Για πρώτη φορά εισήχθησαν στην πολιτική ζωή της χώρας φαινόμενα οπαδισμού σημειώνει για όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Ο ίδιος απάντησε για τις «σταλινικές πρακτικές» που χαρακτήρισε ο Στ. Κασσελάκης για τον αποκλεισμό του από την μάχη της προεδρίας, το πώς έφτασαν εδώ τα πράγματα και τι ευθύνες του καταλογίζει για το εξώδικο και την δημιουργία κλίματος έντασης μέσα στο κόμμα.
«Το σταλινικές πρακτικές δε το ακούμε πρώτη φορά, ακούγεται κατά καιρούς, αυτά που δεν είχαμε ζήσει και δεν είχαμε δει στο παρελθόν είναι το οπαδιλίκι, το να έρχονται οπαδοί μίας άποψης και να δημιουργούνε επεισόδια κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, να προγκάρουν τα μέλη της Κ.Ε., τους δημοσιογράφους, να βρίζουν και να φωνάζουν για τη δικιά τους άποψη. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα και τα ζήσαμε όλα στην συνεδρίαση της Κ.Ε. Εσωτερικές συγκρούσεις υπήρχανε πάντα και θα υπάρχουνε πάντα στα κόμματα και τα βλέπουμε γενικότερα σε όλο τον πολιτικό σκηνικό υπάρχουν, αλλά τέτοιο οπαδιλίκι δε νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ, και σε άλλα κόμματα όχι μόνο στο δικό μας, αλλά αυτό που έγινε είναι πρωτοφανές πραγματικά».
«Ο κ. Κασσελάκης κρίθηκε στην προηγούμενη Κ.Ε. που έκρινε την πρόταση μομφής. Από κει και πέρα, έστειλε εξώδικο στο κόμμα, και αυτό είναι πρωτοφανές, πότε σε κανένα κόμμα δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο, ποτέ δε κλήθηκε η δικαιοσύνη να μπει μέσα στη λειτουργία του κόμματος και φυσικά είναι πολύ επικίνδυνο αυτό. Τα προσωπικά του στοιχεία ο ίδιος δε τα παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη; Άλλαξε η περιουσιακή του κατάσταση από τον Ιούνιο μέχρι τώρα; Ο ίδιος το έδωσε σε όλα τα ΜΜΕ, τι διέρρευσε δηλαδή; Εκτόξευσε κατηγορίες για διαπλοκή, αναφέρει στο εξώδικο μέσα ότι οδηγούμε το κόμμα σε μια συνεργασία που φέρνει διαπλοκή. Χωρίς να κατονομάζει ποια είναι η διαπλοκή και ποιος θέλει την διαπλοκή των προοδευτικών δυνάμεων, γιατί αυτό ακριβώς έγραφε. Μιλούσε για κουκουλοφόρους, για πραξικοπηματίες, για χούντα! Αυτά είναι φαινόμενα καταδικαστέα και οι συμπεριφορές αυτές δεν συνάδουν με συμπεριφορές ενός συντεταγμένου κόμματος, πόσο δε μάλλον της αριστεράς. Και ο ίδιος διεκδικούσε την θέση του προέδρου και άρα στο κόμμα που διεκδικούσε την θέση του προέδρου έστελνε εξώδικο και το κατηγορούσε ότι είναι διαπλεκόμενο, ότι έχει μαύρα ταμεία κτλ. Τότε γιατί ήθελε να γίνει πρόεδρος, για να τα αλλάξει όλα αυτά;».
«Απέδειξε ότι δεν είναι ικανός, όχι μόνο ο ένας χρόνος της προεδρίας του αλλά και ο τρόπος που χειρίστηκε αυτή την δύσκολη περίοδο. Αντί να πει από την αρχή πάμε σε εκλογές, που δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα, θα λύναμε έτσι τα εσωτερικά μας προβλήματα, θα ήταν πρόεδρος του κόμματος και θα πηγαίναμε σε εκλογές, δεν θα καταθέτανε ούτε πρόταση μομφής ούτε τίποτα, ο ίδιος προκάλεσε όλη αυτή την κρίση καλώντας την Κ.Ε. να του κάνει πρόταση μομφής. Η Κ.Ε. έχει μία ευθύνη, να ελέγχει ότι το κόμμα λειτουργεί σωστά και να κρίνει και να αποφασίζει. Όταν έχεις ένα εξώδικο δε μπορείς να το αφήνεις να σέρνεται ξέροντας ότι αυτός μπορεί να φέρει τον εισαγγελέα, πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Το εξώδικο απευθυνόταν στην πολιτική γραμματεία και στην Κ.Ε. άρα έπρεπε να παρθεί μία απόφαση με βάση όσα έχουν γίνει. Η απόφαση της Κ.Ε. είναι να μην είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης».
«Εμείς τονίσαμε ότι δεν υπάρχει διαρροή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τη πλευρά της Π.Γ. και πολύ περισσότερο από την πλευρά της Κ.Ε., ο ίδιος όμως ήθελε να δημιουργήσει τεχνητή πόλωση, πιστεύει ότι μέσα από αυτή την διαδικασία βγαίνει κερδισμένος. Δεν τους ενδιέφερε στο σύνολο της ομάδας του το καλό του κόμματος, να πέσουν οι τόνοι, θέλουν να δημιουργούν ένταση γιατί δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα, γιατί δεν έχουν πρόγραμμα, δεν ακούσαμε όλες αυτές τις μέρες που οι άλλοι πρόεδροι καταθέτουν προτάσεις και μιλούν πολιτικά, δεν υπάρχει καμία προσπάθεια πολιτικής συζήτησης. Δική μας πρόθεση είναι στο συνέδριο να γίνει προγραμματική συζήτηση που δεν έγινε πέρσι και φτάσαμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Να καθίσουμε να δούμε ποιες είναι οι θέσεις μας και ποιες είναι οι προτάσεις μας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τι προοπτική έχει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο που την έχει φέρει η Νέα Δημοκρατία και να παίξουμε το ρόλο που μας έχει ορίσει η ελληνική κοινωνία να παίξουμε».