Το όραμα πρέπει να συνδέεται με τον ρεαλισμό και την βιωσιμότητα ενός έργου και όχι απλά όμορφες μακέτες υποστήριξε μιλώντας στον Alpha Radio o Νίκος Σουλίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Σύγχρονος Δήμος του Θόδωρου Μουριάδη. O ίδιος αναφέρθηκε στην απόφαση του να κατέβει ως υποψήφιος για πρώτη φορά, γιατί επέλεξε τον Θ. Μουριάδη, τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ως αντιπρόεδρος αλλά και για το μεγάλο έργο της νέας μαρίνας στο ανοιχτό κολυμβητήριο.
«Πρώτη φορά είμαι υποψήφιος, έχω περάσει μία τριετία ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, αλλά από την στιγμή που με τίμησε με την επιλογή του ο δήμαρχός μας ο Θόδωρος Μουριάδης όφειλα κι εγώ να ανταποδώσω για να του δείξω ότι είμαι εδώ δίπλα του. Κατεβαίνω τώρα γιατί κρίνω για μένα προσωπικά ότι είναι ώριμες οι συνθήκες να το κάνω, γιατί δεν μου ήταν ποτέ αδιάφορο άλλα στις προηγούμενες συγκυρίες τα πράγματα ήταν διαφορετικά και συνεπώς τώρα επελέγη προσωπικά για μένα ο σωστός χρόνος για να εμπλακώ σε αυτό που πάντα με ενδιέφερε. Στο γιατί με τον Θ. Μουριάδη, ήταν μονόδρομος από πλευράς της ηθικής διότι εκείνος με επέλεξε για αντιπρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ χωρίς να είμαι στο συνδυασμό του από την προηγούμενη φορά και γιατί θεωρώ ότι ο Θόδωρος Μουριάδης είναι η πιο σωστή και η πιο στιβαρή λύση. Μιλάω με πολύ κόσμο αλλά και με την προηγούμενη πρωτόγνωρη εμπειρία την τελευταία τετραετία της ζωής μου την πέρασα εμπλεκόμενος σε όσο περισσότερα πράγματα μπορώ και είχα πάλι επαφή με τον κόσμο, καταλάβαινα τι σκέφτεται ο κόσμος γύρω μας και δεν ήρθα αποκομμένος από το ιδιωτικό μου γραφείο και ξαφνικά αντιλήφθηκα ότι υπάρχει μία κοινωνία που γυρίζει. Βλέπω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις εκλογές, πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία καταλαβαίνει ακόμη και τι ακούει και δεν αναφέρομαι σε μένα αλλά στους υποψηφίους δημάρχους και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πρέπει».
«Δε βγάζεις συμπέρασμα στα ντιμπέιτ, είναι όλα τέλεια, όλοι έχουν προετοιμαστεί και όλοι θα απαντήσουν αυτό πρέπει να απαντήσουν. Οι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο στέκονται απέναντι από έναν δήμαρχο ο οποίος έχει φέρει και 185 εκατομμύρια σε έργα στο δήμο και μπαίνουν στην διαδικασία του εγώ ένα παραπάνω, αυτό που κρατάω είναι ότι όταν απηύθυναν το λόγο ο ένας στον άλλο -εκτός του Θόδωρου Μουριάδη γιατί εκείνος δεν απηύθυνε ρωτήσεις στους άλλους συνυποψηφίους του- ρωτούσαν αυτό είναι κοστολογημένο; Καταλαβαίνουν τι λένε απλά θεωρούν ότι πρέπει να το πουν. Η ελληνική κοινωνία είναι αρκετά ώριμη ώστε να καταλάβει ότι δεν έχει νόημα να τάζουμε, έχει νόημα να πράττουμε».
