2.4 C
New York
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024

Buy now

«Προϊόντα μπήκαν στη μόνιμη μείωση τιμής με 72 λεπτά και φτάσανε το 1ευρώ και μετά γύρισαν στα 82 και μας λένε ότι είναι μείωση!»

Για μία ασύδοτη αγορά όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει κάνει λόγο ο Απόστολος Ραυτόπουλος Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, απαντώντας στον υπουργείο Ανάπτυξης που διαφημίζει πως εκατοντάδες προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν μειώσεις τιμών έως 24%! Ο κ. Ραυτόπουλος ανέλυσε τις πρακτικές των εταιριών και των σούπερ μάρκετ, μίλησε για αυξήσεις και όχι μειώσεις στην πλειονότητα των προϊόντων και για την επιχείρηση εξαπάτησης των καταναλωτών.

«Για μειώσεις τιμών μιλάει ο υπουργός Ανάπτυξης, εμείς άλλα βλέπουμε, βλέπουμε ότι πριν μπούνε στη μόνιμη μείωση έχουν αυξήσει κατά πολύ την τιμή του και μετά μπαίνουν στην μείωση με δήθεν εκπτώσεις ή κατά την περίοδο που είναι μέσα στη μόνιμη μείωση τιμής αυξάνονται και μία και δύο και τρεις φορές. Για παράδειγμα μακαρόνια τα οποία μπήκαν στη μόνιμη μείωση τιμής με 72 λεπτά στη συνέχεια πήγαν 77 λεπτά, 82 λεπτά και στο τέλος ένα ευρώ και μετά γύρισαν στα 82 και μας λένε ότι είναι μείωση! Πριν μπουν στη μείωση ήταν 72 λεπτά και μας λένε μείωση που είναι στα 82! Η μαιμού όταν τρώει την μπανάνα την φλούδα την πετάει, εδώ νομίζουν ότι θα την καταπιούμε αμάσητη! Αυξάνουν, ούτε καν κρατάνε σταθερή την τιμή στα προϊόντα που λένε, δεν μας λένε ποιοι είναι οι κωδικοί τους, μας λένε κατεψυγμένα λαχανικά, ποιοι είναι οι κωδικοί τους; Ποιοι είναι οι κωδικοί τους να δούμε είναι στη μόνιμη μείωση; Τα παίρνουμε όντως φθηνότερα από ότι πριν; Γιατί δε τα λένε, γιατί δε λένε την τιμή στην ημερομηνία αναφοράς προιόντος, δηλαδή όταν έγινε η μόνιμη μείωση τιμής 5% είχε πει ο Σκρέκας ξεκινά από 1η Νοεμβρίου η οποία η τιμή αναφοράς των προιόντων είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει για 6 μήνες. Τούτοι εδώ μας είπανε ότι αυτό ξεκινά από τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει 2 μήνες, δηλαδή Οκτώβριο 14 του μηνός και τελειώνει 14 Δεκεμβρίου. Τώρα 4 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν κάποια προϊόντα, ποιος θα θυμάται πόσο θα διαρκέσουν αυτά τα προϊόντα;

«Έπρεπε να μας πουν ποια ήταν η τιμή αναφοράς των προϊόντων, που ήταν η τιμή και μειώθηκε ή δεν μειώθηκε; Είναι άλλο ένα τέχνασμα, η κυβέρνηση έχει πάρει μέχρι σήμερα 28 μέτρα προκειμένου να περιορίσει την ακρίβεια και να πατάξει την αισχροκέρδεια, αλλά εδώ δε τήρησαν το 5% στο ταμπελάκι επί υπουργείας κ. Σκρέκα, θα τηρήσουν τώρα οι ίδιοι την πρωτοβουλία την ιδιωτική και εθελοντική τη δική τους; Πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι οποίοι ανέβασαν στο θεό τις τιμές στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης θα έρθουν τώρα να μας κάνουν μειώσεις; Η ένωση των σούπερ μάρκετ μίλησε για 0.75%, από το 0.75% μέχρι το 24% όπως είπανε για ένα κωδικό που είναι σε ένα προϊόν που είναι το χαρτί ρολό κουζίνας, που είναι αυτή η μείωση του 24% όταν είναι 0.75% όπως λέει η ένωση σούπερ μάρκετ;».

«Την ακρίβεια θα την χτυπούσαν δύο πράγματα, το ένα είναι οι έλεγχοι και το άλλο είναι η ελεύθερη αγορά. Ούτε ελεγχοι υπάρχουνε, ούτε ελεύθερη αγορά υπάρχει, έχουμε ασύδοτη αγορά όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει. Μας μιλάνε για το πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους, από το 2021. Βρήκανε παραθυράκι οι εταιρίες και τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να ξεπεράσουνε αυτό το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους; Το παραθυράκι το ξέρει και η κυβέρνηση, δημιουργήσανε ΙΚΕ, νέες εμπορικές επιχειρήσεις και είναι αυτό που λέμε Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει. Οι θυγατρικές τους εταιρείες αγοράζουν από τις βιομηχανίες και τους παραγωγούς τα προϊόντα, στη συνέχεια τα πουλάνε στις δικές τους βιομηχανίες και μεταποιητικές μονάδες, στη συνέχεια τα πουλάνε τους διανέμπορους στους εαυτούς τους δηλαδή και στη συνέχεια τα πουλάνε σε εμάς. Ένα προϊόν που έχει περιθώριο κέρδους 20%, πάει 20% στον πρώτο, στον δεύτερο, στον τρίτο και 20% σε εμάς πάει 80%, έτσι ξεπεράσανε το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους».

«Για το ποιοι θα είναι οι έλεγχοι στην αγορά, ξεφεύγει από τα όρια του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο ΕΦΕΤ ο ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων, είναι ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και πολλοί φορείς που εμπλέκονται στα τρόφιμα, άλλος φορέας είναι για τρόφιμα όπως μακαρόνια, σουσάμια κτλ και άλλος φορέας είναι για τα κρέατα – γάλατα, όπου για τα κρέατα γάλατα είναι ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και για τα στερεά είναι ο ΕΦΕΤ».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles