Μία άνανδρη, απρόκλητη και χυδαία επίθεση εις βάρος της κατήγγειλε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η γνωστή δημοσιογράφος Βάσω Μώραλη. Αφορμή ήταν αποκάλυψη παράνομων εργασιών στο χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση αλσύσιο του Άη Γιώργη στη Νικήσιανη όπου και κατοικεί μόνιμα, από κύκλους της εκκλησίας που ήθελαν να μετατρέψουν την πανέμορφη περιοχή σε χώρο εκδηλώσεων πέριξ της εκκλησίας, όπως είπε η ίδια μιλώντας στον Alpha Radio.
«Όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε ήταν αρκετοί αυτοί που γνώριζαν αλλά κανένας δεν μιλούσε. Ήταν μία πρωτοβουλία και ευθύνη του ιερέα της Νικήσιανης του πατρός Ζαχαρία ο οποίος ξεκίνησε σε ιδιόκτητη υποτίθεται έκταση στο αλσύλλιο του Αγίου Γεωργίου, γιατί εκεί είναι το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου περίπου έναν αιώνα τώρα στο βουνό της Νικήσιανης, κάποια έργα ανάπλασης υποτίθεται και τα οποία είχανε στόχο όπως αντελήφθην μετά από τη συνομιλία μου με τον ιερέα μας να δημιουργηθούν κάποιες συνθήκες για την φιλοξενία σε τακτική βάση μονίμων εκδηλώσεων μετά από γάμους ή βαπτίσεις που γίνονται στο εξωκλήσι, να γίνεται εκεί το γλέντι του γάμου ή της βάπτισης».
«Η δημοσιογραφική μου έρευνα με οδήγησε στο ότι τελικώς αυτή η έκταση δεν είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας, τα περίπου 6 στρέμματα όπως υποστηρίζει η πλευρά του ιερέα, και εδώ έχουμε βεβαίως μία ευθύνη και των κρατικών φορέων και του ειδικότερα του κτηματολογίου οι οποίοι δεν ερεύνησαν όταν ενέγραψαν ως ιδιόκτητη της εκκλησίας την συγκεκριμένη έκταση. Διότι ναι μεν ο ιερέας μας διαθέτει τίτλο από το κτηματολόγιο, πλην όμως από ότι ισχυρίστηκε στο δασαρχείο προσκόμισε τίτλο χρησικτησίας για τα περίπου 4 στρέμματα του χώρου στα οποία είναι το δασάκι με δεκάδες δέντρα κάθε είδους δέντρα από κωνοφόρα μέχρι ακακίες και λεύκες. Ακόμη και ένας πρωτάρης στο κτηματολόγιο θα έπρεπε να του χτυπήσει συναγερμό διότι δεν χωρεί χρησικτησία σε δασική έκταση. Επομένως κακώς το κτηματολόγιο εξέδωσε τίτλο βάζοντας την εκκλησία ως ιδιοκτήτη όλου του χώρου των σχεδόν έξι στρεμμάτων ενώ με βάση την διανομή του 1932 και μία συμπληρωματική διανομή του 1961 στην εκκλησία ήταν παραχωρημένα μόνο τα 1.600 τετραγωνικά, ο υπόλοιπος χώρος περίπου 4.6 χιλιάδες μέτρα ήταν χαρακτηρισμένος από την πρώτη και τη δεύτερη διανομή του 1961 ως κοινόχρηστος χώρος. Επιπλέον το 2014 τον Αύγουστο έχουμε μία τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου χώρου των 4.100 μέτρων, χαρακτηρισμός από το Δασαρχείο Καβάλας ως δάσος, όλο το αλσύλιο».
«Εδώ έχουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις πληροφορίες που άντλησα ως δημοσιογράφος από το Δασαρχείο, με παράνομη καταπάτηση και παράνομη εκχέρσωση, η χρήση γης είναι δασική, έχει εξολοκλήρου κυριότητα και διαχείριση της χρήσης το Δασαρχείο Καβάλας με βάση τη νομοθεσία και το επόμενο βήμα που θα γίνει είναι η έγερση αγωγής κυριότητας και αμέσως μετά φυσικά η διοικητική αποβολή προς την εκκλησία σε αυτό που πραγματικά της ανήκε εξ αρχής. Οι εργασίες σταμάτησαν με άμεση παρέμβαση του Δασαρχείου Καβάλας και μάλιστα έχει βγει και διαταγή κατάσχεσης των μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκχερσώσεις, τις ισοπεδώσεις που υπήρξαν, τις μεταφορές επιχώματος από τη μια πλευρά στην άλλη κτλ. Δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που θα ακολουθούσε ο καθένας μας αν ήθελε να κόψει κάποια δέντρα στην αυλή του, ακόμα και εντός σχεδίου, πόσο μάλλον για περιοχή η οποία είναι δάσος και αυτό φωνάζει διά γυμνού οφθαλμού. Και όμως εκρίζωσαν πε΄ριπου 12 δέντρα όπως καταμέτρησα εγώ εκείνη την ημέρα που πήγα για μία δημοσιογραφική αυτοψία ας μου επιτραπεί ο όρος, ανάμεσα τους και πεύκα 100χρονια, άλλα πανύψηλα δέντρα άνω των 50 ετών τα οποία εκριζώθηκαν και κόπηκαν και τα οποία κατάσχεσε τελικά το Δασαρχείο και θα τα βγάλει σε δημοπρασία από ότι καταλαβαίνω».
«Δέχθηκα επίθεση με χυδαίες εκφράσεις σε δημόσιο χώρο, σε κατάστημα και εντός και εκτός του χώρου και από κει και μετά εκτυλίχθηκαν κάποιες σκηνές πολύ προσβλητικές χωρίς άμεση αναφορά βέβαια στα γεγονότα του Αγίου Γεωργίου αλλά έμμεσα, όπως γιατί ανακατεύεσαι και γιατί ξεφυτρώνεις σαν… χυδαίες εκφράσεις και ότι σε έχω γραμμένη τα οποία έπιανε μπροστά μου στο ένα μέτρο, ενώπιων των υπαλλήλων και των πελατών του καταστήματος. Δε μπορούσα να καταλάβω από πού κι ως που αυτή η επίθεση».