είναι να γυρίσει η κατάσταση στα σύνορα του 1992 πράγμα το οποίο δεν γίνεται βρε αδερφέ, τελείωσε αυτό το θέμα από το 2014 και μετά και από το 2022. Η Ρωσία δεν πολεμά για να κατακτήσει την Ουκρανία, η Ρωσία πολεμά για λόγους υπαρξιακούς γιατί θέλει όπως θα έκανε και η Αμερική αν η Ρωσία που δεν μπορεί να το φανταστεί ποτέ κανένας αυτό πήγαινε να στήσει πυραύλους δικούς της ας πούμε στο Μεξικό για παράδειγμα ή και στην Κούβα που είναι παρακάτω και δεν έχει σύνορα με τις ΗΠΑ ή στον Καναδά. Αυτό που δε μπορεί να αποδεχτεί πολιτική ελίτ στη δύση είναι ότι δεν μπορεί με τα όπλα να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles