Στο νέο κύμα αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προστέθηκε ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου ο οποίος υπέγραφε το λιτό κείμενο αποχώρησης ακόμη 22 στελεχών. Μιλώντας στον Alpha Radio ανέλυσε τους λόγους της αποχώρησης και το τι υπέστη κάθε ένας που είχε διαφορετική γνώμη στον νέο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη.
«Από την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούμε και μάλιστα ότι αυτό που παρατηρούμε γίνεται με γοργούς ρυθμούς, την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερά και την μετάλλαξη του σε ένα πολιτικό μόρφωμα χωρίς διακριτό και ακριβές στίγμα και με χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι καθόλου κολακευτικά , με χαρακτηριστικά λαϊκισμού, συντηρητισμού, αυταρχικότητας και απαξίωσης των οργάνων. Υπάρχουν παραδείγματα που αποδεικνύουν τους χαρακτηρισμούς μου, το κείμενο μας απεικονίζει τους λόγους που έπρεπε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι η επιλογή αυτή ήταν και επώδυνη και βασανιστική και πάρα πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι πολλοί από τους αποχωρήσαντες -μεταξύ αυτών και εγώ- ήμασταν ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και για χρόνια ήταν το σπίτι μας, δώσαμε αγώνες στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, και πετύχαμε πράγματα όπως κατορθώσαμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας για πρώτη φορά αριστερά και να επιτύχουμε σημαντικά έργα».
«Βλέποντας την πολιτικοιδεολογική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ κρίναμε ότι πια τίποτα δεν έχουμε σε αυτόν τον κομματικό χώρο, για να πω δε και τούτο, πολλοί μας καταλογίζουν ότι βιαστήκατε, δεν περιμένατε, δεν παλέψατε αυτά που εσείς θέλετε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως δυστυχώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για διατύπωση διαφορετικών φωνών. Όταν συμβαίνει αυτό αυτός που εκφέρει διαφορετική άποψη θεωρείται αυτόματα εσωτερικός εχθρός και επακολουθεί ένας καταιγισμός από χυδαιολογίες, δολοφονίες χαρακτήρων, δηλαδή υπάρχει μία συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος της αριστεράς και της δημοκρατικής της παράδοσης».
«Κανένας τόσο από εμάς τους 22 όσο για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έθεσε θέμα μη δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του προέδρου, όμως το τι είναι ο νέος πρόεδρος, το τι επιχειρεί να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο πράγμα. Εφόσον διαπιστώνουμε και μάλιστα λόγω των πράξεων και της εν γένει συμπεριοφοράς του ίδιου του κ. Κασσελάκη και της ομάδας που τον περιστοιχίζει, εφόσον βλέπουμε κάθε μέρα ότι απομακρύνεται από τις αρχές και τις ιδρυτικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε χρέος να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε αυτή την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν θέμα αμφισβήτησης της εκλογής του κ. Κασσελάκη αλλά θέμα του τι πρεσβεύει και τι επιχειρεί να κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι εντελώς καινούργιο, εντελώς διαφορετικό και δεν έχει σχέση με τις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν διαπιστώνεις ότι υπάρχει απομάκρυνση από αυτές τις αρχές, τότε έχεις την υποχρέωση και το καθήκον να αντισταθείς σε αυτές τις στάσεις και τις συμπεριφορές».
«Δεν αφήνεται χώρος στην διαφορετική άποψη, οσάκις διατυπώνεται διαφορετική άποψη από αυτή της ηγεσίας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως αυτός που διατυπώνει την άποψη αυτή γίνεται εσωτερικός εχθρός και η διαφορετική άποψη που διατυπώνεται δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα αλλά με τρόπο που συνάδει με τον αυριανισμό. Είναι τραυματικό για εμάς αυτό που ζήσαμε και τώρα που αποχωρήσαμε το ζούμε ακόμη, δηλαδή εκτόξευση χυδαιοτήτων, ύβρεων, fake news, δολοφονία χαρακτήρων. Είδατε πουθενά να διατυπώνεται η διαφορετική άποψη, και να μην επακολουθούν τα όσα είπα, άρα ήταν ματαιοπονία να περιμένουμε το συνέδριο και να παλέψουμε για τις θέσεις μας. Ήταν φανερό εξαρχής ότι πρόθεση του κ. Κασσελάκη και της ηγετικής του ομάδας ήταν να διώξουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς που είχαν διαφορετική άποψη από την άποψη αυτή που έχουν και που θα την επιβάλλουν και στο συνέδριο και αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ιδρυτικές του αρχές. Απαιτήθηκε χρόνος και συζήτηση για να δούμε ποιοι από τους συντρόφους είχαν ταυτόσημες απόψεις σε σχέση με το τι κάνει ο κ. Κασσελάκης και συμφωνήσαμε να συντάξουμε αυτό το λιτό κείμενο».