Το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας είναι τόσο οξύ που απειλεί με ιστορική εξαφάνιση τον ελληνισμό και θα οδηγήσει σε «μετακίνηση πληθυσμού», της Τουρκίας προς την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου επισημαίνει ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς σε συνέντευξη του στη «ΝΕ». Ο ίδιος ανέλυσε το ζήτημα τόσο με τα αριθμητικά δεδομένα όσο και με εθνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά αναδεικνύοντας τον κίνδυνο μετατροπής της Ελλάδας σε τουρκικό προτεκτοράτο από την ακραία συρρίκνωση και γήρανση του πληθυσμού της!
«Έχω αρκετά χρόνια θα έλεγα όταν θεωρούνταν ότι είναι πολύ ντεμοντέ να μιλάει κανείς και μιλούσα για το δημογραφικό ως τη μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Στο παρελθόν είχαμε περάσει περιόδους που δεν είχαμε καν κράτος, όμως οι γιαγιάδες μας γεννούσανε καμιά δεκαριά παιδιά, έφευγαν 5 έξω, έμεναν 5 μέσα και έτσι υπήρχε ένα στιβαρό έθνος το οποίο μπορούσε να ξεπεράσει τη δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Όταν ήμουν νέος ο μέσος όρος ηλικίας στην Ελλάδα ήταν 29 χρόνια, σήμερα είναι 46 και κάθε χρόνο προστίθεται ένα! Πέρσι και πρόπερσι οι θάνατοι ήταν διπλάσιοι από τις γεννήσεις. Αυτό όταν το μεταφέρουμε σε περιοχές στρατηγικής σημασίας όπως η Θράκη ή η Ήπειρος που έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα, απειλείται κυριολεκτικά με ιστορική εξαφάνιση η Ελλάδα γιατί προβλέπουν ότι το 2050 με τη σημερινή δημογραφική κατάσταση θα είμαστε γύρω στα 8,5 εκατομμύρια. Μειωνόμαστε, τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει 400.000 πληθυσμό».
«Υπάρχουν περιοχές που είναι πολύ χειρότερα, κάπως οι πόλεις επιβιώνουν σε ένα βαθμό γιατί φεύγει ο κόσμος από την περιφέρεια αλλά αδειάζει εντελώς η επαρχία, το ίδιο συμβαίνει στη Θράκη με την Αλεξανδρούπολη. Η Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια έχει μια πληθυσμιακή αύξηση ενώ ο Έβρος ολόκληρος αδειάζει και ερημοποιείται. Αν δεν βγουν όλα τα κόμματα να κάνουν προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για αυτό το θέμα, δηλαδή το δημογραφικό και τις τεράστιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, γιατί εκεί που φτάσαμε τώρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη η αντιμετώπιση γιατί όταν έχετε ήδη γερασμένο πληθυσμό, αυτομάτως μειώνονται οι γεννήσεις προοδευτικά. Ελπίζω να μη φτάσουμε εμείς εκεί, υπολόγιζε η σουηδική ακαδημία επιστημών που είχε κάνει μία έρευνα ότι το 2100 εάν συνεχίζουμε με αυτούς τους ρυθμούς θα είμαστε γύρω στα 2 με 3 εκατομμύρια! Τότε ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι 55-60 χρόνια, θα είναι ένας πληθυσμός γερασμένος που θα τείνει σε εξαφάνιση».
«Για πρώτη φορά στην ιστορία μας ο ελληνισμός απειλείται με εξαφάνιση» όλο και πιο πολύ για πρώτη φορά στην ιστορία μας όχι από περιπέτειες πολιτικές, όχι από γεωπολιτικές αλλαγές αλλά από το δημογραφικό πρόβλημα. Πάνω σε αυτό δε κάνουν τίποτα οι πολιτικοί, η κυβέρνηση κάνει ελάχιστα πράγματα πολύ μικρά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και βέβαια άρχισε να κάνει μερικά τα τελευταία χρόνια αλλά τα οποία είναι ασπιρίνη κάτω από πίεση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δε σηκώνουν το θέμα, ειδικά τα λεγόμενα προοδευτικά κόμματα δε το σηκώνουν καθόλου, μερικοί μάλιστα το θεωρούν ότι είναι αντιδραστικό να μιλάμε για αυτό το θέμα με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε μια έλλειψη συνείδησης στο κοινωνικό σώμα για την ανάγκη μέτρων τα οποία πρέπει να πάρουμε.
«Εγώ δεν είμαι φίλος του κράτους του Ισραήλ αλλά εκεί έχουν κατά μέσο όρο 3 παιδιά οι οικογένειες, τον κίνδυνο εξαφάνισης αυτοί τον ζήσανε με το Ολοκαύτωμα κτλ. Έχουν μία θέληση επιβίωσης, φυσικά και εις βάρος ενός άλλου λαού που και εκείνος γεννάει πάνω από 3 παιδιά ανά οικογένεια και έτσι δε μπορεί να τους εξαφανίσει. Το αναφέρω ως παράδειγμα μιας χώρας που έχει μια πολύ ισχυρή δημογραφική πολιτική. Αν δείτε σε χώρες της Σκανδιναβίας και αλλού υπάρχουν μέτρα πολλαπλάσια, όπως και στην Ουγγαρία που ο Όρμπαν αυτό το θέμα το έχει μεταβάλει σε κεντρικό σημείο της πολιτικής του και δίνει πάρα πολύ υψηλές και επιδόματα και κίνητρα σε όλους τους Ούγγρους».
«Είναι δυνατόν στην Ελλάδα που περάσαμε μνημόνια και κρίσεις, αν δεν ξυπνήσουμε τώρα θα ξυπνήσουμε ανίκανοι να κάνουμε οτιδήποτε γιατί πρώτα-πρώτα ένα γερασμένο έθνος δεν μπορεί και να αντισταθεί. Όταν έχουμε μια Τουρκία δίπλα με 90 εκατομμύρια και με μέσο όρο ηλικίας τα 29 χρόνια που είχαμε εμείς κάποτε θα έχουμε μετακίνηση σταδιακά, το βλέπουμε και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις τεράστιες αγορές που κάνουν οι Τούρκοι σε Θράκη και νησιά Αιγαίου, θα έχουμε όλο και μεγαλύτερη μετακίνηση των Τούρκων, την ώρα που έχουμε την πολιτική ήσυχα νερά με την Τουρκία η οποία ευνοεί πάρα πολύ την Τουρκία διότι βλέπετε ότι το χρησιμοποιεί για να προχωράει και στην Ευρώπη και θα δούμε τι θα γίνει και με τον Τραμπ στην Αμερική. Σε αυτό χρησιμοποιεί η Τουρκία την δική μας ηλιθιότητα και τη δικία μας ανικανότητα, όταν είδαν ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με το μεσανατολικό όπως και κάνουν 3 χρόνια τώρα, άφησαν το μέτωπο προς εμάς για ένα διάστημα, μέχρις ότου κερδίσουνε νέες θέσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική, τα έχουνε καλά και με τη Ρωσία άρα να εμφανιστούν εκείνοι οι οποίοι θα μεταβάλουν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, η Ελλάδα απειλείται με αυτό και απειλείται να αντικατασταθεί ουσιαστικά ο ελληνικός πληθυσμός σε μεγάλο βαθμό αν το δούμε σε βάθος χρόνου, έτσι συμβαίνει πάντα, όταν αδειάζει κάποιος από πληθυσμό αργά ή γρήγορα έρχονται άλλοι πληθυσμοί έτσι συνέβη πάντα στην ιστορία».
«Αντίστοιχα η παραγωγή δεν μπορεί να περπατήσει όταν δεν έχουμε νέο πληθυσμό, αυτή τη στιγμή κάπως μπαλώνεται και το βλέπετε ότι έχουμε ελλείψεις πάρα πολλές σε πολλούς τομείς οικονομικούς. Αυτό μπαλώθηκε με την κρίση γιατί είχαμε τεράστια ανεργία, η απορρόφηση των ανέργων τα τελευταία χρόνια δεν έδωσε τόση διάσταση στο ζήτημα της έλλειψης χεριών. Αυτό θα γίνει όλο και πιο έντονο τα επόμενα χρόνια και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μισό με 1% του ΑΕΠ θα χάνεται και ήδη χάνεται εν πολλοίς από την έλλειψη ανθρώπων και εργατικού δυναμικού. Επομένως είναι όλα μαζί ότι εδώ πρόκειται για μία καταστροφική πολιτική που ξεκίνησε από την δεκαετία του 90, καλύφθηκε για ένα διάστημα διότι ήρθαν μισό εκατομμύριο ή και παραπάνω Αλβανοί και άλλοι από την Ανατολική Ευρώπη και σήμερα που λείπει αυτό –εκτός και αν το λύσουμε φέρνοντας μουσουλμάνους και δίνοντας στην Τουρκία όπλα να έχει και στα εσωτερικά της Ελλάδας- δεν υπάρχει λύση σε αυτό παρά με μία μεγάλη εθνική εκστρατεία και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού όσο προλαβαίνουμε γιατί ήδη είναι αργά και καταλαβαίνετε διότι όταν είναι ο μέσος όρος ηλικίας ψηλά, είναι λιγότερα τα ζευγάρια σε αναπαραγωγική ηλικία και φτιάχνεται ήδη ένας φαύλος κύκλος και μία χιονοστιβάδα κρίσης που μεγαλώνει».