Αφού η ΔΕΥΑΚ πάσχει από κάποιες… αρρυθμίες όπως τις χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καβάλας ίσως χρειάζεται έναν αρρυθμιολόγο που συχνά χρησιμοποιεί τις μεθόδους του σοκ με απινιδωτή υπογράμμισε με νόημα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας Ξενοφών Κροκίδης για τα όσα συμβαίνουν στην ΔΕΥΑΚ και γιατί η παράταξη που συμμετέχει θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα μίλησε για την εκλογή του ως πρόεδρο στην ιατρική εταιρία Καβάλας και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, για την διαχείριση της περιουσίας της και τον κοινωνικό της ρόλο.
«Η υπόθεση των ελλειμμάτων της ΔΕΥΑΚ είναι στην δικαιοσύνη αλλά δεν είναι στα άλλα όργανα στα οποία θα προσφύγουμε που είναι η αποκεντρωμένη, η περιφέρεια, σε όλους αυτούς που πρέπει να έχουν γνώση αυτών των οποίων έγιναν γνωστά, αφού όπως είπε και ο δήμαρχος στις παρεμβάσεις του ότι το έλλειμμα του 2021 δεν το γνώριζε. Εγώ δεν μηδενίζω κανέναν σε καμία περίπτωση, σε αυτά που ακούστηκαν δεν συμμετείχα, αλλά κατέγραψα υπερβολές, όπως ότι η ΔΕΥΑΚ είναι διαμάντι και ο δήμαρχος είπε ότι δεν είναι κανένα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτά που έγιναν από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αλλά είναι απλώς μία αρρυθμία στη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ! Αρρυθμιολόγο χρειαζόμαστε δηλαδή, οι αρρυθμιολόγοι ένα από αυτά που κάνουν είναι και το σοκ, να δώσουν ρεύμα με απινιδωτή για να σοκάρουν! Μήπως και η ΔΕΥΑΚ χρειάζεται ένα σοκ; Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως γιατί με το που ανέλαβε ανέβασε 2.5 πάνω την αμοιβή του; Τόσο περισσότερο κοστολογεί τον κόπο και την εθελοντική συμμετοχή του στα κοινά; Δεν απάντησε. Προχθές οι εργαζόμενοι κόψανε την πίτα τους στην ΔΕΥΑΚ και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δεν ήτανε παρών, ακόμα και αυτό κάτι σημαίνει. Χρειάζεται ένα σοκ η ΔΕΥΑΚ».
«Δεν μας καλύπτουν οι απαντήσεις της διοίκησης, νομίζω ότι ένα δύο άτομα είναι αυτά τα οποία είναι υπό έρευνα και μάλιστα κάτι που δεν απαντήθηκε είναι, όταν κάποιος είναι υπό έρευνα αυτός παραμένει στη θέση του; Γιατί ο κ. Εριφυλλίδης ανέφερε το όνομα μιας εργαζόμενης που όταν διαμαρτυρήθηκε για ότι το ταμείο της έχει πρόβλημα μετακινήθηκε και μάλιστα με απόφαση του προέδρου ΔΕΥΑΚ. Αν πάμε τώρα σε συγγενικές σχέσεις και εξαρτήσεις με νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους, δημάρχους κτλ θα πάμε μακριά. Εμείς δε θέλουμε να κλείσει η ΔΕΥΑΚ που 40 χρόνια τώρα προσφέρει έργο, κάποιοι γιατροί που τα πιάνουν δε σημαίνει ότι δε προσφέρουν έργο, κάνουν όμως και παραβατικές συμπεριφορές, έτσι μπορεί να συμβαίνει και στην ΔΕΥΑΚ, απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες της αλλά αυτό δεν αποκλείει να συμβαίνουν τα πλείστα όσα.
«Στην ιατρική εταιρεία όπου εκλέχθηκα πρόεδρος είναι 3 χρόνια η θητεία, το Δ.Σ. είναι κατά τα 3/5 αλλαγμένο, εισήλθε ο Αρχέλαος Γρανάς, ο Θόδωρος Παυλίδης γνωστός γενικός γιατρός στην πόλη μας και τα τρία άλλα μπαίνει η κ. Μπουσμουκίλια και ο γυναικολόγος ο Σάββας Αποστολίδης και ο ομιλών. Είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνεται το Δ.Σ. και σε πρόσωπα, εγώ έχω φτιάξει τις περασμένες μέρες ένα master plan τι πρέπει να κάνουμε σε όλους τους τομείς και ξεκινάω από το κοινωνικό έργο και προσπαθώ να πείσω τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και την τοπική κοινωνία, γιατί όλοι περιμένουν να μιλήσω για το Σανατόριο. Αλλά εμείς είμαστε μια ιδιαίτερη εταιρία καθώς έχουμε περιουσιακά στοιχεία και προσφέρουμε κοινωνικό έργο όπως με τον παιδικό σταθμό όπου αυτή τη στιγμή 22 παιδάκια, πολυπολιτισμικά, προσφέρουμε εκεί φροντίδα από 2.5 έως 4 χρονών, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτό που προσφέρει το προσωπικό στον Αμυγδαλεώνα».
«Το ενδιαφέρον μας είναι και στους ηλικιωμένους, σε δύο από τα γηροκομεία της πόλης μας συνεργαζόμαστε με τον Σεβασμιότατο στο Προκόπειο αλλά και στην Αγία Ανθούσας στη Χρυσούπολη, είμαστε στο διοικητικό συμβούλιο, συμμετέχουμε εκεί και έχουμε λόγο στα πάντα, στα οικονομικά και τα διοικητικά άρα και αυτό είναι μία άλλη μέριμνα για την τρίτη ηλικία. Όσοι περνάτε από εκεί πηγαίνοντας για την Δράμα βλέπετε ότι εκείνο το κτιριακό συγκρότημα δεν είναι σε καλή κατάσταση, μία μέριμνα πρωταρχική θα είναι η ανακαίνιση του. Μένει βέβαια να βάλουμε υπογραφές με το δήμαρχο Καβάλας για την παραχώρηση για μια εικοσαετία της αίθουσας συνεδρίων χωρητικότητας 255 ατόμων, θα την παραχωρήσουμε στο δήμο να την χρησιμοποιεί ακόμη και για εμπορική χρήση ή συνέδρια και εκδηλώσεις.
«Για το Σανατόριο το κυρίαρχο συγκρότημα αριστερά πρέπει να αξιοποιηθεί για κοινωφελείς λειτουργίες, σύμφωνα με την αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου πόλης, μία λειτουργία που να υπακούει είτε στην κοινωνική πρόνοια, είτε στην εκπαίδευση, είτε σε πολιτιστικές εγκαταστάσεις, είτε στην περίθαλψη. Πρέπει να συνεργαστούμε με κάποιον ειδικό για να εκμεταλλευτούμε εμείς και η Καβάλα το Σανατόριο. Το πρώην ορθοπεδικό κάτω από τις ίδιες συνθήκες γίνεται τώρα η ανακαίνιση του από τον κ. Χρυσανίδη, γίνεται έλεγχος στατικότητας εκεί και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Η εκμετάλλευση και αυτού πρέπει να υπακούει σε κοινωφελείς λειτουργίες».