Δυστυχώς τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι ασπιρίνες σε μία πολύ δύσκολη ασθένεια απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, σε όσα εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκρέκας. Μίλησε για την απουσία ελέγχων που θα φρέναραν τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών, τις τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε και τα μπρος πίσω της κυβέρνησης στα μέτρα που ανακοινώνει.
«Η ακρίβεια είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα το οποίο δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα και αν δε πάρει άμεσα μέτρα η κυβέρνηση πιθανά το πρόβλημα να φτάσεις σε διαστάσεις που θα έχει ευρύτερες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, διότι εκτός από το προφανές ότι μειώνει το εισόδημά μας, έχει σημαντικότατες επιπτώσεις στο τουρισμό, ένας τουρίστας θα καθίσει και θα δει τις τιμές στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Τουρκία λαο σε άλλες ανταγωνιστικές χώρες θα συγκρίνει και θα αποφασίσει και έχει και μεγάλες επιπτώσεις, που έχουν σχέση με το χώρο της διατροφής αλλά και με άλλες επιχειρήσεις. Πολλές επιχειρήσεις ελληνικές της διατροφής π.χ., όταν έχουν να ανταγωνιστούν μία Γερμανική ή μία Ιταλική εταιρία και το αγελαδινό γάλα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβό από αυτές τις χώρες καταλαβαίνετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».
«Δυστυχώς τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι ασπιρίνες σε μία πολύ δύσκολη ασθένεια, δεν είναι μέτρα που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα δηλαδή το πρόβλημα της ακρίβειας, έχει πλέον το δημοσιονομικό περιθώριο η κυβέρνηση με βάση και τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο οικονομικών και τα όσα δηλώνουν οι ίδιοι υπουργοί κατά καιρούς, έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να πάρει μέτρα μείωσης της έμμεσης φορολογίας, που δεν είναι κάτι που θα λύσει 100% το πρόβλημα αλλά θα μειώσει το πρόβλημα όπως π.χ ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα».
«Για το θέμα της σύγκριση της Ελλάδος με άλλες χώρες, η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι στις άλλες χώρες υπάρχει νόμος και τάξη, υπάρχει κράτος. Υπάρχει κράτος που ελέγχει και ειδικά όταν ένα προϊόν είναι εισαγόμενο, όταν δηλαδή μια παιδική τροφή είναι εισαγόμενη μπορεί πολύ εύκολα το υπουργείο να κάνει ελέγχους και να δει πόσο εισάγεται στην Ελλάδα, πόσο εισάγεται στη Γερμανία, στο Βέλγιο σε άλλες χώρες και εκεί να παρέμβει. Γιατί ελεύθερη μεν είναι η οικονομία μας αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτη και αλλοίμονο αν σε βασικά είδη ανάγκης, διότι το τι θα γίνει με ένα ακριβό ρολόι ή με ένα κόσμημα μάλλον δεν είναι αφορά πάρα πολύ κόσμο, αλλά το τι θα γίνει με τις παιδικές τροφές, με το γάλα, ή με στοιχειώδη είδη που χρειάζεται ο πολίτης είναι κάτι πολύ σημαντικό άρα εδώ λοιπόν χρειάζονται παρεμβάσεις και χρειάζεται έλεγχοι».
«Όταν λέγαμε για πλαφόν σε τιμές και εμείς και άλλα κόμματα η Νέα Δημοκρατία έβγαινε στα κάγκελα και έλεγε τι είναι αυτά που λέτε, αν βάλουμε πλαφόν θα έχουμε αύξηση τιμών και διάφορα τέτοια, ας αποφασίσουν τι θέλουν. Είναι πρώτα απ όλα λάθος μήνυμα στην ίδια την αγορά όταν σε έναν τομέα που πρέπει να παρέμβει το κράτος και μπορεί να παρέμβει, να έρχεται το ίδιο το υπουργείο και η κυβέρνηση και λέει να αφήσουμε την αγορά μόνη της».