Είναι καλύτερο να αναβληθεί ένας αγώνας γιατί η στέγη μπάζει νερά παρά να μας πέσει η στέγη στο κεφάλι απαντά ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης για το πρόβλημα στο κλειστό της Καλαμίτσας. Ο ίδιος τοποθετήθηκε επίσης για μια υπόθεση του 2021 που έφερε το νομοσχέδιο της κινητικότητας στο δημόσιο ενώ μίλησε για τα έργα αναβάθμισης στο Φρούριο και την δημοτική Καπναποθήκη.
«Υπήρξε και χθες μια αρνητική κατάσταση με τα νερά που μπαίνουν στο κλειστό γυμναστήριο, το πρόβλημα αυτό υπήρχε πάντοτε στο συγκεκριμένο γήπεδο και αυτό γινότανε διότι κατά περίεργο τρόπο οι γλάροι πάντοτε τρυπούσαν την μεμβράνη η οποία υπήρχε απάνω. Το 2021 επί αντιδημαρχίας του κ. Ιακωβίδη έχει μία πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και έγινε με την προοπτική ότι σε 3 με 4 χρόνια θα ξεκινήσει το έργο της αναβάθμισης της ενεργειακής του γηπέδου. Αυτό το έργο δυστυχώς δεν εντάχθηκε, θεωρήθηκε ακριβό, μπορεί να ήταν μεν, αλλά μιλάμε για ένα παλιό γήπεδο. Για να αλλάξει το υλικό που υπάρχει πάνω και να μπει πάνελ χρειάζεται μία στατική ενίσχυση, διότι είναι προτιμότερο να αναβάλλονται οι αγώνες σε εισαγωγικά γιατί μπάζει νερά, παρά να πέσει η στέγη στα κεφάλια μας. Ο έλεγχος που έγινε έβγαλε πως για να μπουν τα πάνελ επάνω θα έπρεπε να γίνουν στατικές ενισχύσεις. Έκριναν οι αξιολογητές της περιφέρειας ότι το έργο ήταν ακριβό και δεν χρηματοδοτήθηκε».
«Για το συγκεκριμένο περιστατικό πράγματι το ξέραμε, εδώ είναι η ευθύνη καταρχήν η δική μου διότι εγώ είμαι δήμαρχος, δευτερευόντως της τεχνικής υπηρεσίας καθώς το θέμα το γνωρίζαμε καιρό και θα έπρεπε να το είχαμε.. μπαλώσει ούτως ώστε να δούμε το καλοκαίρι να τοποθετήσουμε ξανά την μεμβράνη. Μάθαμε προχθές ότι υπάρχει ένα μηχάνημα που με λέιζερ διώχνει τους γλάρους πάνω από την οροφή, θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Ελπίζω μέχρι την Κυριακή που είναι ο αγώνας, βλέπω ότι ο καιρός είναι και θα είναι βροχερός, δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να το αποκαταστήσουμε. Το ότι διασυρθήκαμε πανελληνίως δε το δέχομαι, δεν είναι το πρώτο γήπεδο που αναβάλλεται αγώνας επειδή μπήκανε νερά. Αν δεν γίνει κατορθωτό να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στην στέγη, ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο κλειστό των Ποταμουδίων, όπως έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα.
«Έχουμε μία σύσκεψη για το τελωνείο το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του κ. Μαρκόπουλου, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ ή τώρα ή ποτέ, έχει δίκιο διότι με την αξιοποίηση του Φίλιππος Β’ προβλέπεται να γίνει εκεί κάποιο τελωνείο αλλά ακόμη υπάρχει η πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο κ. Παναγιωτίδης για να χρησιμοποιηθεί το κτίριο του ΒΙΟΠΑ. Ούτως ή άλλως το διοικητήριο του ΒΙΟΠΑ είναι ανενεργό και θα μπορούσαν εκεί να εγκατασταθούν οι τελωνειακές υπηρεσίες. Μία λύση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί τώρα μέχρι να γίνουν υποδομές στο Φίλιππος Β είναι ένα πολύ ωραίο κτίριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί».
«Την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη είχα ένα θέμα, δυστυχώς ή ευτυχώς οι δήμαρχοι φταίνε για όλα, βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη διότι ήμουν κατηγορούμενος διότι πήρα 3 εργαζόμενους από την καθαριότητα και τους πήγα στις οικονομικές υπηρεσίες, διότι το 2021 είχαν φύγει 15 υπάλληλοι με κινητικότητα από τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες. Είχαμε τότε σηκώσει τα χέρια ψηλά οι υπηρεσίες, δεν μπορούσαν να βγάλουν τις μισθοδοσίες, δεν μπορούσαν να βγάλουνε τα ανταποδοτικά τα οποία ήταν απαραίτητα για να πληρωθεί η καθαριότητα και έτσι πήρα 3 υπαλλήλους που είχαν τα προσόντα και τους πήγα σε αυτές τις θέσεις. Έγινε καταγγελία από εργαζόμενο τότε ότι πήρα 3 άτομα και έπεσε περισσότερη δουλειά σε αυτούς. Εκδικάστηκε την Τετάρτη, υπήρξε αθωωτική απόφαση, γιατί ή θα ρίχναμε το δήμο στα βράχια ή θα κάναμε αυτή την «παρασπονδία». Όταν ήρθαν τα άτομα από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ οι 3 αυτές κυρίες επέστρεψαν στις θέσεις τους».
«Την Πέμπτη είχαμε επαφές με το υπουργείο Πολιτισμού, συνεδρίασε το συμβούλιο νεωτέρων μνημείων για δύο θέματα του δήμου. Επίσης την Πέμπτη με έχει καλέσει ο υπουργός κ. Φωτήλας για την απορροφητικότητα στα έργα από το ταμείο Ανάκαμψης. Εκεί εξηγήσαμε την πορεία των έργων, ένα έργο μένει από τα χρήματα που έχουμε πάρει τόσο για το Φρούριο όσο και την δημοτική Καπναποθήκη, ένα έργο που αφορά την πυρασφάλεια, υπογράφεται η σύμβαση μέχρι τέλος Απριλίου και μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε από τους δήμους που προχωρούν πολύ καλά τα έργα από το ταμείο Ανάκαμψης».
«Στο ίδιο συμβούλιο είχαμε δύο έργα, το ένα ήτανε για την μουσειολογική μελέτη του μουσείου Καπνού που πέρασε από το συμβούλιο και προσπαθούμε να εντάξουμε έργο το οποίο αφορά ενεργειακή αναβάθμιση πολιτιστικών και ιστορικών κτιρίων, προσπαθούμε να βάλουμε τα τρία κτίρια, το δημαρχείο, του Φιξ και του Μούτουλα, για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού και το προχωράμε και για το μουσείο Καπνού και τα 3 κτίρια να χρηματοδοτηθούν».