«Όλες οι διοικήσεις της χώρας που εκλέχθηκαν όπως του Θ. Μουριάδη πέρασαν δύο χρόνια στα οποία δεν μπορούσα να κάνουν τίποτα γιατί όπως όλοι εμείς δε κάναμε ομαδικές δουλειές, έτσι δεν μπορούσε να έρθει κάποιο συνεργείο και να δουλέψει σε κάποιο δημόσιο έργο, έπειτα μένει με δύο από τα τέσσερα χρόνια της θητείας του και πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει το πρόγραμμα του, αν θα τρέξει για να φτιάξει ότι προλάβει να φτιάξει ή αν θα πάει στη λογική του μη ταράξουμε τον κόσμο, αστο για αργότερα. Έκανε τη δύσκολη αλλά μάλλον τη σωστή επιλογή. Ήμουν στο Βόλο πριν τις πλημμύρες, ο κεντρικός δρόμος του Βόλου ήταν σκαμμένος για να πέσει καινούργια άσφαλτος, έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα τα δημόσια έργα μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες περιόδους δυστυχώς. Στη πλατεία Καπνεργάτη είναι ένα μεγάλο δημόσιο έργο και εχει όπως όλα τις καθυστερήσεις του, αλλά όμως θα είναι έργο πνοής για την πόλη θα αλλάξει το κέντρο της Καβάλας».
«Ήδη εκπονείται για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας ένα μπιζνες πλαν από άνθρωπο επιστήμονα αναγνωρισμένο στην Αθήνα περίπου πέρσι τέτοια εποχή σε συνδυασμό με τη συνεργασία με τον ΟΛΚ που έχει να κάνει με την επέκταση της λιμενικής εγκατάστασης μπροστά στο ανοιχτό κολυμβητήριο στο Φάληρο, δεν είναι μικρό έργο, από πλευράς κόστους επειδή ξέρω να πω ότι είναι τεράστιο, αλλά και από πλευράς οράματος εάν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στην Καβάλα μας προφανώς πρέπει να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε από το παραλιακό της μέτωπο. Ειπώθηκε από υποψήφιο δήμαρχο ότι το καθεστώς του ανοιχτού κολυμβητηρίου είναι ξεκάθαρο και ανήκει στο δήμο Καβάλας και δεν καταλαβαίνει τη συζήτηση και γω δε καταλαβαίνω τη συζήτηση, είναι ακριβώς αντίστροφο το καθεστώς, ο ΟΛΚ είναι χρήστης δεν είναι ιδιοκτήτης της χερσαίας ζώνης, τα πράγματα πρέπει να είναι ρεαλιστικά. Μπορεί να είναι όμορφες οι μακέτες αλλά τα έργα πρέπει να είναι βιώσιμα. Για να είναι κάτι βιώσιμο χρειάζεται να δεις πόσα χρήματα θέλει για να φτιαχτεί, με ποιον τρόπο θα συντηρείται, ποιος θα το συντηρεί, πόσο θα κοστίζει αυτό και πόσα χρήματα θα αποφέρει. Λένε ότι δεν είναι όλα θέμα κόστους οφέλους αλλά στα μεγάλα δημόσια έργα πρέπει να υπάρχει η αίσθηση της αειφορίας, της βιωσιμότητας».
«Το είχα συζητήσει με το δήμαρχο συνεργαζόμενος με τον Οργανισμό Λιμένος έχω μιλήσει μαζί του για αυτό στη λογική του είμαστε απέναντι δεν είμαστε στην ίδια μεριά του τραπεζιού και σας διαβεβαιώ ότι κατάλαβα ότι μιλάς με έναν άνθρωπο που και ψάχτηκε, διάβασε πριν έρθει να συζητήσει και είναι ρεαλιστής δηλαδή καταλαβαίνει ότι μπορεί να κάνει πέντε πράγματα και από αυτά διαλέξει το ρεαλιστικότερο άρα το πιο υλοποιήσιμο. Πρέπει να δούμε τι θα βγάλει η μελέτη του κόστους οφέλους, πόσα χρήματα θα χρειαστεί να φτιαχτεί και πώς θα είναι βιώσιμη, τι θα αποφέρει, ή θα γίνει μία μαρίνα με την τυπική έννοια του όρου που θα έχει χερσαίες χρήσεις οπότε θα δούμε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε θα γίνει ενός άλλου είδους λιμενική τουριστική εγκατάσταση να το πω έτσι όπου και πάλι θα έχει χερσαίες χρήσεις, θα είναι προσβάσιμο, θα είναι η βόλτα μας θα επεκταθεί η βόλτα του λιμανιού και προφανώς θα γίνουν κάποια καταστήματα εκεί για να αποφέρουν και κάποιο κέρδος».